Broj postova : 7872 Godina : 27 Lokacija : Kladovo, Srbija
Subject: Re: Komentari serije Mon 4 Feb 2013 - 13:55
Poslednje epizode su bile interesantne, dosta toga se desilo, ali previše razvlače radnju. Ova Mateova otmica je lagano mogla da stane u jednu epizodu kad već epizode traju sat i po vremena. Baš tragičan kraj za njega, ali mi ga nije žao, zaslužio je i baš me je nervirao pogotovo u ovih poslednjih nekoliko epizoda. Scene sa Irene su tako dosadne, i dalje ne kontam više poentu da oni stalno nju emituju u onoj sobi kako plače sa detetom, muka mi je više od toga. Posle joj Kamilo donosi hranu i sve jedno-isto. Baš me nervira ovo odugovlačenje da Ivan sazna da mu je Marija majka, sada će da misli u totalno drugom pravcu, a Marija mu verovatno neće ništa reći. Totalno mi je glupo što su spojili Ameliju i Markosa, uopšte mi se to nije svidelo jer je Markos od početka predstavljen kao ozbiljan i svestran i kako serija prolazi, sve mu je nekako lik "gluplji", dok za Ivana mogu da kažem da se lik razvija u odličnom pravcu od početka. I dalje ne kontam ulogu Rokea u celoj toj družini, totalno je nebitan. Kako mi je žao Hasinte, baš su njenu prošlost predstavili na tako surov način, i dalje smatram da je smrt njene ćerke bila preterana. Baš mi je bilo žao kada su je prikazali na onom smetilištu tamo. Nije mi jasno zašto Ektoru treba knjiga "Mali Princ" koja je pripadala Irene Espi. :S Siguran sam da on nije ubio Markesa i da su kombinacija sećanja dok čita knjigu u autu nameštena samo da bi se pomislilio da ga je on ubio. Verovatno mu je Ektor odgovorio na pitanje i ovaj mu predao knjigu i umro nakon toga. Ne sviđa mi se ova fora sa Kajetanom i sa Hulijom, može da vidi mrtve, jes' malo sutra. Nadam se da će uskoro neko videti onaj tanjir, koji pritom nije ni dobro opran , i skontati da je Irene živa. Sviđa mi se veza između Ivana i Hulija, znam da će biti zajedno. Simpatična mi je ova Nora koja dolazi iz organizacije iz koje je došao i Fermin. Mnogo mi se sviđaju njihova prepucavanja otkad se pojavila i baš mi je drago što ju je Fermin nadmudrio. Serija je sve interesantnija, jedva čekam da polako počinju da razotkrivaju dosta toga, baš me zanima ko je iza svega ovoga što se dešava u internatu.
LadyEstrella TVNovele VIP član
Broj postova : 3557
Subject: Re: Komentari serije Thu 7 Feb 2013 - 5:49
Baš mi je žao što su ubili Noru.Da sam ja pisala scenario to se ne bi desilo,već bi je nekako spojila sa Karlosom.
Stefy TVNovele Administrator
Subject: Re: Komentari serije Thu 7 Feb 2013 - 10:51
Odgledao sam sve epizode danas jer sam bio u gužvi. Meni se ova serija sve više i više sviđa, baš drži pažnju. Kako mi je žao jer je Nora umrla, tako sam je zgotivio u poslednje vreme i njene svađe sa Ferminom. Nisam očekivao da će uspeti da spasi Irene iz onih podzemnih tunela, ali hvala Bogu jeste, a scena kada ju je Paula videla je tako dirljiva, baš sam se naježio, pogotovo jer je pre toga Evelin bacila onaj papir u vatru. Mnogo mi je bila smešna scena kada je Paula pitala Migela da joj bude dečko, a ovaj je ispalio. Dakle, totalno sam otišao u drugom pravcu što se Ektora tiče, sad sam sâm sebi smešan. Uopšte nisam očekivao da će na kraju ispasti da je Ektor Samuel Espi i samim tim ujak Paule i Markosa, ali mi je drago, jer mi se verzija da im je otac uopšte nije svidela. Sad mi je jasno zašto je tražio knjigu "Mali Princ" i zašto je iskopavao one jaruge po šumi. Ono što me je najviše šokiralo je Noiretova umešanost u sve ovo, nisam očekivao da ima veze i sa dešavanjima u internatu, mada to donekle opravdava što je toliko novca u njega uložio. Karolina mi je tako dosadna, onaj deo sa onim pismom za Ameliju me je smorio, a i veza Markosa i Amelije je totalno glupa i smatram da uopšte nije trebalo to da ubace u seriju. Oduševio sam se kada sam video da je Fermin preživeo, mnogo mi je bilo drago jer mi je jedan od omiljenih likova. Marija me nervira jer neće Ivanu da kaže da mu je majka, a znao sam da će na kraju ispasti da je ona "drugarica" iz ludare ustvari ova koja se predstavlja da mu je majka. Nije mi jasno šta će dedici Irene Espi i zašto je ona vrednija od triptiha, tj. uopšte ne shvatam njenu vrednost jer se svi biju oko nje, a Kamilo je stalno govorio kako je posebna. Scena kada baca dete u reku podsetilo me je na razne antičke legende i baš me zanima gde će na kraju beba završiti.
