TRIDESET ŠESTA EPIZODARicardo: Tata, stigao sam
Sebastijan je prebledeo
Sebastijan: Pa sine, dogovorili smo se prekosutra, u nedelju
Ricardo: Nisam mogao da izdrzim vise, a da ne znam sta je sa Viki...
Utom je stigla i Elena
Elena: Sine (prilazi i grli ga)
Ricardo: Mama
Sebastijan: Sine, ovaj..imam da ti kažem nešto
Ricardo: Šta
Sebastijan: Dobio si..... (okrece se Eleni)... dobio si brata!
Ricardo: Kad?
Elena: Ovaj, preksinoc sam se porodila
Ricardo: Gde je braco?
Elena: Spava u sobi
Ricardo: Mama nisi mi pricala da si trudna
Elena: Pa ovaj... (okreće se Sebastijanu).. znaš....
Ricardo: U redu je mama...Čestitam ti (ljubi je)...Hoću da vidim brata
Ricardo je ušao u sobu... Ugledao je bebu. Srce mu je zaigralo. Imao je neki čudan osećaj.
Ricardo: Dakle, ti si moj braca!
S druge strane, Viki je bila u bolnici. Sutradan joj je bilo malo bolje. Razgovarala je sa majkom...
Viki: Ja mama više ne želim da živim.... (plače)... Umrla je moja beba...
Valerija: Nemoj tako Viki, jeste teška situacija, ali nemoj tako da pričaš. Imaćeš ti još puno dece. Videćeš
Viki: Ne znam, ne živi mi se... Nema ni Ricarda pored mene..
Valerija: Viki, dušo moja (grli je)
U međuvremenu, Rigoberto je dobio premeštaj u Sjedinjene Američke Države. Žurio je kući da to saopšti Valeriji...
A šta se dešava sa Aurelijom, Sebastijanovom sestrom?
Aurelija je našla stan u Mexico city-ju, odakle je imala nameru da se osveti bratu Sebastijanu? Šta će ona to uraditi saznaćete u sledećim epizodama!
Da li će ona zagorčati život Sebastijanu ili šta će se tu izdešavati, videćete!
NEŠTO KASNIJE...
Ricardo je izašao negde. Nije hteo roditeljima da priča gde ide.
Rešio je da potraži Viki po svaku cenu! Najpre je otišao kod nje kući i zvonio na vrata. Međutim, vrata niko nije otvarao, jer i nije bilo nikoga....
Ricardo: Viki, ljubavi, gde si?
Ricardo je bio očajan...Odlučio je da ode na fakultet u Mexico City i da se raspita o njoj među njenim i zajedničkim prijateljima.
NEŠTO KASNIJERigoberto je stigao u bolnicu. Znao je da je su mu ćerke i supruga u bolnici...
Rigoberto: Imam jedno iznenađenje za vas
Valerija: O čemu se radi
Rigoberto: Dobio sam premeštaj u Ameriku! Idemo još sutra. Tražiću da Viki otpuste još sutra
Viki: Svejedno mi je.... Izgubila sam nešto najvrednije što sam imala...
Rigoberto: Kćeri nemoj tako... Sve će se dobro završiti. Sad ti je prioritet da tamo upišeš fakultet i da ga završiš. Nemoj da misliš o ovome što se desilo..
Viki: Nije mi ni do čega....
Rigoberto i Valerija su se pogledali...
Ricardo je stigao u Mexico City. Uputio se prema fakultetu. Sreo je najbolju Vikinu prijateljicu Mariju.
Maria: Ricardo, odkud ti
RIcardo: Veoma mi je ova informacija, koju cu da te pitam, bitna. Moraš mi iskreno odgovoriti ako si Vikina najbolja prijateljica
Maria: Pitaj me, a ja ću ti iskreno odgovorit.
Ricardo: Otac me je na prevaru odveo u Australiju pre nekoliko meseci. Od tad ništa o Viki nisam saznao. Ludim!
Maria: Ni mi Ricardo, od kako ste se poslednji put videli, ništa o njoj ne znamo...
Ricardo: Kako? Nije ti se javljala... Tu su joj roditelji valjda?
Maria: Otac joj je pre neki dan dolazio, izgleda da uzme dokumenta kojim se ona ispisuje sa fakuteta. Ricardo, ne bih da te razočaram, ali ja mislim da se ona preselila negde
Ricardo: Znaš li da je trudna? Da nosi moju bebu...
Maria: Znam, ali mi se od onda ona nije javljala uopšte...
Ricardo je bio očajan.... Nikakvu, ali baš nikakvu informaciju nije imao o Viki, niti je našao način da nešto uopšte sazna o njoj!
UVEČE...
Ricardo je taj ceo dan proveo u Mexico City. Rigoberto, Valerija i Marija Hose su se vratili na staro imanje (imanje pored imanja Fernandez, da ne dodje do zabune
Viki je još jedno veče morala da ostane u bolnici radi nekih dodatnih ispitivanja...
Ricardo je stigao u selo. Prolazio je pored kuće Sančezovih... Zapazio je svetla upaljena u njihovoj kući!
Ricardo: Tu su! Ne mogu da verujem!
Potrčao je prema vratima... Pozvonio je
Rigoberto: Ti? Kako se samo usudjuješ da kročiš ovamo.. Napolje
Ricardo: Nećete me isterati.. Došao sam kod Viki... Ponavljam, dok je ne vidim, ja se pomeriti neću odavde...
