Subject: Re: Televizije na Balkanu Mon 2 Jan 2012 - 12:41
JOJ! SRAMOTA! Kako najgledanija komercionalna televizija obavestava publiku:
!
Evo ovako:
00:01 PISE SE 2012. - REDNI BROJ 00:05 PISE SE KAO I PRETHODNIH,A NE KAO PREDHODNIH 00:55 TIH 1 700 000 SE PISE BEZ TACKE I ZAREZA! 01:01 Prva (tj. PST u Pinkovom žargonu) imala „dve stotine devet stotina pedeset hiljada“ gledalaca 01:43 NEDOSTAJE DESET DANA 2011.GODINI (324+30+1=355)
HAHAHHAHAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHHA! NE ZNA SE OD CEGA PRVO DA TI PRIPADNE MUKA! ZALI BOZE... SRAMOTA U STA SE ''PINK'' PRETVORIO!
maite es mi princesa TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 22934 Fan-gif : Lokacija : You know that I'm a crazy bitch, I do what I want when I feel like it ^^
Subject: Re: Televizije na Balkanu Mon 2 Jan 2012 - 13:00
Ma oni kao bili najgledaniji, jeste... Mozda i poverujem jednog dana kad stnovnistvo Srbije budu sacinjavali penzioneri koje svake godine gledaju Naradno veselje broj 127 Greske, uzas Ali za dve stotine devet stotina pedeset hiljada
ღJacqueline Bracamontesღ TVNovele Moderator
Broj postova : 55522 Godina : 32 Lokacija : New Delhi, India ❤ !
Subject: Re: Televizije na Balkanu Mon 2 Jan 2012 - 13:54
Ja sam bila uz Pink ( Grand, Kursadjije ) A ja zaboravila gledat taj film koji sam idiot -_- A htjela bgm
Guest Guest
Subject: Re: Televizije na Balkanu Mon 2 Jan 2012 - 15:31
Ciklus nostalgija: Pink Panther, od 15.01. u 14:00 sati na HRT 2.
U Ciklusu nostalgija od nedjelje, 15. siječnja, HRT 2 prikazuje filmove o Pinku Pantheru.
PINK PANTHER – američko-britanski film (THE PINK PANTHER, 1963.)
Neuhvatljivi kradljivac dragulja sir Charles Lytton alias Fantom (D. Niven) izluđuje policiju diljem svijeta. Nakon što je izveo posljednju pljačku u Rimu, ostavivši u sefu uobičajeni trag svog nedjela – rukavicu – sir Lytton odlazi u skijalište Cortinu D’Ampezzo gdje se odmara i princeza Dala (C. Cardinale), vlasnica ružičastog dijamanta zvanog Pink Panther. Sir Lytton smišlja kako ga se dočepati, a isto nastoji i njegov nećak playboy George (R. Wagner). No među lopovima se nađe policijski inspektor Jacques Clouseau (P. Sellers) iz Pariza, čiji je zadatak ući u trag Fantomu… Premda je britanski glumac Peter Sellers (1925.-1980.) u svojoj karijeri ostvario niz briljantnih uloga u filmovima različitih žanrova (Dr. Strangelove, Being There), zauvijek je ostao zapamćen kao policijski inspektor Jacques Clouseau. Sellers je doista najzaslužniji za veliki uspjeh filmova o Clouseauovim dogodovštinama u svijetu međunarodnog kriminala, dok je projekt osmislio redatelj Blake Edwards s koscenaristom Mauriceom Richlinom. Iako su obojica snimali i drukčije intonirane filmove, i Edwards (Victor/Victoria), i Richlin (Šaputanje na jastuku) ostaju autori uz koje se prvotno vežu filmske komedije. A kriminalistička komedija “Pink Panther”, prvi film iz serijala o slučajevima inspektora Clouseaua, pravi je primjer Edwardsove i Richlinove iznimno uspjele kombinacije rafiniranog i burlesknog humora. Iako Sellers svojim karikiranim francuskim naglaskom, spajanjem ozbiljnog i urnebesnog, te pravim vatrometom gegova dominira filmom, screwball komedija “Pink Panther” sjajna je i zbog nastupa oskarovca D. Nivena (Odvojeni stolovi), R. Wagnera, te talijanske zvijezde C. Cardinale (8½). Također treba istaknuti i poznatu zabavljačicu i pjevačicu Fran Jeffries koja je ovdje izvela pjesmu “It Had Better Be Tonight” Henryja Mancinija, autora koji je cijeli serijal proslavio svojom evergreenskom glazbenom temom. Upravo kao i animatori Isadore Friz Freleng i Hawley Pratt s likom ružičastog pantera koji se pojavio na špici filma postavši ubrzo samostalan filmski lik. Film je dobio nekoliko nominacija za prestižne nagrade, pri čemu je Mancinijeva glazba nominirana za Oscara i Grammy, a Sellers za Zlatni globus i BAFTA-u.
Uloge: David Niven, Peter Sellers, Robert Wagner, Capucine, Claudia Cardinale, Brenda de Banzie, Fran Jeffries, Colin Gordon Scenaristi: Maurice Richlin i Blake Edwards Redatelj: Blake Edwards
PINK PANTHER: PUCANJ U TAMI – američko-britanski film (A SHOT IN THE DARK, 1964.)