Subject: Re: Komentari serije Fri 8 Feb 2013 - 6:32
Ne znam šta da mislim o Hasinti.Ona izgleda zna šta se dogadjalo pre skoro 40 godina,a ipak ćuti.Verovatno zna kakvi su eksperimenti vršeni nad decom.
Subject: Re: Komentari serije Sun 17 Feb 2013 - 1:53
Ove epizode sad su mi baš nekako dosadne i previše razvlače seriju. Ne sviđa mi se jer su epizode sat i po vremena, a tih sat i po uopšte nije dobro iskorišćeno nego ima toliko bespotrebnih scena da je to strašno. Dakle, uveli su Noireta u celu tu priču oko sirotišta i svakakve gluposti koje se rade i to mi se svidelo. Ivan i Hulija su mi odlični zajedno, mnogo su dobre scene kada su provalili u advokatsku firmu u kojoj je radio Hulijin otac. Markos me tako nervira, znači ne podnosim njegov lik. Samo cmizdri i šeta od Amelije do Karoline, a ova Karolina mu se nabacuje od početka serije i nikako da budu zajedno. Njih dvoje - skroz dosadni. Svidelo mi se što su Ameliju sad donekle predstavili kao negativku. Smorila me je priča oko Ferminove antikvarnice i ubistva njegovog oca i baš me zanima ko je ubica ako nije dedica. Baš mi je bilo žao kada je Sandra odgledala snimak sa Markosom i Paulom i videla Kamila. Pedro me je tako nervirao u poslednjih nekoliko epizoda, hvala Bogu da su ga izbacili iz serije. Sumnjam da se ubio u zatvoru, verovatno su ga ubili i oni napisali to pismo priznanja. Baš me nervira jer je Amelija ukrala USB sa klipovima, sad opet neće ništa da se otkriva, nego da stagnira. Nije mi jasno zašto u internatu ima ona poznata dela, šta je ustvari taj internat. Kontam da je "Otoks", firma u kojoj bi Ivan trebalo da ima akcija, ustvari to njihovo udruženje (Noiret, Kamilo, Amelija, Mateo itd.) i da im je nekakvo sedište u tim podzemnim prolazima u internatu. Elsa i Noiret užasni zajedno, ne sviđaju mi se. Toni me tako nervira, uopšte nije trebalo da ga ubace u seriji.
U utorak i sredu se serija emituje u 2.10h i 00:52h, tako da neću moći da gledam zbog nekih obaveza jer će prekasno da se završi, već skidam te dve epizode.
Subject: Re: Komentari serije Sun 17 Feb 2013 - 22:15
A meni se Markos baš dopada,a Ivan mi nije simpatičan.Što se tiče umetničkih dela,to je verovatno neko krao još za vreme Frankove diktature pa krio u tim hodnicima i kući.