Rigoberto: Posle svih ovih dešavanja, za koja si ti kriv, usudjuješ se da dodješ i da tražiš moju ćerku
Ricardo: Vi ste me odvojili od nje.. Ja o njoj ne znam ništa već nekoliko meseci! Ne znam čak ni da li je rodila naše dete..
Rigoberto: A ne znaš... Pa ja ću ti reći! Ti si najveći ološ koga sam sreo u životu. Upropastio si život mojoj ćerki. Ovu bol će nositi do kraja života, zahvaljujući tvojoj bednoj porodici!
Ricardo: Kakvu bol! Ja nemam ništa sa ocem i njegovim spletkama u vezi zemlje..
Rigoberto: Ne pričam o zemlji, već o tebi i mojoj Viki. Znaš li šta se desilo preksinoć... Tvoj bedni otac (dokazaću da je on, a kad dokažem, čuvajte se svi) je došao u kuću kada se Viki porodila i istu zapalio. Vaše dete, a moj unuk, je izgoreo....
Ricardo: Šta? Ne mogu da verujem
Rigoberto: Da, beba je mrtva zahvaljujući gomili ološa kakvi ste vi... VI nikoga ne volite...Moja ćerka sada pati, kao niko do sad..
Ricardo: Moj sin je mrtav! Viki, hoću da vidim Viki.... (RIcardo se probija i ulazi u kuću)...Medjutim, Rigoberto ga odvlači
Rigoberto: Ti nikud nećeš. Posebno da kročiš ovamo!
Ricardo: Niko me neće sprečiti.. Viki, ljubavi......Viki (Ricardo je uleteo njenu sobu. Medjutim nje nije bilo)
Rigoberto: Nema je... Nije u kući... Neću da ti kažem gde je... Odveli smo je još preksinoć daleko odavde... Od ovih ološa kakvi ste vi.... Nikad je više nećeš videti
Ricardo: Kažite mi gde je je Viki.. inače ću..
RIgoberto: Inače ćeš da nas pobiješ! To samo znaš da radiš, ti i tvoj bedni otac.. da sve rešavaš pišljtoljom...A sad se gubu
Ricardo je bio očajan. Saznao je da mu je tek rodjeni sin mrtav! Nije mogao da poveruje šta ga je snašlo...
Otišao je u kuću da potraži oca...
Ricardo: Tata
Sebastijan: Šta vičeš... Probudićeš brata
Ricardo: Reci mi samo jedno... Imaš li ti nešto sa smrću moga sina?
Sebastijan: Tvoga sina?
Ricardo: Da, moga sina...Moga i Vikinog. Saznajem da je mrtav, da je izgoreo u nekom požaru koji si ti podmetnuo... Da li je to istina oče, odgovori mi!
Sebastijan: Nije istina! Prvi put čujem za to...Ti nisi normalan, pa zar bih naudio unuku?
Ricardo: Isuviše mi je teško da poverujem da je to istina...
Sebastijan: Dokle ćeš mene da kriviš za to što te snašlo sine
Ricardo: Viki me sad prezire, jer misli da sam kriv... Ja je nikad više neću videti.. Njen otac se potrudio da me zauvek odvoji od nje...
Sebastijan: Očajni su, a uvek za sve nevolje nas krive...
Ricardo: A obećao si mi da ćeš mi pomoći da se pomirim sa Viki
Sebastijan: To sam i nameravao... Ne mogu da gledam više kako patiš. ALi posle ovoga će to biti nemoguće...
Ricardo je gorko zaplakao... Bilo mu je teško....
Celu noć je proveo u plakanju i razmišljanju o voljenoj Viki i njihovoj mrtvoj bebi....
SUTRADANPorodica Fernandez....
Ricardo, Elena i Sebastijan su ustali rano...Ricardo se negde spremao
Elena: Gde ćeš sine?
Ricardo: Moram da saznam gde je Viki! Inače se neću smiriti
Elena: Jao sine, da se nisi spetljao sa tom devojkom, ne bi ovoliko patio...
Ricardo je izašao... Uputio se prema kolima. Krenuo je za Mexico City
Nešto kasnije Elena i Sebastijan su se svadjali...
Elena: Ja više ne mogu da gledam sina kako pati! Sve ću da mu kažem
Sebastijan: Ubiću i tebe i ono kopile što spava tamo u sobi ako zucneš!
Medjutim, Ricardo se setio da je nešto zaboravio i vratio se... Stao je ispred vrata jer je čuo da mu se roditelji svadjaju....
Elena: Samo kad se bude vratio, celu istinu ću mu reći, makar me ubio posle
Sebastijan: da se nisi usudila! Jesi čula...
Elena: Dokle da veruje da mu je ona beba brat, kad je to ustvari njihov sin!
Ricardo je bio kod vrata i čuo je ovo!
Ricardo: Šta, moj sin?Šta ovo priča mama?
Ušao je u kuću!
U SLEDEĆOJ EPIZODI VIDEĆETE KAKO ĆE RICARDO DA REAGUJE SADA KADA JE SAZNAO ISTINU? DA LI ĆE PRONAĆI VIKI ILI ĆE SE DESITI NEŠTO DRUGO? ŠTA ĆE SEBASTIJAN DA KAŽE NA SVE OVO?
ne propustite sledeću epku