U vili pariškog bogataša Benjamina Ballona (G. Sanders) prepunoj ukućana i gostiju netko je ubio vozača. Policija odmah osumnjiči lijepu sluškinju Mariju Gambrelli (E. Sommer) kod koje je pronađeno oružje. No, policijski inspektor Jacques Clouseau (P. Sellers) uvjeren je da su joj dokazi podmetnuti… Samo nekoliko mjeseci nakon što je “Pink Panther” (1963) postigao izniman uspjeh, Blake Edwards (Doručak kod Tiffanyja, Victor/Victoria) je predstavio nastavak. Komedija je snimljena kao slobodna prilagodba kazališnog komada Harryja Kurnitza, odnosno drame “L’Idiote” Marcela Acharda, a uz Edwardsa je scenarij napisao budući oskarovac William Peter Blatty (Istjerivač đavola). P. Sellers (Dr. Strangelove, Being There) u novoj interpretaciji inspektora Clouseaua nadmašio je samog sebe. Sellersovi su kolege također dojmljivi u svojim izvedbama, pa tako treba istaknuti H. Loma i B. Kwouka. Sellersova zanosna partnerica je njemačka međunarodna zvijezda E. Sommer (The Prize), koja je uskočila na mjesto predviđeno za Sophiju Loren. Od ostalih glumaca u filmu posebnu pozornost zaslužuje oskarovac G. Sanders (Sve o Evi), baš kao što treba navesti da je Henry Mancini ponovno skladao nezaboravnu glazbenu temu. No, u ovom je nastavku Pink Panther izostao i iz naslova filma i na uvodnoj animiranoj špici čiji je junak animirana inačica samog Clouseaua. Film je postigao izvrstan uspjeh u kinima, dok je Margaret Furse nominirana za BAFTA-u u kategoriji najboljih kostima.
Uloge: Peter Sellers, Elke Sommer, George Sanders, Herbert Lom, Tracy Reed, Graham Stark, Moira Redmond, Vanda Godsell, Maurice Kaufmann, Ann Lynn, Burt Kwouk Redatelj: Blake Edwards
PINK PANTHER PONOVNO NAPADA – britansko-američki film (THE PINK PANTHER STRIKES AGAIN, 1976.)
Bivši glavni inspektor Dreyfuss (H. Lom) provodi već treću godinu u lječilištu nakon što ga je nespretni inspektor Clouseau (P. Sellers) doveo do živčanog sloma. Kad se čini da je ozdravio, treba izaći pred komisiju koja mora odobriti otpuštanje iz bolnice, no baš taj dan inspektor Clouseau odluči ponovno posjetiti starog “prijatelja”. Njegov posjet opet izbaci iz takta Dreyfussa i upropaštava priliku za izlazak iz bolnice. Potpuno izluđen, Dreyfuss pobjegne i odluči osvetiti se Clouseau koji je u međuvremenu preuzeo i njegov stari posao zapovjednika policije. Clouseau se odjednom nađe na meti mnoštva plaćenih ubojica, a među njima je i lijepa Ruskinja Olga (L.-A. Down) koja se zaljubi u njega…
Uloge: Peter Sellers, Herbert Lom, Lesley-Anne Down, Burt Kwonk, Colin Blakely Scenaristi: Blake Edwards i Frank Waldman Redatelj: Blake Edwards
OSVETA PINKA PANTHERA – britansko-američki film (REVENGE OF THE PINK PANTHER, 1978.)
Film iz serijala Pink Panther o francuskom policajcu, inspektoru Clouseaua (P. Sellers), koji uspijeva u svakom pothvatu, usprkos naivnosti i nespretnosti. U ovoj epizodi on je žrtva atentata, i, naravno, preživi, iako se prošire glasine o njegovoj smrti. Tako mu ostaju odriješene ruke da, zajedno s pomoćnikom Catom (B. Kwouk), dozna tko ga je uistinu pokušao umoriti. To je gangster Douvier (R. Weber), koji je to pokušao učiniti ne bi li stekao poštovanje ostalih mafijaških obitelji…
Uloge: Peter Sellers, Herbert Loom, Burt Kwouk, Robert Weber, Dyan Cannon Scenaristi: Blake Edwards i Ron Clark Redatelj: Blake Edwards
TRAG PINKA PANTHERA – britansko-američki film (TRAIL OF THE PINK PANTHER, 1982.)
Poznati skupocjeni dijamant Pink Panther ponovno je ukraden. Taj slučaj uspješno može riješiti jedino inspektor Clouseau (P. Sellers). On slijedi tragove u drugu državu, ali pritom nestane zrakoplov kojim je putovao. Svi su zabrinuti jer nitko ne zna što se s njim dogodilo, jedino je inspektor Dreyfuss (H. Lom) presretan što je Clouseau napokon mrtav. Novinarka Marie Jouvet (J. Lumley) pokreće niz intervjua s njegovim bivšim suradnicima i poznanicima kako bi gledateljima otkrila nešto više o tome kakva je osoba bio i u čemu je bila tajna njegovog uspjeha. Posjećuje sir Charlesa (D. Niven) i njegovu sadašnju, a Clouseaovu bivšu ženu, lady Litton (Capucine), Dreyfussa, Clouseauovog prijatelja Cata (B. Kwonk)… Oni se prisjećaju najvećih zgoda koje su proživjeli s velikim inspektorom. Šesti film iz Edwardsova serijala o inspektoru Clouseau montiran je dvije godine nakon smrti Petera Sellersa od ranije snimljenih neiskorištenih materijala. To je svojevrsna retrospekcija svih do tada snimljenih filmova i počast Peteru Sellersu.
Uloge: Peter Sellers, Joanna Lumley, David Niven, Capucine, Herbert Lom, Robert Loggia, Richard Mulligan, Burt Kwonk Redatelj: Blake Edwards
PROKLETSTVO PINK PANTHERA – američko-britanski film (CURSE OF THE PINK PANTHER, 1983.)