Subject: Re: Komentari serije Wed 20 Feb 2013 - 12:46
Mnogo su mi bile interesantne poslednje epizode koje sam odgledao (32. i 33.). Mnogo toga se otkrilo. Elsa me mnogo nervira sa ovom bebom, previše je dosadna. Ne mogu da verujem da je odabrala Noireta za direktora, mislio sam da će na kraju ipak imenovati Ektora, ali se ubrzo razočarala i tako joj i treba. Baš mi je šokantno što je Elsin otac umešan u "Otoks" i u sve što se dešava u internatu, nisam to očekivao. Ona zavrzlama oko ubistva Ferminovog oca mi je dosadila, previše su to razvukli, ali konačno znamo ko ga je ubio. Baš me zanima kako će Fermin reagovati i šta će da uradi. Baš mi je drago što je Noiret provalio Tonija, užasno me nervira. Pomaže sinu tako što od njegovog zakonitog oca krade pare. Strašno. Dalje, Markos me užasno nervira, ne mogu više da ga podnesem. Tako je naporan i dosadan više sa svojim roditeljima, a najviše me je iznervirao jer neće da veruje Karolini da je Amelija jedna od njih. Ivan i Hulija. Prelep su par, baš mi se sviđa način na koji im se razvija veza. Oboje glume da im nije stalo, a ustvari jeste. Sumnjao sam da Hulijin očuh nešto krije, ali će verovatno Ivan da je spasi. Hasinta mi je nekako jedina ostala misteriozna i uz nju Ektor. O Hasinti ne znam šta da mislim, dosad mislim da je preterano što su na takav tragičan način prikazali njen život, ali istovremeno mislim da možda za to ima nekih razloga jer je za vreme dok je radila u sirotištu činila neke grozne stvari. Možda grešim, ali je tako. Ektor mi je sumnjiv jer mi nije jasno od čega i zašto je bolestan. Lukas je tako dosadan sa onim košmarima, u redu je, shvatili smo. Verovatno će negde nekako deca videti Markesovu sliku, pa će povezati da je ustvari on bio Deda Mrazov pomoćnik. Amelija je tako odvratna, užasno me nervira. Dok nisam saznao da je umešana u sva ova događanja, bila mi je okej, a sad mi je gadna skroz. Nije mi jasno šta će Paulina krv u sefu Hulijinog oca i zašto je to toliko bitno.
Sada sledi poslednja epizoda četvrte sezone što znači da će biti veoma interesantna. U poslednjim epizodama sezona uvek dosta toga otkriju, tako da jedva čekam sutra da odgledam tu epizodu.
Subject: Re: Komentari serije Thu 21 Feb 2013 - 13:58
Očekivao sam više od ove epizode s obzirom da je poslednja u sezoni, nekako mi je najtanja od svih dosad. Ne kažem da je loša, ali jednostavno nisu toliko toga otkrili koliko i ranije. Noiret me mnogo nervira, baš je antipatičan i odvratan. Nadam se da će Marija reći sada Ivanu da mu je majka, a da neće da izvrne i izmisli nešto. Baš mi je drago što mu je Toni rekao pred smrt, ta scena mi je najupečatljivija u celoj epizodi, kao i ona kada Marija spašava Ivana i Huliju. Hoakin je tako užasan, ne mogu da verujem da je hteo da ubije Hasintu, još pred onim detetom. Baš me zanima kako će objasniti svima u internatu šta se dogodilo u toj sobi. Ono što mi je najmanje jasno je soba u koju su dospeli Markos, Karolina, Roke i Veronika. :S Totalno sam zbunjen, pogotovo kada su prikazali znak nacističke svastike, šta sad, svi ovi koji su umešani u događanja sa internatom su nekakvi nacisti, podržavaju nekakvu sektu ili šta? Totalno sam zbunjen time. Baš mi je bilo krivo što Fermin nije mogao da ubije Hoakina. Što se kraja sezone tiče, uopšte nisam iznenađen, očekivao sam da je Markosov otac živ, mada mi je ovo sad malo bajkovito i previše nerealno. U fazonu sad je na nekom pustom ostrvu sa nepoznatim ljudima i ne seća se ničega. :/ Glupo mi je to skroz, očekivao sam da će ga držati ovi sektaši ili da je dedica lagao Sandru i da je Andres ustvari kod njega. Sad mi je baš interesantna serija i zanima me šta će sve otkriti o ovima što čine ove grozne stvari. Jedva čekam sledeću epizodu.
