evo za sve nestrpljive nova epizoda
))
11.Epizoda
-Sinoć sam razgovarao sa Rodrigom-rekao je Alexandro svojoj supruzi Barbari
-O čemu?-upitala je Barbara
-Rekao mi je da on I Silvia žele dijete-odgovorio joj je
-Zaista?Iskreno to nisam očekivala od njih-rekla je Barbara iznenađeno
-Nisam ni ja,kaže da su shvatili da je vrijeme za to I da će ih to učiniti sretnim-Alexandro je rekao skidajući svoj sako I stavljajući ga na vješalicu
-Znači uskoro ćemo čuti dječiji plač-rekla je Barbara oduševljeno
-Da,i znaš šta-bićeš najljepša baka na svijetu –Alexandro joj je prišao iz leđa I njeznao stavio svoje ruke oko nje,žene koja je bila uz njega u dobru I zlu već punih 35 godina
-Pa dobro nećeš ni ti biti baš tako ružan djed-rekla je groz smijeh Barbara
-Pa sad da se takmičim s tobom nema šanse-rekao je Alexandro smijući se..
-Ček sad će on doći sa svojim bratom jel?-upitala je Elena Isabel
-O da-rekla je Isabel gledajuću ispred sebe u prelijepo plaventilo
-Možda mu je brat isto onako zgodan kao što je on-rekla je Anna oduševljeno-uh samo da nije zauzet
-A kad je tebi to bilo prepreka-rekla je Gloria zadirkujući je
-GLORIA-uzviknula je Anna smijući se,-ja se samo umiješam ako vidim da toj vezi nema spasa I to na suptilan način se umiješam-nastavila je pričati smijući se
-E Anna de pogledaj ja mislim da je ono onaj tvoj advokat što si nas upoznala juče- rekla je Gloria
-Gdje da gledam?-upitala ju je gledajući oko sebe
-Eno tamo,upravo dolazi na plažu,u bijelim lanenim hlačama,približava se šanku iiiii upravo sada priča sa Isabelinim fotografom-rekla je Gloria zbunjeno
Sve su naravno sada gledale u tome pravcu.
-Fernando,ne mogu da vjerujem-rekla je Anna,pa naravno da je on ludo jedna kako ćeš zaboraviti kako on izgleda-kazala je bacajući peškir na Gloriju
-Ček,ček jel on taj brat što ga je David spominjao-upitala je Isabel
-A znači nije više fotograf sada je DAVID-rekla je Gloria zadirkivajućim glasom
-Pa tako mu je ime-rekla je Isabel I lagano se okrenulu-mislim da je krajnje vrijeme da prestane da buljite u tome pravcu
-Pa da,jeste.Fernando je spominjao da ima brata fotografa-rekla je Anna prisjećajući se
E pa konačno ću te upoznati s njim Eli..ko zna mozda postanete uskoro rodbina-rekla je Anna šaljivim tonom
Hej pa jesi ti dobro?Izgledaš odsutno..-upitala ju je Anna
-Ma dobro sam,samo sam postala svjesna da ono za šta sam mislila da je bio san zapravo stvarnost-rekla je Elena
-Nemam pojma o čemu pričaš ali nema veze-rekla je Anna smješkajući se
-E Anna jel ovaj Fernando nema više braće,samo ovoga Davida-upitala ju je iznenada
-Ne koliko ja znam.Nema,nema njih dvojica su samo,majka im je nekada prije umrla.A zašto te to odjednom zanima?-upitala ju je
-Ma onako-rekla je I nasmijala se
Na drugoj strani David je bezuspješno pokušavao da ubijedi Fernanda mu se pridruži u odlasku.
-Davide ne zanima me to,kažem ti po 10-ti put-rekao je Fernando odlučno
-Nisi ih ni pogledao,zapravo možeš da gledaš one ostale tri Isabel je moja-rekao je David samouvjerno
-Tvoja?A da li ona to zna?-upitao je Fernando gledajući u svoga brata
-Pa ne baš ali znaće..pazi šta ti kažem-odgovorio mu je
De samo pogledaj,pa čovjče ne varaš Sofiju ako pogledaš-nastavio je David
-Znaš zaboravio sam koliko ti zapravo znaš biti dosadan-rekao je Fernando I lagano se okrenuo
Kada je pogledao u pravcu o kome mu je brat govorio,čekalo ga je pravo iznenađenje..
On ih je zapravo sve već poznavao..jedna je bila njegova dugogodišnja poznanica I nekadašnja djevojka njegovog najboljeg prijatelja Anna Diaz,druge dvije su bile njene prijateljice koje je upoznao juče na aerodromu-Gloria I Isabel,a treća je bila ona djevojka sa plaže od sinoć..ona je vjerovatno bila ta prijateljica s kojom je Anna htjela da ga juče upozna ali kako je rekla da se zove..toga se Fernando nije mogao sjetiti...
-Znaš mogao sam se pridružiti zapravo-rekao je odjednom Fernando
O tome ti ja govorim,idemo-rekao je oduševljeno David
-Hej srce-čula je Paola s druge strane novinara koga je zamolila da joj sazna sve o Diegu Urbini
-Reci ljubavi?Šta imaš za mene?-upitala ga je zavodljivo
-Ima dosta zanimljivog lutko..jesi za večeru danas?-upitao ju je
-Naravno,želim sve da znam..vidimo se na starome mjestu u 9..e zeleno mi na semaforu se upalilo..adios-rekla je prekidajući vezu
-E da vidimo kakve tajne skriva dragi Diego-rekla je zadovoljno
-Anna Diaz,tebe stalno srećem..da li se ovo zove sudbina ?-upitao je Fernando prilazeći
-Pa šta ćeš Fernando od sudbine se ne može pobjeći –rekla je Anna grleći ga
Pretpostavljam da se sjećaš mojih prijateljica od juče,a sada da te upoznam I sa onom što je falila juče.
Ovo je Elena de la Fuente,sestra od Isabel-rekla je Anna
Elena je ustala skinula naočale za sunce I pogledala ovoga mladog čovjeka ispred sebe pred kojim je sinoć plakala kao malo dijete I lagano pružila ruku.
-Drago mi je-rekla je ljubaznim tonom
Fernando se osmjehnuo I lagano pružio svoju ruku da prihvati njenu…
-Meni takođe..Fernando Rojas-rekao je stiskajući njenu ruku….