Najpoznatiji istražitelj na svijetu, inspektor Jacques Clouseau, još uvijek se smatra nestalim. Iako ga nikada nije volio, inspektor Dreyfuss (H. Lom) pokušava pronaći čovjeka koji bi mu mogao ući u trag. Uvjeren je da bi u potrazi najbolje uspio netko najsličniji nestalom inspektoru. Uz pomoć specijalnog računala pronalaze policajca Cliftona Sleigha (T. Wass) iz New Yorka, koji zadovoljava sve zadane parametre i odgovara svim Clouseauovim osobnim karakteristikama. Clifton kreće u potragu za inspektorom. Ispitujući njegove nekadašnje prijatelje i suradnike, vrlo brzo dokazuje da je jednako nespretan kao i njegov prethodnik. Jedan od tragova dovodi ga do grofice Chandre (J. Lumley). Clifton ne sluti koliko je blizu svojem cilju…
Uloge: Ted Wass, David Niven, Capucine, Herbert Lom, Robert Wagner, Joanna Lumley, Burt Kwouk, Robert Loggia, Roger Moore Scenaristi: Blake Edwards i Geoffrey Edwards Redatelj: Blake Edwards
SIN PINKA PANTHERA – talijansko-američki film (THE SON OF PINK PANTHER, 1993.)
Dugo nakon nestanka slavnog inspektora Clouseaua na vidjelo izlazi njegova nekadašnja ljubavna veza s Mariom Gambrelli, djevojkom koju je svojedobno obranio od optužbi za ubojstvo. Iz te je kratke ljubavi rođen Jacques Gambrelli, Clouseauov sin. Jacques (R. Benigni) je odrastao i postao policajac, nespretan kao i njegov otac. Kad slučajno zaustavi automobil u kojem se nalazi oteta princeza Yasmin, on se istog trena zaljubi u nju, ali ne primjećuje ništa sumnjivo i pušta otmičare da odu. Nakon toga ga otmičari kao jedinog svjedoka pokušavaju eliminirati. Međutim, Jacques je neustrašiv i odlučan u tome da spasi princezu. Sasvim neočekivano pritom mu zdušno pomaže inspektor Dreyfuss (H. Lom) koji je cijeli život mrzio njegovog oca. Usput se Dreyfuss zaljubi u Jacquesovu majku… Nakon smrti Petera Sellersa serijal “Pink Panther” nastavljan je na više načina, a Clouseaua je naslijedio njegov podjednako nespretni sin.
Uloge: Roberto Benigni, Herbert Lom, Claudia Cardinale, Anton Rodgers, Kenny Spalding Scenaristi: Blake Edwards i Maurice Richlin Redatelj: Blake Edwards.
Subject: Re: Televizije na Balkanu Mon 2 Jan 2012 - 15:54
Večera za 5 specijal: Od 09. do 13. siječnja u 17:05 na RTL TV
Deveta sezona Večere za 5 donosi nova iznenađenja. Tako će RTL Televizija sljedeći tjedan ugostiti mlade zvijezde Hrvatske scene u njihovim kuhinjama, zasukanih rukava i s vatricom na štednjaku. Tko je zakuhao svoju pobjedu u specijalnom tjednu Večere za 5?
Pravila su već svima znana: pet kandidata, pet dana u tjednu, tri slijeda, a samo jedan pobjednik. Ista pravila vrijede i za njih – Ellu Dvornik, Maju Lenu Lopatny, Filipa Dizdara, Hanu Blažević i Maria Knezovića u čije ćete kuhinje zaviriti i uvjeriti se u njihove sposobnosti i nesposobnosti pri spravljanju jela. Na snimanjima nije nedostajalo smijeha, zabave, ali i malih nespretnosti s kojima su se mladi kandidati suočili u kuhinjama. Iako veselo društvo tvrdi da im je zabava puno važnija od pobjede, egzotični meniji ili, pak, oni tradicionalni sigurno će namučiti naše mlade kandidate.
Mario, pjevač iz Mostara kuhat će prvi. Skromno kulinarsko umijeće i velika trema, ponajviše uvjetovana činjenicom što su mama i sestre veliki obožavatelji Večere za 5, bit će mu veliki teret s kojim će se junački nositi dok bude pripremao specijalitete za svoje goste. Baš kao i njegov protukandidat prethodnog dana, Filip se odlučio za riblji jelovnik. Pri odabiru njegova jelovnika sudjelovala je čitava obitelj pa se on od svega ponuđenog odlučio za ono njemu najukusnije i najjednostavnije jer, kako sam priznaje, kuhanje mu baš i nije jača strana. U srijedu će otkačena Ella svojim vještinama u kuhinji pokušati pobiti sve one silne glasine u javnosti – da je lijena, razmažena i još štošta. Stoga se odlučila za podosta kompliciran jelovnik u kojem će kombinirati morske sa mesnim specijalitetima i slatkom kalorijskom bombom za kraj. Hana je mlada glazbenica i studentica kojoj su hrenovke vrhunac kulinarskog umijeća. Kako sama priznaje, razmišljala je ponuditi hrenovke za glavno jelo, ali ipak je svoje goste odlučila okrijepiti morskim delicijama i desertom koji je prvi put radila. Da šećer ide na kraju, odavno je poznato. Hoće li Maja Lena u petak biti šećer ili pelin, nećemo znati dok ne pogledamo do kraja. Ispostavit će se da je njoj najviše stalo do pobjede i do toga da impresionira svoje protukandidate.
Maja, Ella, Filip, Hana i Mario zasukali su svoje rukave i ušli u svoje kuhinje kako bi zasluženo odnijeli titulu najboljeg domaćina i kuhara tjedna. Oni će dokazati da znaju kuhati, i to od ponedjeljka, 9. siječnja do petka, 13. siječnja u 17:05 na RTL Televiziji!
