evo nova epizoda..sledeca ce biti veceras..nadam se da će vam se svidjeti
-Ne razumijem-rekla je Isabel
-Ti si modni dizajner iz Mexica jel tako?
Što trebaš da radiš modnu reviju za dva mjeseca?-upitao je David
-Da….ček,ček ti si onaj fotograf što nije htio da se javi danas..e pa uspio si da me u jednome danu dovedeš dva puta do ludila-rekla je Isabel-rijetki to uspiju
-Htio sam te zvati sutra,zaista-odgovorio je David-što se tiče toga…
-A ne!Rekao si da ćeš zvati sutra,pa imaš moj broj I nazovi sutra-rekla je smijući se,lagano se okrenula I uputila se prema Anni I Gloriji
-Šta bi?-upitao je Davida prijatelj
-Fino sam ti rekao,ova nije kao druge-nasmijao se gledajući je kako nestaje u masi ljudi
Sledeće jutro Elena,Isabel,Gloria I Anna su uživale u prelijepom pogledu sa terase na more I doručku.
-I on će te zvati danas jel?-upitala je Anna Isabel
-Pa naravno da hoće,samo što se ja neću javiti-rekla je Isabel vrckavo
Za razliku od njih tri Elena je osjećala nervozu,još od sinoć je pokušavala da dobije Diega bezuspješno…svaki put bi čula da je pretplatnik trenutno nedostupan I da pozove kasnije..kad je još jednom čula to bacila je telefon na sto
-Šta je bilo?Još se ne javlja?-upitala je Gloria
-Ne!Od sinoć ga pokušavam dobiti I ništa-rekla je Elena ljutito
-On se meni uopšte ne sviđa,ja ti to govorim od kad si s njim-rekla je Anna
-Ni meni isto-Isabel se pridružila
-Dosad sam to čula najmanje 1000 puta I dosad ste trebale naučiti moj odgovor-Da me ne zanima!
Diego je čovjek koga volim I za koga ću se udati I to je to-rekla je Elena
-Ajde smirite se malo..nego Eli šta si ti nama radial sinoć kada smo mi otišle?-upitala je Gloria
-Ništa posebno,bila na plaži,kasnije se vratila kući I otišla spavati
-Bila si sama na plaži?-upitala je Isabel
-Pa…da…bila sam sama-rekla je Elena tiho
Za to vrijeme Fernando je zvao svoju suprugu u Mexico City
-E ljubavi,jesam te probudio?-upitao ju je
-Ma ne..ali još ležim u krevetu,mrsko mi ustati s obzirom da moram sama da doručkujem-rekla je Sofija
-A Angela?-upitao je Fernando
-A šta ti misliš gdje?Na poslu naravno-rekla je smijući se
-Pa naravno…
A David gdje,ajde pričaj mi jeste nadoknadili sve?-zapitkivala je Sofija
-David još nije ustao..s obzirom da je jutros nekada došao-rekao je Fernando
-A znači izlazili ste sinoć-rekla je Sofija ljubomornim glasom
-Ne..David je izlazio sa svojim društvom..ja sam bio kući-rekao je Fernando smijući se
-Ahaaa…a šta si ti radio ljubavi?-upitala ga je
-Ništa posebno..otišao na kupanje,vratio se I gledao neki film…E Sofi,ajde čujemo se kasnije evo David ide..ljubim te-rekao je Fernando ubrzano
-I ja tebe-rekla je Sofija ali je već bila prekinuta veza
I šta da ja radim sada-rekla je Sofija gledajući u praznu sobu..
-Oooo jesmo se naspavali..da ti donesem kaficu,sok on narandže ili bi ti nešto drugo?-zadirkivao je Fernando Davida
-Pstttt!!!Glava mi puca-rekao je David stavljajući naočale za sunce
-Šta si mješao da mi je znati pa tako izgledaš?- Fernando se nije mogao prestati smijati
-Ma šuti..e da znaš šta mi se desilo sinoć..znaš ona moja for a sa mineralnom?E pa sinoć sam zalio svoju buduću šeficu!-rekao je David
-A jel?I šta je bilo kasnije-upitao je Fernando
-Vratila istom mjerom-odgovorio je David smijući se
-Već mi se sviđa ta tvoja šefica..Ček malo pa koliko ima godina?
-Ma mlađa je od mene..de šta ti je!Crna,paž frizura,drska malo uh I ima oči ..ma savršena je-rekao je,trebam je kasnije nazvati- rekao je David I namignuo Fernandu
-E da te samo jedna hoće vrtjeti oko malog prsta..pa dao bi sve da to vidim-odgovorio je Fernando
-E brate moj..pa nije se ta još rodila-odgovorio je sa smješkom
Paola Ortiz je za to vrijeme posmatrala svoju novu igračkicu koju je namjeravala da ubrzo otkači.
-Jutro ljepotice-rekao je Diego milujući joj ruku
-Aha..jutro I tebi-rekla je Paola pomalo ignorišući ga
-Znaš mala,nikada mi nisi otkrila kako se preziviaš
-E pa mali,to ti neću ni reći-nasmijala se I ustala iz kreveta
Odlučila sam nešto---mislim da je najbolje za oboje da ovo bude naš zadnji susret-rekla je oblačeći grudnjak
-A znači tako!-rekao je Diego iznervirano
E pa mala,kada će nam biti zadnji susret to ću ja odlučiti a ne ti-mogla je čuti njegove riječi kod svoga uha…I nakon toga kako je zalupio vratima od sobe
-Eh dragi moj..još ti ne znaš ko je Paola Ortiz-rekla je tiho
Elena je već gubila svako strpljenje..Diega još nije mogla da dobije a čula se sa majkom koja joj je rekla da sinoć nije dolazio na večeru kod njih kući iako je trebao
-Ti to još uvijek pokušavaš-rekla joj je Isabel ulazeći u sobu
-Da I ništa!Stalno slušam ovaj idiotski glas-odgovorila joj je bijesno
-Daj više Eli,idemo na plažu znaš koliko ima zgodnih likova tamo ,oblači kupaći a mi te čekamo u prizemlju-rekla je Isabel I izašla
Za to vrijeme Paola je tražila minđušu koja joj je spala ispod kreveta,ali umjesto minđuše našla je mobilni koji nije pripadao njoj.S obzirom da je znala kome pripada,odlučila je da ga upali da vidi ima li šta zanimljivo u njemu…Čim ga je upalila,telefon je zazvonio I ime koje se pojavilo na displeju je bilo –ELENA
Paola se samo nasmijala………..
Kraj 8.epizode