13.Epizoda
Jacqueline Bracamontes-Silvia
REZ!
Super je,hvala svima i vidimo se sutra u isto vrijeme..Nina jel možeš da ostaneš par minuta dodatno?-Marco ju je pogledao direktno u oči u momentu kada je rekao njeno ime
-Mogu da,idem da se presvučem i da skinem šminku jel može kad to obavim?
-Može naravno,ja ću taman da pregledam ovo još jednom..pa ću onda da dođem do tebe
-Važi
-O čemu ti moraš da razgovaraš sa njom Marco?I to nasamo?Zar niste mogli ovde da razgovarate na primer dok sam ja tu?
-Ovo mi tako nije potrebno-rekao je Marco tiho više za sebe,nego da ga bilo ko čuje a posebno Tina koja je gledala smrtonosnim pogledom
-Tina zadnji put ću ti ovo da kažem i nadam se da će ti ući u tu tvoju pametnu glavu očito prethodnih par puta nije uspjelo
-Nemoj da me potcjenjuješ Marco,ja nisam glupa ako ne znaš upravo ovih dana treba da položim zadnji ispit na menadžementu-rekla je i po 100 put zabacila dugi pramen svoje kose preko ramena
-Interesantno a kako ga polažeš?Astralnom projekcijom ili telepatijom?Pošto ti si očigledno ovde a ispit bi vjerovatno trebala da polažeš u LA,zar ne?
Nebitno,to me ne zanima ni najmanje,ponovit ću ti ovo samo sada i nikada više!
Ja ću da razgovaram sa Ninom kada ja želim i gdje želim,ti se ništa tu ne pitaš jel ti to jasno?Druga stvar- sutra ne želim da te vidim na ovom setu,ovo je moj set,moj film,moji glumci a ti jedino što si danas uradila je to da si unijela nervozu svakom živom biću ovde,čak i ove bube su poludile kako ti nešto kažeš-rekao je i udario jednu na svom ramenu
Dakle,ne želim te na svom setu a posebno te ne želim u svojoj sobi u hotelu.Danas su tvoje stvari prebačene u drugu sobu,ako ti se ne sviđa možeš slobodno da nađeš drugi hotel,to je tvoj izbor.Jesam li bio jasan?Ili ti trebam to još pojednostaviti?
-JA NE ZNAM ŠTA TI SEBI UMIŠLJAŠ!
KKKAKO SE SAMO USUĐUJEŠ?TI MENE DA IZBACIŠ,MENE?
JEL TI ZNAŠ KO SAM JA UOPŠTE?-Tina je tako glasno počela da viče da je Marco imao osjećaj da su je čuli do Barselone koliko je glasna bila
-I evo ga počinjemo polako-rekao je Marco tiho i krenuo ka glavnoj šminkerici
-MARCOOOO??JA TEBI GOVORIM?Marcoooooo.....IDIOTE!!
-Gospođice Tina,mislim da je najbolje da napustite ovaj set-prišao je jedna od momaka iz obezbjeđenja
-Idi dođavola,nećeš mi ti govoriti šta trebam da radim!Jel to jasno?
-Jel gotova Nina Silvia?-upitao je Marco stojeći ispred prikolice
-Jeste,mislim da te očekuje zapravo-odgovorila je Silvia
-Hvala,vidimo se sutra onda Silvia
-Uživaj u ostatku dana,pa zapravo večeri-rekla je Silvia i nasmijala se kada je vidjela da je već pao mrak
-Već smo krenuli puno parom zar ne?-upitao je Marco,Silvia je bila djevojka s kojom je radio poslednjih pet filmova i bila je savršena u svakom,ona i njeni pomoćnici su bili ravni svakog divljenja a pored toga ona i Marco su i privatno postali prijatelji
-Jesmo,možda je tako i bolje..laku noć
-Noć..-rekao je Marco i ušao u prikolicu gdje se nalazila Nina
-par minuta ranije-
-Silvia jel možeš samo na brzinu da mi skineš ovaj puder,a ja ću u hotelu da ostatak skinem-upitala je Nina dok je ubrzano ulazila u šminkericu
-Mogu naravno,bićete brzo gotovi-odgvorila joj je Silvia..Žurite negdje?
-Jao nemoj da me persiraš molim te,imam osjećaj kao da sam starija od tebe 20 godina sigurno,a zapravo je razlika malena zar ne?
-Pa jeste zapravo,ja imam 26 a vi,a onda je ugledala kako ju je Nina pogledala u ogledalu odnosno ti 24 tako da je razlika samo 2 godine
-Trebao bi Marco da dođe uskoro da razgovaramo pa sam te zato zamolila da požuriš-rekla je Nina sa malim osmijehom na usnama
-Eto ga ja sam skinula puder a vi,a ti samo maskaru-rekla je Silvia i krenula da izađe i baš u tom momentu su čuo Tinin glas napolju
-Možda joj sok nije bio sa ledom-rekla je Silvia i nasmijala se
-Vjerovatno-odgovorila je Nina isto s osmijehom jer je Tina prije par sati dovela do prekida snimanja jedne scene svojom galamom jer joj sok koji je tražila nije imao dovoljno leda u čaši
-Vidimo se sutra Nina
-Ćao
Nina je čula i dalje Tininu galamu ali je polako prestajala a onda je čula glasove ispred i znala je kome pripadaju a ubrzo nakon toga vrata su se otvorila i Marco je stajao ispred nje.