Guest Guest
Subject: Re: Televizije na Balkanu Mon 2 Jan 2012 - 16:09
Folk na Prvoj
subota, 7.januar u 21h - pilot epizoda
Kako se postaje folk zvezda u Srbiji? U novoj domaćoj seriji pratimo uspon mlade muzičke nade, od seoske devojčice do prelepe pevačice, zvezde splavova koju će život voditi trnovitim stazama uspeha. Na tom putu suočiće se sa izazovima velikog grada, spletkama, ljudima koji žele da zarade na njenom talentu.
Glavna junakinja je jedanaestogodišnja Zvezdana, koja je već poznata u svom kraju i na Ibarskom magistrali kao dete anđeoskog glasa. Dok ona peva, odrasli plaču. Toga su svesni svi, pa i njeni roditelji, naročito otac, koji se lišava svega kako bi Zvezdani obezbedio razvoj karijere. Zvezdana danju ide u školu, noću peva u kafani, i to je jedini način da njena porodica opstane. Sve njene želje usmerene su samo ka jednom cilju - da pobedi na republičkom takmičenju za prvi glas Srbije. To je njena šansa da uđe u svet estrade o kojem sanja
Gledaoci Prve videće pilot epizodu serije "Folk", dok će ostale biti emitovane tokom nove sezone.
Glavna uloga je poverena mladoj Katarini Bogićević koja je bila finalistkinja muzičkog serijala „Ja imam talenat" u sezoni 2010-2011.
Uloge: Katarina Bogićević, Boris Isaković, Nataša Ninković, Nikola Kojo, Nataša Tapušković, Jasna Đuričić, Danica Maksimović, Milić Vukašinović, Milutin Popović Zahar Scenario i režija: Dušan Milić.
Naravno da neću pratiti.
EJPRIL TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 26813
Subject: Re: Televizije na Balkanu Mon 2 Jan 2012 - 23:29
mene bas zanima kakva je serija pogledacu sigurno prvu epizodu
Lex TVNovele Zavisnik
Broj postova : 561 Lokacija : Francuska
Subject: Re: Televizije na Balkanu Tue 3 Jan 2012 - 0:14
MStefan wrote:
Evo ovako:
00:01 PISE SE 2012. - REDNI BROJ 00:05 PISE SE KAO I PRETHODNIH,A NE KAO PREDHODNIH 00:55 TIH 1 700 000 SE PISE BEZ TACKE I ZAREZA! 01:01 Prva (tj. PST u Pinkovom žargonu) imala „dve stotine devet stotina pedeset hiljada“ gledalaca 01:43 NEDOSTAJE DESET DANA 2011.GODINI (324+30+1=355)
A niste pomislili da TIH 10 DANA KOJI NEDOSTAJU PREDSTAVLJAJU DA JE REJTING OBE TV BIO ISTI ili da Nielsen Audience Measurement(ili Pink-PST) nije(nisu) imao(imali) podatke za tih 10-ak dana! Brojevi se genralno mogu pisati i sa zarezom i tackom ili bez njih, ako je redni broj NIJE OBAVEZNO STAVLJATI TACKU, ako se radi o necemu sto nije toliko vazno za opstanak covecanstva! Dve stotine devet stotina pedeset hiljada - 200 950 (na to se misli, mozda su bili malo pijani pa pogresili) Osim toga, sto ste vi ljubomorni pa gledate na svaku tacku ali bas na svaku tacku u pravom smislu te reci vas je problem (greske su uvek moguce); jer su RTS i Pink tata i mama svim televizijama u Srbiji hteli vi to ili ne! Ako niste do sad shvatili PST je skracenica od Prva Srpska Televizija!
Pomirite se sa cinjenicama: 324:30:1
MStefan TVNovele Administrator
Broj postova : 18883 Lokacija : Mexico
Subject: Re: Televizije na Balkanu Tue 3 Jan 2012 - 1:16
MStefan wrote:
Imam jedno pitanje. Da li ta najgledanija televizija (PINK) kada se treba posvetiti deci,ima nesto za njih? PRVA ìma!
Zna se kome je pitanje postavljeno.
Lex,nisi mi odgovorio na pitanje...
maite es mi princesa TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 22934 Fan-gif : Lokacija : You know that I'm a crazy bitch, I do what I want when I feel like it ^^
Subject: Re: Televizije na Balkanu Tue 3 Jan 2012 - 2:39
meni je drago sto ima nesto i za decu na PRVOJ a da ti LEX nisi pomislio da je PRVA tad bila gledanija pa namerno nisu stavili rejting? svejedno ti pravdas sve u vezi PINKA pa i to da nam mazu oci sa laznim rejtinzima, molim te, "Grand narodno veselje" je gledalo 79% ljudi % hajde da se ne lazemo, cela omladina nije bila kuci, pa naravno da ce starija publika da gleda GRAND a ne PGS jer prosto oni ne vole takvu vrstu muzike, tako da je potpuno nepravedno da mere gledansot na taj nacin
Subject: Re: Televizije na Balkanu Tue 3 Jan 2012 - 2:50
MStefan wrote:
ღJacqueline Bracamontesღ wrote:
Larin Izbor odlicna serija, znaci vrrrrh Ja je gledam kod nas na FTV. I naravno kada pocne na Pinku gledam, a boze ne znam sta svi pljuju po Turskim serijama a svako je ogledao bar jednu -_- Sto ne volim dvolicne osobe, pricaju jedno a rade drugo aman aman Pink time sto je uzeo Laru opet dokazuje da je prvi na Balkanu svaka cast
Ej Vìldana,kako sam listao stranice ove teme naisao sam na ovaj komentar. (poslednja recenica). Da li to znaci da ce PRVA kada pusti ''Larin izbor'' biti PRVA NA BALKANU? Hvala ti,ako to mislis.
