I evo ga nova epka je tu
17.Epizoda
-Rise and shine!-čula je glas svoje sestre kao negdje u daljini a onda sve jasnije I jasnije.
NINA,DIŽI SE!Provodiš slobodno vrijeme spavajući u jednom od najljepših gradova na svijetu!
Jesi ti normalna?Ajde,ustaj,idemo u šetnju,možda vidimo princa I princezu,čitala sam u avionu da se jako često mogu vidjeti u gradu kako šetaju.
-Tanya,jesi to ti?-Nina je promumljala ispod prekrivača
-Normalno da sam ja,ko drugi?Šta ti tako dugo spavaš,I ova ti je odjeća razbacana skorz po sobi,pogledaj ovaj haos..samo da još neko iskoči iz kupatila.
Nina hoće neko iskočiti iz kupatila?-rekla je Tanya tiho dižući prekrivač
-Neće,I bježi mi s kreveta,hoćuuuuuuu da spavam!!!!!!
-E nećeš!
Ustaj I spremaj se,idemo napolje!
-Neću!
-Hoćeš!
-Nećuuu!-rekla je Nina I isplazila joj jezik,dižući glavu nakratko I onda je opet spustila na jastuk brzo
-Ne znam što se inatiš,kad znaš da na kraju ćeš da ideš,rekla je Tanya I vidjela mali osmijeh na Nininom licu,skoro pa ju je ubijedila.
O MOJ BOŽE!!!!-odjednom je Tanya povikala a Nina je skočila iz kreveta prestrašena
-Šta je bilo?Šta se desilo?Što galamiš?-rekla je Nina uznemireno
-ŠTA TI JE TO NA VRATU?ETO ŠTA MI JE?-Tanya je pokazala prstom na njen vrat,ne spuštajući ga
Nini je ruka poletjela prema vratu I tu je I ostala dok je brzinski ustala iz kreveta I otčala do ogledala.
Lagano spuštajući ruku bilo joj je jasno zašto je Tanya onako vrisnula,modrica je bila toliko velika da ju je bilo nemoguće ne primjetiti.
-Ko ti je to napravio?S kim si se spetljala?Jel onaj tvoj tjelohranitelj?On je,jel da?Oduvijek te gledao onako,kako da kažem..onako…onako napaljeno!Napaljeno,to je prava riječ-rekla je Tanya u jednom dahu
-Tanya,ne lupaj molim te!
-Pa onda od koga je?Ajde reci mi?
-Nije ni odkog…
-Ma nemoj…vanzemaljci su te oteli I ostavili ti ljubavni ugriz na vratu,kako da ne!
-Tanya ja ovde snimam film a to podrazumijeva I snimanje nekih scena koje mogu da ostave I ovakve detalje na mom vratu,znaš.
-Pa šta ti je taj tvoj partner umislio?Da je neki vampir pa te grizao po vratu,možda misli da je Edward Cullen?
Bože sačuvaj!Ja nikada ne bi mogla da se bavim tim tvojim poslom
-Zato se ti baviš mojim pravnim poslovima zar ne?
Nego jesi se čula sa Andreom?Ona je rekla da treba danas da dođe,ja sam mislila da ćete zajedno..
-Ma ona je u Londonu od srijede,pa će direktno danas ovamo,zapravo nekada večeras.
-Aha,a jel dovodi onog svog Daniela?A kako si ti putovala?
-dobro sam putovala,ajde više spremaj se hoću da iskoristim ovaj dan,I dovodi Daniela.Ajde ulazi u kupatilo,tuširanje I sređivanje a ja te čekam u restoranu hotela,očajno mi je potrebna kafa..
-Ja ne znam kako ti možeš da uopšte I funkcionšeš a kamoli da pričaš kao navijena nakon toliko sati leta + jet leg
-Nina,kupatilo!-rekla je Tanya I pokazala na vrata
Nakon nekih 20 minuta Nina je izašla iz kupatila,našla je odjeću koju je planirala da obuče I nakon još nekih 15 minuta bila spremna da izađe.
Uzela je torbu,jaknicu I krenula,ali čim je otvorila vrata ugledala je Marca sa podignutom rukom u vazduhu,očigledno se spremajući da pokuca na vrata.
-Moramo da razgovaramo-rekao je I ušao u njenu sobu
-Marco,ja upravo izlazim ako nisi primjetio-odgovorila je I bijesno zatvorila vrata za sobom
Šta hoćeš?
-Šta hoću?Ti mene stvarno pitaš šta hoću?Ti me to Nina pitaš?
-Pa ja nisam prorok postala da znam šta ti hoćeš!
-Nina ne možeš mi doći u pola noći na vrata,praktično bez ičega na sebi I nakon onoga što se desilo da se praviš kao da ništa nije bilo!Ja to ne mogu da shvatim Nina,ne mogu nikako..previše je..
-Ma nemoj,previše je..TEBI je previše!Tebi!
Znaš šta Marco uopšte me ne zanima,sestra me već više od pola sata a ja ovde gubim vrijeme sa tobom.Neću!Izlazi napolje!Odmah!
-Neću!
-Nećeš?Super,ostani tu!Ja odlazim-rekla je I izletila iz sobe,lupajući vrata za sobom I njega ostavljajući da gleda u njih
-Što kasniš toliko?-upitala ju je Tanya čim joj se Nina približila
-Ma nisam mogla da nađem mobilni,zato kasnim ali sada sam ovde.Jesi popila kafu,možemo li da krenemo?
-Možemo da,a ti nećeš sjesti da popiješ jednu
-Ma uzet ću negdje u gradu,hoću da izađem iz ovog hotela što prije.Gdje idemo prvo?
-A ne znam,hajmo prvo u stari dio grada,šta misliš?
-Može,nema problema
Dva sata kasnije Nina I Tanya su sjedile u jednom parku,praveći pauzu od razgledanja grada.
-Divan mi je Madrid,baš mi je drago što sam ti došla u posjetu.Definivno će opet da mu se vratim.
A sada,kako si ti?Ali mislim stvarno?
-Uf..hm..ne znam šta bi ti rekla …nekada sam dobro a nekada nisam.Imam osjećaj da ću nekada da puknem,ne znam ni sama Tanya
-Boli?
-O da,itekako..
-A Nina moja,ne znam šta bi ti rekla…ne znam zaista…
-Nekada mislim da je najbolje da se odmaknem od njega da bi to bilo najbolje I za mene I za njega ali ne mogu ni to previše sam slaba da to uradim..previše sam slaba..
A onda je tišinu koja je nastala prekinuo zvuk za poruku sa Nininog telefona.
“Dođi večeras do mene u 22.00.Čekaću te:Marco”-Jel nešto bitno?-upitala je Tanya kad ju je vidjela kako gleda u mobilni
-Ma nije…nije ništa bitno…hoćemo nastaviti sa razgledanjem?
-Idemo-odgovorila je Tanya sa osmijehom na licu
Pa kako vam se čini