Subject: Re: Komentari serije Thu 21 Feb 2013 - 21:25
Meni je žao zbog Tonija,baš je bio zanimljiv lik.Pa naravno da je Elsin otac umešan kad je vlasnik kuće,svašta,oduvek sam znala da je umešan.A ti nacistički simboli,pa poznato je da je Franko imao dobre odnose sa Hitlerom,iako je Španija bila neutralna u drugom svetskom ratu.Franko je doživotno bio na vlasti do 1975-e godine,koliko se sećam sirotište je zatvoreno negde u to doba.Verovatno je neko sa Nemcima krao umetnine,a poznato je i da su Nemci vršili medicinske eksperimente u logorima,dr.Mengele i mnogi drugi...Možda je neki takav pobegao u Španiju pa tamo nastavio sa eksperimentima pod pokroviteljstvom OTOX-a.
Mirjanna96 TVNovele Administrator
Broj postova : 16321
Subject: Re: Komentari serije Fri 22 Feb 2013 - 0:08
Baš mi je žao Tonija.
Subject: Re: Komentari serije Fri 22 Feb 2013 - 14:06
Lele, ova epizoda mi je bila baš šokantna. Ne mogu da verujem da su otišli toliko predaleko i umešali istoriju u sve ovo. Kako god, sviđa mi se jer su to uradili i čini mi se da će biti okej pravac u kome će serija sada da krene. Baš mi se sviđa što je Elsin otac bio nacista i što je Kamilo sada, sada su mi donekle jasni oni eksperimenti nad decom. Noiret je užasan, mnogo me nervira. :@ Baš mi je krivo jer je Ivanu rekao da je Marija ludača, valjda će mu ona više reći da mu je majka. Mislim da su izveštaji podmetnuti od strane Noireta da Ivan nikada ne bi ni saznao ko mi je majka. Ono što me je šokiralo je da je Markosov deda ustvari taj glavni nacista koji je vukao konce. Čisto sumnjam da će Ektor da umre, ispostaviće se verovatno da nije ni bolestan.
Subject: Re: Komentari serije Tue 26 Feb 2013 - 0:27
Kako me je Ivan iznervirao!Kako može da bude takav prema Mariji?Sad zna da je Noiret umešan u sve i kakav je,a veruje njemu i lažnim izveštajima.
Subject: Re: Komentari serije Tue 26 Feb 2013 - 13:45
Jao, ova serija me sve više zbunjuje. Ne zna se više ko je živ, ko je mrtav, ko je zao, ko je dobar. Ova epizoda mi je bila poprilično interesantna pogotovo zbog Ektorovog flešbeka. Baš sam se šokirao onom sobom u kojoj su decu držali u kavezima. :S Strašno. Uopšte mi nije jasno zašto se Huliji na sve strane pričinjava voda. Skontao sam da nije trebalo Markosovog tatu, već Amelijinog brata da dovedu u internat. Samo mi nije jasno da Ektor nije znao da su prolazi otvoreni, baš sam se iznenadio. Mada, Hasinta to već zna. Iznenadio sam jer je Riter Vulf živ, ali me to pomalo više nervira. Ne mogu više da pohvatam ko je kome unuk i ko je živ, a ko mrtav. Stvarno ga preteraše više.
Subject: Re: Komentari serije Mon 4 Mar 2013 - 13:33
Ove epizode sada su mi baš interesantne, dosta toga otkrivaju. Prvenstveno mi je bilo interesantno jer su otkrili da ovi nacisti ubijaju ove učenike. Ona laboratorija me je baš šokirala, šta li sve oni rade da mi je znati. Nije mi samo jasno kako niko ne može Noireta da provali, Ektor je saznao da mu je sestra živa i ništa povodom toga ne radi. Krivo mi je i jer još uvek nisu otkrili da je Kamilo takođe sa njima. Baš me zanima ko je osoba koja je pozvala Kamila da se sastane sa njima, onaj Ugo svakako ne može biti jer je tad bio sa Marijom, ali sam skontao da su karte iz njegovog špila. Rebeka i Fermin su mi odlični, baš mi se sviđa kako funkcionišu zajedno. Rebeka mi je takođe interesantan lik, sviđa mi se. Ovaj mali Lukas je užasno dosadan, baš me nervira. U svakoj epizodi sanja nešto i onda smara kako ne želi da mu otac ne ode u zatvor, baš me nervira. Smešni su mi bili kada su mislili da je Kamilo vampir. Baš sam se oduševio kada je Naćo rekao Karolini i Viki da je jedan od njih izdajnik, sada me baš zanima ko je jer mi baš niko ne pada na pamet. Lusija je isto zanimljiva i siguran sam da krije nešto.