I na jos jedno pitanje nisam dobio odgovor,samo od druge osobe...
Lex TVNovele Zavisnik
Subject: Re: Televizije na Balkanu Tue 3 Jan 2012 - 5:28
Evo odgovoricu ti na pitanje - PST ima?! Prvi i jedini put u zivotu...hmmm...sto se decjeg programa tice na Pinku - za to postoji Pink Kids! Osim toga nije bitno da li sam gledao ja, ti ili neko od 60 godina Grand! Bitni su rezultati Novogodisnje veceri! I sta bi im znacilo da za "tih 10 dana" nisu rekli - opet je 324 prema 10 ili pretpostavimo 20, OGROMNA RAZLIKA - 8 do 10 PUTA VECA!
A sto se Pinka tice, naravno da ga branim i uvek cu: tv uz koju sam odrastao, sto uz zabavnu muziku (City club) sto uz narodnu, fenomenalne crtane serijale prethodnih godina, serije, zahvaljujuci kojima sam naucio spanski jezik itd...da ne nabrajam dalje! Ne znaci da cu da se poser*m na sve to samo ako imaju neke propuste ili ne udovolje mojim hirovima!
Subject: Re: Televizije na Balkanu Tue 3 Jan 2012 - 7:31
PRVA je imala i crtace ''Sonik'' i ''Super Mario'' za tvoju informaciju. A SADA - PINK NEMA DECIJI PROGRAM!
To sto si odrastao uz njihove latino serije,jako je lepo,i ja sam (kao i 85% ovog foruma),ali to sto su dozvolili da svojim gledaocima ne pruze mogucnost da gledaju latino serije (posto su od 12 do 15 kada vecina ljudi radi ili je u skoli) to je sramota! A sto se tice GRANDA,samo ti gledaj,niko ti ne brani. Svako ima pravo na svoj ukus,ali pogledajmo realno sta je tu kvalitetnije... Ostale emisije ne bih da komentarisem,kao i filmski program koji je od 01:00 do 05:00 tako da,kao i da ne postoji za vecinu...
Lex TVNovele Zavisnik
Subject: Re: Televizije na Balkanu Tue 3 Jan 2012 - 8:27
Ne svidja mi se sto mi naturas svoje misljenje! Ni u jednom trenutku nisam spomenuo da gledam Grand, iskreno jedino ZG pratim, ostalo me ne zanima! Sta vise jako cenim sto su vratili pop emisiju City klub - prvu takvu emisiju na nasim prostorima, jer sam naklonjen nasoj pop muzici. Latino serije su u sugavom terminu zbog prilicno losije gledanosti nego ranijih godina...uostalom nije ni bitno!
Guest Guest
Subject: Re: Televizije na Balkanu Tue 3 Jan 2012 - 13:06
Godišnjica zabavnih TV kanala: Premijere glavni aduti, reprize asovi u rukavu
Ovih dana obilježava se prva godišnjica od početka emitiranja dvaju specijaliziranih kanala, koji su u naše domove ušli 2. siječnja 2011. godine u 18:00 sati.
Radi se o zabavnim kanalima RTL Televizije (RTL2) i Nove TV (Doma TV), koji su u rujnu 2010. dobili koncesiju za emitiranje na sljedećih petnaest godina. Gledatelji najčešće komentiraju da nam je „jedan kanal donio gomilu sapunica, a drugi gomilu repriza“, što i nije tako daleko od istine. Međutim, nešto što se može svesti i na tu jednu rečenicu mi smo odlučili rezimirati u mnogo više njih. Stoga se, dječjim koracima, svojevrsnim pregledom programske godine prisjetimo što smo u proteklih godinu dana gledali na ova dva najmlađa nacionalna kanala.
RTL2 nam je u početku svog emitiranja predstavio podosta novih i zanimljivih, ali i repriznih programskih sadržaja. U udarnim terminima prikazivano je mnogo zanimljivih serija, dokumentaraca i realityja, a tada smo se nadali da će RTL2 zaista i opravdati slogan „Samo zabava“. Tako smo subotom gledali zanimljive dokumentarce „Moderna čuda“ i „Život poslije ljudi“, a nedjeljom „Kraljeve leda“ i „Muškarce sa sjekirama“. Ponedjeljkom su premijerno prikazivane humorističke serije „Žene s broja 13“ i „Gospodin pravi“, utorkom „Znanstveno lud“, srijedom zabavne emisije „Mjau, vau“ i „Veseli mladunci“ te reality-show „Paklena kuhinja“, četvrtkom znanstveno-fantastična serija „Kuća lutaka“, a petkom dokumentarci „S.W.A.T.“ i reality „Murjaci uživo“. Od ponedjeljka do petka u večernjem terminu prikazivana je i kultna serija „Poroci Miamija“ (koju je, nakon nekoliko tjedana, zamijenila treća sezona „Kućanica“ i peta sezona „Reži me“), a prije bloka serija emitirana je i zabavna emisija „Divlji boravak“. Od podnošljivih repriza, prikazivane su serije „Dexter“, „Trava“, „Rat u kući“, „Kako sam upoznao vašu majku“, „Chuck“, „Teorija velikog praska“, „Malcolm u sredini“, „Vatreni dečki“ i „Sarah Connor: Kronike“ u prime-time terminima te sapunice „Zabranjena ljubav“, „Osveta ljubavi“ i „Najljepši urok“ u dnevnom ritmu. U nastavku smo gledali premijerne epizode druge sezone „Dextera“, „Sarah Connor: Kronike“ i „Teorije velikog praska“ te sapunice „Zabranjena ljubav“ (posljednjih 46 epizoda). Tijekom veljače iz programa su, prije završetka sezone, izbačene serije „Gospodin pravi“, „Znanstveno lud“ i „Kuća lutaka“ (vratile su se tek najesen), a ubačene „Raymond“, „Kralj Queensa“ i „Princ iz Bel-Aira“. Kad nam je nedavno, kao šlag na tortu, na vrata pokucao i Urkel („Pod istim krovom“), i to od polovice serije, uhvatili smo se glavu – RTL2 definitivno više nije isti.
