7.Epizoda
Danna Garcia-novinarka
-Znaš Nina baš mi je drago što sam te vidio neki dan u onom restoranu,I što si večeras pristala da izađeš na večeru samnom
-Da I meni je isto drago što sam te vidjela I drago mi je isto što uprkos svemu između nas je ostalo prijateljstvo
- Nina dok smo ti ja bili zajedno,ja sam bio ubijeđen da si ti ona prava,znaš ono do kraja života I sve to-rekao je Mauricio sa polu osmijehom
A onda si ti upoznala Marca I iako to nisam htio priznati vas dvoje ste oduvijek pripadali jedno drugome,I svih ovih godina kada sam vas viđao zajedno po raznim novinama bio sam siguran da će to trajati do kraja života,ti si ga uvijek gledala I imala osmijeh za njega koji ja nikada nisam imao prilike da vidim..
I iskreno vjerujem da bez obzira što se sada dešava između vas dvoje da će na kraju izaći na dobro
-Mauricio..ja sam to rekla tebi I onda a reću ti ovo I sada..između mene I Marca nije bilo ništa dok smo ti I ja bili zajedno..moraš mi vjerovati,znam da mi onda nisi vjerovao ali zaista nakon svih ovih godina ja nemam razloga zašto da lažem..Marco I ja smo tada bili samo prijatelji,tek nakon što smo ti I ja prekinuli ja I Marco smo započeli vezu…
-Nina ja sam to uvijek znao,samo što tada nisam vjerovao da sam te izgubio I onda sam rekao dosta toga što nisam mislio..
Nego jesi li ti za jedan ples?
-Hoćeš da kažeš da sada znaš da plešeš?-pitala je Nina smijući se
-Ma ne,ti ćeš da me vodiš kao I uvijek-rekao je i pružio joj svoju ruku
-Uf ovo neće izaći na dobro
-Vidiš,za sada se držimo dobro…još nijednom ti nisam stao na nogu-rekao je Maurico Nini dok su se kretali lagano uz muziku
-Znaš ako opet budemo izašli I ako budeš imao u planu ples,moraš mi to reći da ja za svaki slučaj ne obučem sandale..da se ipak osiguram-rekla mu je I nasmijala se gledajući ga pravo u oči
-Važi..upozorenje ćeš dobiti na vrijeme
Veče je brzo prolazilo da oboje uopšte nisu shvatili da su odavno ušli u novi dan,I da u restoranu manje više su ostali samo oni I još par stolova
-Mislim da je vrijeme da krenemo-rekla je Nina kroz smijeh
-Da I ja to isto mislim..na kraju ćemo ostati samo mi I konobari-na šta su se oboje nasmijali
S obzirom da joj je sledeći dan bio slobodana I da nije imala nikakvih obaveza osim da ode na porodični ručak kao I svake nedelje,Nina je znala da nema razloga da se budi rano ujutro,međutim iako je isključila svoj alarm sinoć zaboravila je da isključi I telefon tako da je iritirajući zvuk dobro poznatog zvona pozdravi rano u nedelju ujutro.
Polako se izvukla iz kreveta,došla do telefona I ne gledajući ko je javila se.
-Molim-tiho je rekla
-MOLIM????-samo to imaš da kažeš,čula je Andrein glas kako joj viče u slušalicu da je morala odmaketi telefon
-Andrea zaboga šta galamiš?Jesi ti svjesna da je nedelja Idi spavaj..koliko je sati uopšte?
-Nina šta se desilo sinoć?Gdje si?
-Kako gdje sam?U svom krevetu,spavam..što bi I ti trebala da radiš-da SPAVAŠ
-Ček jesi sama,da te nazovem kasnije ako nisi?