Subject: Re: Komentari serije Wed 6 Mar 2013 - 1:22
Večeras je kraj pete sezone. Očekujem svašta.
Subject: Re: Komentari serije Wed 6 Mar 2013 - 9:30
Ovaj Ivan me je opet iznervirao.Izdao je Mariju.Koji kreten.
Subject: Re: Komentari serije Wed 6 Mar 2013 - 13:52
Baš interesantna epizoda, svidela mi se. Mada su poslednje epizode prve tri sezone bile mnogo interesantnije od poslednjih u četvrtoj i sad ova. Kako su mi samo Paula i Lukas bili smešni kada su Evelin zatvorili u kofer, šta im sve pada na pamet. Elsa me je oduševila kada je naterala Noireta da potpiše ostavku, očekivao sam da će nasesti i oprostiti mu. Veoma dirljiva scena kada Markos gleda snimak koji mu je Ektor ostavio i onda kada nakon toga sve kaže njemu. Amelija i njen brat su stvarno dosadni, otkad su njega uveli u celu priču, mene mnogo smaraju, tako da mi je donekle okej što se ubio. Valjda ode i Amelija iz serije. Nadam se da Rebeka neće da umre, baš sam je zgotivio otkad se pojavila, a Kamilo gori u vatri. Nedostajaće mi sa svojim latinskim izrekama, ako uopšte umre, možda ga "Otoks" preporodi. Ono što mi je privuklo pažnju je i krv koju su pronašli, jedva čekam da konačno otkriju čime se "Otoks" zapravo bavi. Oduševio sam se kada je Sandra pobegla od Saula, samo se nadam da on nije umro. Naježio sam se kada je ušla u internat i kada sam video da Paula i Markos silaze, baš sam očekivao da će konačno da se sretnu kad ono, ništa. Baš su me iznervirali zbog toga, tu su ti telenovelasti elementi razvlačenja kada se ne sretnu, nego se mimoiđu, ne podnosim to, ali stvarno. Verovatno će sada Elsa da histeriše zbog Samuela. Mene zanima ko je zapravo Ugo i zašto mu se Noiret i Kamilo tako "klanjaju" i slušaju ga. Nije mi se svidela scena kada Ivan otkriva Mariji da je njen sin, mogli su to emocionalnije da naprave, a ne ovako, ne sviđa mi se. Kraj ništa posebno, skontao sam da hoće da navedu da Ivan boluje od onog virusa, ali čisto sumnjam.
Od sutra konačno šesta sezona sa 16:9 formatom slike, to sam čekao! Mada će ovi na B92 verovatno emitovati u letterbox-u ili iseći sliku, tako da će to ispasti onda još gore od 4:3 formata.
Mirjanna96 TVNovele Administrator
Broj postova : 16321
Subject: Re: Komentari serije Thu 7 Mar 2013 - 0:52
Jako dobra epizoda, jutros sam gledala reprizu.
Subject: Re: Komentari serije Sun 10 Mar 2013 - 4:07
U poslednjem broju TV Novele,dali su sadržaj do kraja.Baš kao što sam pretpostavljala tako će i biti.Ova peta sezona mi je bila najslabija od svih.Valjda će naredne biti bolje.
Subject: Re: Komentari serije Sun 10 Mar 2013 - 12:49
Bilo mi je dosadno, pa napravih ovo:
Nije ništa posebno, ali ajde da postavim.
FanSte Pall Mall TVNovele Moderator
Broj postova : 5429 Godina : 29
Subject: Re: Komentari serije Mon 11 Mar 2013 - 16:43
Ovo je bila poslednja epizoda koju sam ja prošli put gledao. Jedva čekam da dobijem odgovore koje sam dugo čekao - da li stvarno postoji vukodlak, da li će Markos i Ivan pronaći Irene/Sandru i Andresa i šta predstavljaju ovi silni embrioni? Inače, jako mi se svidja pravac u kom je serija krenula od 5. sezone, dosta je realano ovo sve oko nacista i pored toga što i dalje ima nekih Sci-Fi elemenata (Hulijina sposobnost da vidi duhove, Rebekina i Lukasova vidovitost,). Čak su mi i Otoksovi eksperimenti realni, jer i u stvarnosti postoje mnoge retke bolesti za koje su lekovi još uvek u eksperimentalnoj fazi. Na početku serije, kada sam prvi put gledao, nije mi ni na kraj pameti bilo da bi se serija mogla razviti u ovom pravcu, štaviše, mislio sam da je kompletna radnja Sci-Fi.