Što smo očekivali? Da se razumijemo, ne baš savršen program (uostalom, ako imate priliku pogledati njemački RTL2, znate da je „ništa bolji“ ili „mnogo gori“ od domaćeg). U najmanju ruku, nadali smo se da će udarni termini i dalje ostati onako zabavni te da će se sve prvobitne serije, bile one premijerne ili reprizne, po isteku epizoda zamijeniti nekim novim (ne nužno po godištu), odnosno premijernim serijama. Ovako se bojimo da smo osuđeni na vječno prežvakavanje Raymonda, Kralja i Urkela, a u poslijepodnevnim satima i domaćih emisija „Večera za 5“ i „Punom parom“ te „Zabranjene ljubavi“. Još kad tome pridodamo program za vikend, kad se subotom gotovo cijeli dan prikazuju „Večera za 5“, „Divlji boravak“ i „Veseli mladunci“, a nedjeljom svih deset tjednih epizoda ionako već reprizirane „Zabranjene ljubavi“, zaista se ne možemo pretvarati da je to samo zabava. Svaki put kad u rasporedu programa RTL-a 2 ugledam „Epizoda 1 sezone 1“ neke milijun puta prevrćene serije, dobijem napad astme (a pumpicu najčešće nemam pokraj sebe). Pitate se što je uopće na RTL-u 2 premijerno? Ako se ne varam, samo dječji kviz „Učilica“ i talk-show Antonije Mandić „Studio 45“. Ljudi bi rekli – što je, tu je. Ali mogu li nas utješiti riječi urednice ovog kanala kojima otkriva koje ćemo premijerne naslove vidjeti tijekom ove godine?
Za ovu godinu spremamo mnogobrojne nove programe. U nedjelju, 8. siječnja kreće novi lifestyle magazin „U dobroj formi s Renatom Sopek“, u kojem će nam Renata predstavljati nutricionističke savjete te kako vježbati i zdravo živjeti, a u svakoj emisiji gostovat će i poznate osobe. Bogat humoristični program postat će još bogatiji s humorističnom serijom „Dva i pol muškarca“, jednom od najpopularnijih humorističnih serija posljednjih godina s Charliejem Sheenom, odnosno sada Ashtonom Kutcherom u glavnoj ulozi. Naše gledatelje očekuje i TV premijera – sitcom „Moderna obitelj“, također jedna od najnagrađivanijih novih serija na televiziji, koja je dvije godine zaredom dobila prestižne nagrade „Emmy“ u kategoriji najbolje humorističke serije. Isto tako, nastavljamo sa novim epizodama i sezonama „Teorije velikog praska“ (3. i 4. sezona) i „Kako sam upoznao vašu majku“ (5. i 6. sezona). Od dobrih starih serija, „Dexter“ (3. sezona) i „Bratstvo“ (posljednja, 3. sezona) nastavljaju s novim epizodama. RTL2 donosi i drugu vrstu zabave kroz svjetski poznate sestre Kardashian, i to u reality seriji „Keeping up with Kardashians“ koju ćete na malom ekranu naše televizije moći pratiti od proljeća ove godine. Zabavni program bit će bogatiji za još jednu TV premijeru – otkačenu seriju „Jerseylicious“, u kojoj ćemo pratiti život jednog ne tako običnog kozmetičkog salona u nama dalekoj Americi. Ostanite s nama, zabava će postati bolja na RTL2 u 2012. – priopćava voditeljica specijaliziranog kanala RTL2, Martina Vuletin.
Zabavni kanal Nove TV namijenjen prvenstveno ženskoj publici i tinejdžerima u svojim je prvim mjesecima predstavio mnoštvo telenovela u dnevnim terminima od ponedjeljka do petka, te TV serije raznih žanrova (većinom dramske i humoristične) u prime-time terminima, također radnim danima. Tako su gledateljice i gledatelji kanala Doma TV premijerno mogli pratiti sapunice „Ana“, „Zamka“, „Kameleoni“, „Rebelde 2“, „Valeria“, „Elena“ i „Strasti Orijenta“ (koja je, zanimljivo, vrlo loše prošla nekoliko mjeseci ranije na Novoj TV, a vrlo uspješno na Doma TV-u). Američka telenovela na španjolskom jeziku, Telemundova „Elena“ najprije je od svih promijenila termin, i to već u prvom tjednu emitiranja. Premještena je, naime, s 23:15 na 15:45 sati, termin koji je prvotno bio namijenjen za reprizu te serije. Naknadno se nije pokazala popularnom ni njemačka sapunica „Ana“, koja je preseljena u ranojutarnji termin, a nakon prve sezone nisu otkupili ostale (još uvijek se snima i emitira na njemačkom kanalu Sat.1). Neklasična telenovela „Kameleoni“ nije osvojila srca gledatelja te je premještena u prijepodnevni termin, a početkom ljeta to se dogodilo i s „Rebelde“, teen-sapunicom koja je svugdje u svijetu bila neviđeno popularna, osim u Hrvatskoj. Jedina serija koja je posve ukinuta bila je rumunjska „Mali anđeli“, najprije premještena u nezavidan termin, no nije dugo opstala. S druge strane, turske serije na Doma TV-u pokazale su dobre rezultate, pa su se, iako neplanirano, nakon „Strasti Orijenta“ u terminu od 19 sati prikazivale „Suze Bospora“, „Moja majka“, reprize „Gumus“, a sada i „Sjene prošlosti“.