Ovo je bio prvi put kako ga gledala a da su bili sami,nikoga nije bilo osim njih,prvi put nakon sinoć i nijedno od njih nije znalo kako da počnu razgovor.
-Um hej-rekao je Marco tiho ali ga je opet čula
-Hej,jel sve uredu?Čula sam Tinu maloprije
-Pa ozbiljno bi se zabrinuo za tvoj sluh da je nisi čula-rekao je Marco kroz osmijeh i malo je ona napetost nestala koja ih je okruživala
Pusti nju ovo joj je bio prvi i zadnji put da je došla ovamo..ovaj htio sam da razgovaramo zbog onog što se desilo sinoć..mislim želim da znaš da sam ja stvarno mislio da je ono moja soba,djevojka na recepciji mi je dala karticu,očigledno pogrešnu i ja sam samo ušao nisam ni obraćao pažnju kad su im sobe iste,i samo sam ušao
-Marco..diši i ne brini se,čula sam se sa menadžerom hotela,objasnio mi je sve
-Aha..a nisam to znao..dobro mislim dobro je to ali opet to ne mjenja ono što se desilo
-To definitvno,jedva sam hodala danas-rekla je Nina i shavatila da joj je lice odjednom postalo užareno
-Um da..to sam isto primjetio...
-Marco ja sam zapravo htjela da ti kažem da mi nije..
-Gle Nina,razmišljao sam o tome što se desilo i mislim da je najbolje da se to više ne ponovi,mislim sasvim je jasno da to što se desilo je bila greška
-Greška..-rekla je sasvim tiho
-Ono što je bilo sinoć možda nam je samo došlo kao nekakva vrsta oproštaja,a i ne bi htio da još više zakomplikujem naš odnos,do prije dvije sedmice nismo ni pričali
-Vidi Marco ne trebaš mi smišljati nekakve izgovore kao da imam 15 godina,sasvim je jasno da ne želiš ništa više sa mnom i ok je,ti si nastavio sa svojim životom ja ću sa svojim..prošla noć se nije desila i to je to.Jesi još nešto htio da mi kažeš ili je to to?
-Nina nemoj da me pogrešno
-Marco dosta,rekla sam da razumijem i nemoj onda da insistiraš na tome..pošto je to očigledno sve,onda se vidimo sutra..
-Nina stani..
-Da stanem zašto?Samo mi reci zašto?
-Zato što ne znam zašto se ljutiš i hoću da znam zapravo što se ljutiš?..ne vjerujem da si očekivala da si očekivala da ti i ja nastavim gdje smo stali,pogotovo pošto ti očigledno nastavljaš sa Mauriciom sada i ne brini ja mu ništa neću reći
-Prekini,molim te prekini jer na ivici sam da te udarim a stvarno neću da do toga dođe.
Marco vrtai se par godina unazad i sjeti se da kada smo se ti i ja upoznali ja sam bila u vezi sa njim,sa njim i sada mi reci da li sam ga prevarila sa tobom u tom periodu
Jesam li?Odgovori mi?
-Nisi,nisi ga prevarila
-Dobro bar te pamćenje još služi,ajd sada ovako koliko vremena je prošlo otkada sam ja prekinula sa njim i izašla prvi put sa tobom?Koliko je prošlo Marco?
-Ne vidim poentu u odgovarnju ovih pitanja ali 6 mjeseci je prošlo,6 mjeseci jer si htjela da tačno vidiš kako ti stojiš sa svojim osjećanjima prema obojici
-Kako se onda usuđuješ da me smatraš jednom od onih koje su sa nekim u vezi a sa drugim spavaju?Kako se usuđuješ?Ti od svih Marco?
Ne znam šta sam očekivala da će se desiti,ne znam ali reću ti šta nisam očekivala!
Nisam očekivala da nastavimo gdje smo stali kada si otišao iz naše kuće slagala bi te kad bi rekla da jesam to očekivala,nisam očekivala da ću se jutros probuditi sama bez bar jedne poruke od tebe,nisam ni očekivala da ćeš dovući Tinu ovamo i sasvim je sigurno da nisam očekivala ovo maloprije od tebe..ali prije nego što odem reću ti jednu stvar znaš li kako sam maloprije osjećala..mislim od momenta kada si me zamolio da ostanem još par minuta do momenta kad si rekao ovo šta si rekao
Osjećala sam kao djevojčica od nekih 16. ili 17.godina koja upravo ide na prvi sastanak sa i ne zna šta da očekuje ali opet je puna onog uzbuđenja,onih leptirića koji joj ne daju mira a znaš li kako se osjećam sada,apsolutno isto kao i kada sam se vratila sa svog prvog sastanka koji je i kada sam konačno doživjela taj čuveni prvi poljubac?
Svi leptirići su apsolutno nestali,umrli,crkli koji hoćeš izraz izaberi!