aha a evo nove epkice..mozda budem jos malo kasnije stavila jednu
25.Epizoda
-Stani malo
Sofija-rekla je Paola prekidajući vezu na svome telefonu
Smiri se,ovo nije dobro za tvoje srce-rekla je Paola dižući obije ruke dlanova okrenutih prema Sofiji
-Za moje srce?Sada ti stalo do njega?A kada si ga slomila jesi tada mislila na njega?Ti kao da nisi moja sestra Paola,ja ne znam ko si ti!-Sofija je galamila
-Sofija stani malo...
-Ma ne želim u svome životu da te vidim više!-rekla je i krenula iz biblioteke zatvarajući vrata za sobom
-Dođavola-Paola je promrljala gledajući u vrata
U glavi joj se vrtjela 1001 misao,još uvije neke stvari su joj bile nemoguće.Zar joj je rođena sestra to mogla da uradi još joj nije bilo jasno.Sve godine ga je mrzila zbog nečega što uopšte nije uradio.Mislila je kako se samo igrao s njom,ismijavao je a zapravo ju je volio više od ikoga.Ugledala ga je kako se pozdravlja sa vlasnicima kuće i u tom momentu je odlučila da mora
da razgovara sa njim,da konačno stavi tačku na ovo.
-Sačekaću ga napolju-pomislila je u sebi i izašla iz kuće.
-Nisam očekivala da ćeš se ovako postaviti prema Diegu-rekla je Isabel Rodrigu
-A jel?Zašto?Zar nisam ja vaš stariji brat koji mora da vas štiti?-rekao je grleći je
-Pa da jesi..samo si se ponašao kao kreten poslednjih godina,pa me ovo iznenadilo malo-rekla je iskreno,naslonjajući svoju glavu na njega
-Idi potraži Eli,sigurno se raspada sada,samo joj je nešto ovako trebalo kao da nije kroz toliko toga prošla
-O čemu to pričaš?-upitala je Isabel
-Ma nebitno,idi je potraži a ja idem naći Silviju da mi je neko ne ukrade-rekao je s blagim osmijehom,a u njegovim očima je bilo još nešto što Isabel nije mogla da otkrije šta
-Jesi ti svjestan da nisi progovorio ni jedne riječi-rekao je Alfonso ulazeći iza Fernanda kada
su već došli u kuću Ortiz
-Oprosti Alfonso ali pokušavam da da sredim svoje misli ali nikako ne uspijevam u tome-rekao mu je
-Pa hajde pričaj,možda ti mogu pomoći-odgovrio je Alfonso iskreno
-Radi se o Sofiji i meni-počeo je Fernando sjedajući u veliku fotelju koja se nalazila u velikoj dnevnoj sobi
-Pretpostavio sam,niste mi tako hladni i udaljeni nikada izgledali..šta se dešava s vama?-upitao ga je
-Ne znam,dosta toga jednostavno visi u vazduhu...
Otkrio sam par
stvari koje su me navele na razmišljanje o tome kakav je zapravo naš odnos kada nema povjerenja,kada se ona odlučuje na nekakve korake bitne za oboje ne pitajući me ništa oko toga...malo mi je to bilo previše..-rekao je Fernando
-O čemu se tu zapravo radi?
Fernando je odlučio da mu kaže sve što je saznao u Cancunu...
-Hej..-rekla je Isabel ulazeći polako u Eleninu sobu
Elena je bila u mraku i sjedila kraj prozora
-Nazire li se kraj ove večeri-tiho je upitala Isabel koja je sjela preko puta nje
-Izgleda tako...čula sam sve šta se desilo večeras-počela je Isabel
-Na šta misliš?-upitala je Elena
-Pa na Diega i na njegovu malu aktivnost u bibliteci večeras..ali ne brini dobio je što je zaslužio
-Šta si uradila?