U udarnom terminu prvo su se prikazivale još prije nekoliko godina otkupljene serije „Tudori“ i „Opasna igra“, koje su oduševile domaće gledatelje, a zatim i „Slatke male lažljivice“, „Hitna Miami“, „Ptice umiru pjevajući“ te kultne humorističke serije „Prijatelji“ i „Seks i grad“. Osim „Hitne Miami“, gledatelji su imali prilike vidjeti još podosta serija koje imaju samo jednu sezonu – „Vještice iz Eastwicka“, „Robinson Crusoe“ (prikazivana i godinu ranije na Novoj TV), „Zaboravljene duše“, „Hank“, „Flash Gordon“, „Prošli život“, „Tajne Avalona“, „Sjajna vremena“, „Potjera“, „Na tajnom zadatku“ i „Hellcats“. To što je snimanje serija prekinuto nakon samo jedne sezone gledateljima nije mnogo značilo, te su za pojedine serije na Facebook stranicama kanala Doma TV molili da što brže otkupe ostale sezone, ne znajući da nisu snimljene. Do kraja godine Doma TV ponudila je još nekoliko TV serija – „Djevojke na zadatku“ (čiju drugu sezonu domaći gledatelji upravo prate usporedno s američkim), „Živa meta“, „Nikita“ (verzija iz 2010.), „Posjetitelji“, sitcom „Mike i Molly“, popularne „Vampirske dnevnike“ i posljednje dvije sezone „Gilmorica“. Od domaće produkcije, Doma TV je prezentirala lifestyle magazin „Doma IN“, „Mamin svijet“ (koji je nedavno zamijenjen emisijom „Zadovoljna“ s istom voditeljicom, Mirnom Maras) i dnevni magazin „Koktel“. Osim premijere druge sezone domaće dramske serije „Hitna 94“, u udarnom terminu gledatelji su se mogli podsjetiti svih snimljenih epizoda domaće telenovele „Zakon ljubavi“, a sat i pol vremena nakon premijernog prikazivanja na Novoj TV vrtjela se i domaća telenovela „Pod sretnom zvijezdom“. Kad smo kod davanja druge prilike (vidi: „Hitna 94“), Doma TV je u svoj program vratila rumunjsku telenovelu „Vatreno srce“, koja se prikazivala i loše prošla kod gledatelja prije tri godine na Novoj TV. Tijekom proteklog ljeta, Doma TV odlučila je napraviti riskantan potez te reprizirati telenovelu „Magična privlačnost“, koja se na Novoj TV emitirala samo godinu dana ranije. Budući da su je prikazivali svaki dan po dvije epizode (četrnaest epizoda tjedno), vrlo je brzo završila. jer broji „samo“ 90 epizoda te je u terminu od 17:25 prošla solidno. Međutim, naknadno repriziranje „Odavde do vječnosti“ i „U ime ljubavi“ nepunih godinu dana nakon prikazivanja na Novoj nije se pokazalo promišljenim potezom te je potonja završila u ranojutarnjem terminu. Još je u veljači Doma TV odlučila igrati na kartu sentimentalnosti (uglavnom) ženskog dijela publike, odlučivši se, osam godina nakon premijere na Novoj TV, ponovno prikazivati Televisinu telenovelu „Ukleta Mariana“, koja je tada u Hrvatskoj bila vrlo gledana. Taj potez pokazao se vrlo uspješnim te su uveli novi trend prikazivanja kultnih telenovela koji su se godinama sve televizije bojale uvesti. Tako sada, nakon „Esmeralde“, gledatelji vjerno prate „Otimačicu“ koja je proslavila glumicu hrvatskih korijena Gabrielu Spanic. Od starijih, a premijernih telenovela, Doma TV prikazuje „Rosalindu“ s poznatom Thalijom u glavnoj ulozi, a gledatelji u budućnosti mogu očekivati još takvih sapunica
Minus programa Doma TV svakako je hrpa sapunica (računajući i dvije epizode dnevno i reprizne termine). Kako od RTL-ovih repriza dobijem napade astme, tako me od sapunica na Doma TV-u uhvate epileptični napadi. S druge, vedrije strane, plus su američke TV serije u udarnim terminima, za što se nadamo da se neće promijeniti te da će ih u budućnosti biti sve više. Zamjeram im, naime, i to što prerano krenu s dnevnim reprizama – umjesto da serije iz udarnog termina počnu reprizirati iza ponoći, a dotad stave još jednu ili dvije premijerne serije, prva repriza na rasporedu je već prije 23 sata. Iako su profitabilne (u tom slučaju poslovica glasi „Gledanost je novac“), voljeli bismo da se ipak uklone turske serije iz odličnog termina koji je od prvog dana rezerviran isključivo za njih – od 19 do 20 sati. Još je jedan plus to što se ne boje početi prikazati netipične serije, a navodno vrhunska američko-španjolska produkcija „Kraljica juga“, koja se prikazuje radnim danima iza 22 sata, ima zadovoljavajuću gledanost premijernih epizoda.