-Andrea gubiš se.Normalno da sam sama,ko bi bio kraj mene molim te?-sad je već se probudila u potpunosti I znala da je neće moći nastaviti sa snom kad prekine razgovor
-Još pitaš ko?Na koga te podsjeća ovaj opis-bijela košulja,malo otkopčana,preko sako od odijela,taman ten,crna kosa,ime mu počinje sa M
-Mauricio?Ček malo pa on je bio tako sinoć obučen,kako ti to znaš?Jesi ti sinoć bila u restoranu I zašto se nisi došla pozdravit samo da znaš da ću ti ovo zapamtit Andrea
-Kao prvo smiri se,kao drugo nisam bila u restoranu,a kako sam saznala pa ljubavi moja samo otiđi na “Popsugar” I otkrićeš kako znam
Vaše zajedniče slike su senzacija ovog jutra,I mogu ti reći da su HOT,kako mu je smještena ruka na tvoja leđa I to jako blizu znaš već čega..pa tvoji pogledi I osmjesi..nije ni čudo što svi govore kako ste obnovili vezu a ni ovaj poljubac baš ne pomaže samo da znaš..i zato hoću da mi objasniš ŠTA SE TO DOĐAVOLA DESILO SINOĆ?
Par minuta je prošlo dok Nina nije došla sebi..
-NINA??Jesi tu?
-Um jesam da..um..ček malo..-rekla je dok je palila svoj laptop
Ma ništa se nije desilo,samo smo izašli na večeru..
O MOJ BOŽE???
-Jel gledaš slike?Jel da da su hot?
-Andrea to uopšte nije poenta,sve su iskrivili..poljubca nije bilo uopšte samo me je poljubio u obraz kada smo izlazili iz restorana a oni su napravili…sve pogrešno
-Znači ništa se nije desilo između vas?
-Ma ne,prijateljska večera I to je to-rekla je Nina tiho dok je ponovo pregledala slike,nema sumnje ovo će uskoro gledati sa svih tabloida
-Dobro a sad ću da te pitam još nešto?-čula je Andrein glas
-Ajde pitaj me,šta je bilo?
-Ovaj restoran..jel to Onaj restoran..gdje ste ti I…
-Gdje smo Marco I ja išli I gdje smo se upoznali?
Da to je taj-rekla je Nina dok je gasila računar I krenula prema balkonu da upije jutarnje sunce
-Pa što tamo?Jesi to namjerno htjela ili šta ne razumijem baš najbolje?
-Ma to je Mauricio izabrao,ja sam tek shvatila gdje sam kada smo bili ispred njega I nije bilo šanse da predložim nešto drugo
-Aha..
Nego ja moram da idem..ajd sutra ti dođem na kafu ili šta već..imam par novih situacija da ti ispričam
-Važi,mene kasnije čeka ručak kod mame I onda ću da uživam u ostatku večeri,pa se vidimo sutra…
Ostatak dana nije donio ništa novo,osim što je Nina morala da ponovi istu priču I mami I sestri,I Stefanu,koji je će se pobrinuti za sve novinare koji su je proganjali još više otkako su paparaco fotografije izašle.Baš kao što je I rekla sledećeg dana je Andrea došla sa ogromnom kutijom sladoleda I bile su u potpunosti spremne da počnu sa svojom pričom.
-Idem nam ja samo donijeti kašike-rekla je Nina I krenula prema kuhinji I onda je čula taj glas koji je mogla da prepozna bilo gdje I bilo kada
-Um Nina ne znam da li želiš ovo da vidiš ali Marco upravo ima intervju I to mislim da je uživo..definitvno je uživo-čula je kako joj Andrea govori I bez obzira što je krenula prema kuhinji inogu su je odnijele prema dnevnoj sobi I našla se gledajući ga nakon dva mjeseca kako daje intervju,izgledao joj je ljepše nego što ga je se sjećala..ali mu oči nisu imale onaj prijašnji sjaj,nešto je falilo I ona je mogla to da primejti,osmijeh mu nije bio isti..bio je forsiran,na pitanja je odgovarao kratko I jasno,nije pričao sa onim žarom kako je on to znao..definitivno je nešto falilo.I onda je čula ono pitanje koje je ona izbjegavala zadnja dva dana.