-Ja ništa...dobro jesam rekla za njegove izlete ali samo to...Rodrigo ga je spustio na zemlju i to da si samo vidjela kakvo je spuštanje to bilo,nevejrovatno,ja sam bila
oduševljena-pričala je Isabel
Mislim kreten!Pa kao da tebe nema ko da zaštiti ...idiot ofarbani!
Elena nije mogla da se ne nasmije
-Ček,ček ajde kreni ispočetka sve,kako je Rodrigo ušao
u ovu priču i kako si ti saznala za Diega-rekla je Elena
-Sofija šta radiš to?Jesi normalna?Pa prehladit ćeš se-rekao je Sebastijan zabrinuto ugledavši je kako stoji na kiši
-Nije me briga!Ja moram da razgovaram sa tobom-rekla je ne pomijerajući se
-Sofija ti i ja nemamo o čemu da razgovaramo...Idi molim te...prehladit ćeš se na ovoj kiši a i suprug te sigurno traži..
-Ne traži,otišao je kući a ja se ne pomijeram dok ne razgovaram s tobom-rekla je odlučno
-E pa ako se nešto nije promjenilo to je tvoja tvrdoglavost-rekao joj je s malim osmijehom
Ajde razgovarat ćemo u mom autu,požuri da ne stojiš više ovde-rekao joj je
-Hoćeš mi oprostiti što ti nisam odmah rekla sve?Stvarno sam ti mislila reći ovih dana,zaista jesam-rekla je Isabel
-Znam da jesi...opusti se..eto sada nećeš biti u prilici da mi dizajniraš vjenčanicu-rekla joj je s malim osmijehom
-Ah pa udat ćeš se ti i to ćeš da nosiš najljepšu vjenčanicu na svijetu i naravno da će biti
mojih ruku djelo-nasmijala se Isabel
Fernando je ležao
na krevetu u spavaćoj sobi...Sofija se još nije bila vratila a njemu je bilo potrebno malo samoće da pokuša da složi sve kockice u svojoj glavi.Sofija je bila njegova supruga,žena s kojom je planirao da provede ostatak života.
S druge strane Elenu nije dugo poznavao a opet je osjećao nešto prema njoj,ni sam nije znao
šta je upitanju.Bila je kao magnet što ga privlači sebi.
Znao je šta je značio večerašnji poljubac-izdaju,ali isto to je i Sofija uradila izdala njega.
-Večeras se sve karte otkrivaju-rekao je,ustao sa kreveta i sjeo da pričeka Sofiju.
-Ajde reci šta imaš da kažeš,slušam te-rekao je Sebastijan u unutrašnjosti svoga auta
-Zar ćemo ovako u autu razgovarati-upitala ga je
-Sofija,nemam vremena ako želiš nešto da mi kažeš reci ili izađi iz auta-rekao joj je hladno
-Dobro...-rekla je tiho,trebao joj je još minut da se sabere i da počene da priča
Oprosti mi-bilo je prvo što je rekla
Oprosti mi,tako mi je žao zbog svega,zaista.Ja sam bila budala koja je povjerovala u sve,ali
ona je moja sestra kako sam mogla da znam da me laže..ali opet sada kada gledam-ti si bio moje sve i bezbroj puta si rekao i dokazao da me voliš a opet meni je
bila dovoljna samo jedna rečenica da to sve sruši-Sofija je govorila dok su joj suze klizile niz lice
Oprosti mi molim te,ne znam šta drugo mogu da ti kažem...ne mogu te čak ni u oči pogledati od sramote
-Sofi,stani malo..-rekao je nježno
Sofi,smiri se...-obuhvatio je njeno lice nježno svojim rukama i palcem obrisao suze s njenog lica koje su klizile niz obraz
-Nemoj da plačeš Sofi..znaš da tvoje suze nisam mogao nikada da podnesem...Ti si rođena da se
smiješ a ne da ti suze ovako idu niz lice-rekao joj je nježno gledajući u njene oči