Za kraj pregleda prve godine kanala Doma TV donosimo priopćenje glavne urednice, koja je otkrila što ćemo, između ostalog, na njihovom programu gledati u sljedećoj godini. - Od programa koje smo predstavili u 2011., a gledatelji će u njima i dalje moći uživati u 2012. godini, valja istaknuti domaći lifestyle magazin „Koktel“, nove sezone serija „Tudori“, „Opasna igra“, „Vampirski dnevnici“, „Slatke male lažljivice“, „Nikita“, „Djevojke na zadatku“, „Mike i Molly“, te nove sezone showa „Znate li plesati?“ i kulinarskog showa Jamieja Olivera. Zadovoljstvo mi je da od novih serija možemo najaviti TV premijere „Hart of Dixie“, „I Hate My Teenage Daughter“, „Suburgatory“, „The Secret Circle“ i brojne druge. Sigurna sam da ćemo i u novoj godini biti zajedno – poručuje glavna urednica Doma TV-a Zrinka Jankov.
Guest Guest
Subject: Re: Televizije na Balkanu Tue 3 Jan 2012 - 13:07
Nova TV: Gledanost 2011.
Prema rezultatima gledanosti za 2011. godinu Nova TV je najgledanija televizija u Hrvatskoj s vodećim informativnim i zabavnim serijskim programom.
Nova TV je u 2011. bila najgledanija televizija ostvarivši na općoj populaciji najveći udio u gledanosti – čak 31,8 posto u udarnom terminu kada je najviše gledatelja pred ekranom i 23,6 posto na cijelom danu.
Uz vodeću poziciju kanala, Nova TV godinu završava kao lider u informativnom i zabavnom serijskom programu. Dnevnik Nove TV je s gledanošću od 15,9 posto i 41 posto udjela u gledanosti najgledanija središnja informativna emisija u zemlji. U zabavnom programu najgledaniji projekt bila je telenovela ‘Larin izbor‘ s prosječnom gledanošću od 21,2 posto. Epizoda ‘Larinog izbora’ emitirana 24. studenoga ujedno je bila i najgledaniji pojedinačni program u 2011. godini s ostvarenih 29,39 posto gledanosti, odnosno 1.223.000 gledatelja. Nova TV je i apsolutni pobjednik u serijskom programu, budući da su četiri najgledanije serije upravo one koje su se prikazivale na Novoj TV.
Vrhunski rezultat kanala Novoj TV su osigurali jak informativni i serijski program, ali i kvalitetna domaća produkcija. Među najgledanijim zabavnim emisijama u Hrvatskoj u 2011. bile su emisije ‘Supertalent‘ s prosječnom gledanošću od 15,2 posto i ‘Masterchef‘ s 13 posto prosječne gledanosti.
AnGel_Perroni TVNovele VIP član
Broj postova : 33379 Godina : 28 Fan-gif : Lokacija : I LOVE YOU,ELENA and it because I love you I can't be selfish with you. I promise you,I WILL NEVER LEAVE YOU AGAIN.If I'm gonna feel guilty about something, I'm gonna feel guilty about this! Ian <3
Subject: Re: Televizije na Balkanu Wed 4 Jan 2012 - 8:34
Ja sam ta koja je Pink najvise volela, sve dok se Prva nije pojavila. Pink sad nema nista od programa zanimljivo, osim one latino serije i to termin uzas, Mala nevesta je tu najj. Dok na Prvu sve najboljee. Filmovi, muzika, emisije, serije PGS je postigao veliki uspeh, sigurna sam da su to svi gledali, pevali su i narodno, zabavno, strano, pop..svee, dok ovi sa granda nemaju pojma...uzas ko jos gleda to
ღJacqueline Bracamontesღ TVNovele Moderator
Broj postova : 55522 Godina : 32 Lokacija : New Delhi, India ❤ !
Subject: Re: Televizije na Balkanu Wed 4 Jan 2012 - 10:44
Ja samo ne vidi ovoliku svrhu raspravljanja o tome ^^ Stefane tebi je Prva najbolja nama nije. Mozda je u Srbiji gledanija Prva ali na Balkanu ukupno Pink je
Subject: Re: Televizije na Balkanu Wed 4 Jan 2012 - 11:20
JOS JEDAN DOKAZ:
Procitao sam na RTV forumu,da iako su na ''Pìnku'' najavili,veceras nisu emitovali poslednju epizodu serije ''Nasledje jedne dame'' (koju su seckali na 4 dela). Profesionalnost na nivou,nema sta... PINK - IZBOR GRADJANA SRBIJE SKIDAM KAPU TIM GRADJANIMA SRBIJE,STA DOPUSTAJU DA IM RADI JEDNA TELEVIZIJA... JADNO!
EJPRIL TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 26813
Subject: Re: Televizije na Balkanu Wed 4 Jan 2012 - 11:52
kolko sam ja videla,bio neki kao the best off najbolji momenti
nasledje ce kraj u petak -Badnje vece kad su svi kuci pa se ocekuje gledanost
Lex TVNovele Zavisnik
Subject: Re: Televizije na Balkanu Wed 4 Jan 2012 - 22:58
Ejpril wrote:
kolko sam ja videla,bio neki kao the best off najbolji momenti
nasledje ce kraj u petak -Badnje vece kad su svi kuci pa se ocekuje gledanost
Tako je, ko je iole pametan, shvatio je! Ustalom ZA PISMENE, pise na fb stranici sta je i sto juce emitovano! Niti se i jednog trenutka pomenulo da ce kraj biti u utorak, to su bila nagadjanja, njihova kuca to NIJE NAJAVILA! _________________________________________
Lex TVNovele Zavisnik
Subject: Re: Televizije na Balkanu Sun 8 Jan 2012 - 5:34
Sve ljubitelje serije Klon ili po srpskom Zabranjena ljubav, obavestavam da se emituje na RTL-u 2 radnim danima od 14.30h!