ELIZABET Y WILLIAM TVNovele VIP član
Broj postova : 58798 Godina : 27 Lokacija : Đevojko,smaraš me.
Subject: Re: Komentari serije Tue 12 Mar 2013 - 7:29
Kod nas u CG je juče završila serija na Tv Vijesti.. svi su oduševljeni i u mojoj školi,gradu,kažu kako neće biti bolje serije
Subject: Re: Komentari serije Tue 12 Mar 2013 - 8:15
FanSte Pall Mall wrote:
Ovo je bila poslednja epizoda koju sam ja prošli put gledao. Jedva čekam da dobijem odgovore koje sam dugo čekao - da li stvarno postoji vukodlak, da li će Markos i Ivan pronaći Irene/Sandru i Andresa i šta predstavljaju ovi silni embrioni? Inače, jako mi se svidja pravac u kom je serija krenula od 5. sezone, dosta je realano ovo sve oko nacista i pored toga što i dalje ima nekih Sci-Fi elemenata (Hulijina sposobnost da vidi duhove, Rebekina i Lukasova vidovitost,). Čak su mi i Otoksovi eksperimenti realni, jer i u stvarnosti postoje mnoge retke bolesti za koje su lekovi još uvek u eksperimentalnoj fazi. Na početku serije, kada sam prvi put gledao, nije mi ni na kraj pameti bilo da bi se serija mogla razviti u ovom pravcu, štaviše, mislio sam da je kompletna radnja Sci-Fi.
Jeste, i ja sam na početku mislio da je sve SF, pa sam smarao dečka koji mi je seriju preporučio jer je rekao da nije SF, da ima samo malo. Upravo zato mi se serija i sviđa, sve deluje SF, a onda se to objasni na veoma realan način.
Meni se sinoćnja epizoda nije nešto posebno dopala, štaviše, mogu da kažem da mi je bila dosadna. Zanima me šta mute Amelija i Karolina i mnogo su me iznenadile one laboratorije u koje su zašli Markos i Ivan. Jedva čekam da Fermin uceni sad onog retarda da izbaci Mariju iz ludnice.
FanSte Pall Mall TVNovele Moderator
Broj postova : 5429 Godina : 29
Subject: Re: Komentari serije Wed 13 Mar 2013 - 13:51
Quote :
Kod nas u CG je juče završila serija na Tv Vijesti.. svi su oduševljeni i u mojoj školi,gradu,kažu kako neće biti bolje serije
Po mom mišljenu, Internat i Ezel su najbolje serije ikada. Čini mi se da ću isto mišljenje imati i o El Barco kad bude počela, sudeći po trejlerima i sinopsisu. Španci definitivno znaju svoj posao, dok mi Turci nisu jasni. Dokazali su Ezelom da umeju da naprave nesvakidašnje i nezaboravne serije, bolje od svih američkih, ali kao da ne žele više da ih prave. Smorili su sa usporenim žalopojkama.
Quote :
sve deluje SF, a onda se to objasni na veoma realan način.
Super je bila ova epizoda. Taman sam se ponadao da će Ivan ubiti Noireta, ali naidje Marija. Dobro, to ima i pozitivnu i negativnu stranu, jer da nije naišla umro bi i Ivan. Rokea ne osudjujem uopšte za izdaju, jer bih i ja isto tako postupio u takvoj situaciji. Parola ''snadji se'', čak mi ga je i žao. Baš me interesuje sad ko je ovaj duh koji liči na Paulu
Šta bih dao da su ubacili neku entradu na ovu foru:
Obožavam ovakvu muziku, uvek se naježim. Takve soundtrack-ove obično ubacuje Telemundo kad je neka žešća scena i svaka od njih izgleda epski.
ELIZABET Y WILLIAM TVNovele VIP član
Broj postova : 58798 Godina : 27 Lokacija : Đevojko,smaraš me.
Subject: Re: Komentari serije Thu 14 Mar 2013 - 2:35