-Znam da ne želite da vas pitaju o Vašem privatnom životu ali Vi I gospođica Nina Marquez ste dugo bili u vezi pa koji je vaš komentar na slike koje su se pojavile juče ujutro?
-Ja nikada nisam volio da govorim o svom privatnom životu iz jednog razloga a to je jer jednostavno želim da sačuvam svoju intimu samo za sebe,ne vidim zašto bi se nekoga ticalo s kim sam je trenutno u vezi osim moje porodice I najbližih prijatelja..a iskreno ja te slike nisam uopšte vidio tako da nemam pojma na šta mislite-rekao je Marco I Nina je tačno znala da govori istinu
-Jutros smo dobili eskluzivni video I planirali smo da ga pustimo,tako da ćete vidjeti sada o čemu se radi,pa ćete moći da date komentar-rekla je novinarka I Nina je imala želju da je zadavi svojim rukama,način na koji se smješkala,I kao “slučajno”ga dodirivala nije nikako odgovarao jednom profesionalnom novinaru
-Video?O kakvom videu ova kokoš priča?-Andrea je upitala
-Nemam pojma I onda je vidjela sebe I Mauricia kako plešu u restoranu,kako joj ono nešto šapuće na uho a ona se smije,kako je drži za ruku dok izlaze iz restorana,kako se ona lagano naslonila na njegovo rame da popravi sandalu,sve je to stalo u 2 minute I prikazivalo je sliku jednog zaljubljenog para koji su nakon jako romantične večere sjeli u isti auto I vjerovatno krenuli prema istoj destinaciji,da li njegovj kući ili njenoj nebitno…
-O moj Bože-Nina je duboko uzdahnula I čekala da se kamera vrati na Marcovo lice
A kada se vratila bila je spremna sve osim na ovo..donja vilica mu je bila stisnuta,vrlo jasan znak da je bio ljut,oči su mu dobile boju uglja I da je mogao da ubija s njim svi u tom studiju bi odavno bili mrtvi,rukom je stiskao naslonjač od fotolje da su mu prsti pobjelili
-Vrlo je jasno da je gospodin s kojim je Nina bila Mauricio Duran,njen dugogodišnji momak,zapravo ona je s njim raskinula da bi bila s vama..a izgleda da se priča ponovo ponavlja samo što je situacija sada obrnuta-rekla je novinarka,I Nina samo što nije skočila u tv-e da je zadavi
-Pa ubiću je-rekla je kroz zube a onda je Marco progovorio
-Koga gospođica Marquez viđa ili ostavlja nije moja stvar,između mene I nje nema ništa,čak ni prijateljstva,ni sada a ni ubuduće tako da ja nemam pravo da uopšte komentarišem njene postupke odnasno s kim se ona viđa I gdje izlazi,I u tom momentu Nina je bila svjesna da on zna tačno gdje su ona I Mauricio bili,da su bili u nekada njihovom restoranu I onda ga je čula opet kako govori
-I molio bi vas da pređete na neka druga pitanja ako ih imate uopšte,ako ne onda smatrajte ovaj intervju završenim-rekao je Marco kroz cinični osmijeh
-Da naravno-novinarka se osmijehnula I rekla…
Nakon reklama nastavljamo sa ovim programom,ostanite uz nas
-Nina jesi dobro?-čula je kako je Andrea pita dok je gasila tv
-Ne znam…on mene mrzi jesi mu čula ton Andrea?Mrzi me-rekla je a suze su joj kliznule niz lice…mogla sam podnijeti da me ne voli,počela sam da živim sa tim ali da me mrzi..ne znam kako s tim da se borim,ne znam kako…-osjetila je kako je Andrea grli
-Ne znam kako..ne znam šta da radim…mislim da je najbolje da odustanem od “Tišine”kako da radimo zajedno kad me ne može ni pogledati,kad ne može da podnese moje prisustvo..on mene mrzi Andrea…mrzi me…
Do sledećeg vikenda :59: