Tina Gallardo-Gaby Espino
8.Epizoda
-Tanya,Andrea je-rekla je skroz tiho,plašeći se da ne probudi Ninu koja je nakon par sati u suzama zaspala
-Ajd molim te dođi do Nine,objasnit ću ti sve,ne želim da je ostavim samu,a moram hitno da odem na jedno mjesto….Važi,čekam te…
Izlazeći na prstima polako iz sobe nazvala je broj osobe za koju je bila sigurna da će joj pomoći
-Andrea..pa ne mogu da vjerujem da me ti zoveš,obično je obrnuto
-Znam znam-nasmijala se tiho
I vjeruj da nije hitno Alejandra ne bi te zvala..ali mi je zaista potrebna velika usluga a tebi vjerujem I znam da mi možeš pomoći
-O čemu se radi?Ja ako mogu nekako da ti pomognem zaista ću to da uradim,ti si meni uvijek izlazila u susret,a uostalom ja tebe odavno smatram jednom od svojih prijateljica
-I ja tebe Ale zaista,ti si jedina novinarka koju poštujem u ovoj ludnici..ali znam da si zaista divna osoba i stavrno mi je zadovoljstvo što te poznajem
-Dobro dobro..sad cu I da se crvenim-čula je kako se Alejandra smije
Kako mogu da ti pomognem?
-Ufff..pa ajd da ne zaobilazim preću odmah na stvar..treba mi trenutna adresa Marca Garcie
-Marca??Andrea o čemu se tu zapravo radi?Da nije o intervju koji se odigrao prije par sati?
-Pa ima veze s tim,ali manje više trebam mu ja reći par stavri koje sam zapravo trebala reći prije mjesec dana..i jel mi možeš pomoći?
Tek nakon par sekundi šutnje koji su djelovali kao sati čula je Alejandrin odgovor
-Adresu ćeš dobiti za par minuta preko e-maila,ali ja ti je nisam poslala I nemam nikakve veze s tim
-Ja ne znam ništa..hvala ti Ale zaista..puno puno..čućemo se ovih dana da odemo na ručak ili nešto tako..
-Važi..čuvaj se Andrea I pozdravi mi Ninu
-Hoću ništa ne brini
-Ahh..obožavam kad si ovako strastven…nedostajao si mi
-O čemu pričaš,isto ovo smo radili I sinoć-rekao je sarkastično
Uostalom zar nisi ovo tražila zadnje dvije godine?
-Ovo?O čemu pričaš?
-Ne pravi se glupa Tina,već dvije godine mi pokušavaš uskočiti u krevet sad ti je konačno uspjelo zar ne?
-Pa da znaš da je vrijedilo čekanja..ali danas si bio drugačije nego sinoć…kao da ti se nešto desilo..zaparavo mislim da znam I o čemu se radi
-Nemoj..ako želiš da ostaneš u tu u mome krevetu ne govori ništa..
-Dobro…neću…nego jesi ti gladan,meni su ove male igrice baš umorile
-Pa I nisam baš,ali mogla bi naručiti Kinesku’?
-I meni se baš to jede..pa zar nismo savršeni par?
-Tina prekini!
-Dobro..ja ću nešto naručiti I idem se istuširati a ti sačekaj dostavu-rekla je,ustala iz kreveta I zamahnula svojom dugom crnom kosom da je osjetio kako ga je udarila po licu
-Uh ovo je bilo brzo,pomislio je kad je čuo zvono na vratima,I krenuo da ih otvori bez pitanja ko je
-Aaandrea-otkud ti ovde,kako si znala gdje sam
-Da tako se zovem,dobro je što još uvijek to znaš,hoćeš me pustiti da stojim ovde u hodniku možda-rekla je I ušla u stan gurajući ga u stranu
-A kako sam znala gdje si,ah pa Marco imam ja svoje izvore bez brige
-A šta radiš ovde ako mogu da znam?-rekao je sada već ljutim glasom
-Spusti taj ton,tim tonom mi se nije obraćao I ni moj rođeni otac a sigurno nećeš ni ti-Andrea je već imala osjećaj kao da joj se kosa diže na glavia to nikada nije izlazilo na dobro
-Andrea iskreno ne vidim koji je tvoj razlog dolaska ovamo,ako te je tvoja drugarica poslala zaista me…
-Prekini..kako te nije sramota?Ne mogu da vjerujem da bi mogao I pomisliti da moj dolazak ovamo ima nekakve veze s njom?Došla sam zato što sam ja to htjela,I zato želim da ti kažem par stvari
-Andrea zaista ne želim da slušam bilo šta što ima veze s Ninom ili njenim novim pa lažem zapravo starim momkom,vjerenikom jesu vec do toga došli?-pitao je sarkastično
-Ne mogu da vjerujem..znaš došla sam ovamo da ti objasnim par stvari ali vidim da uopšte nisam trebala da dolazim samo sam gubila vrijeme,misleći da možda još uvijek osjećaš nešto prema njoj
-I da osjećam to nema nikakve veze Andrea,tvoja drugarica je ta koja je mene izbrisala iz svog života kao da nikada nisam ni postajao..ili se možda varam..vjerovatno ono nije bila ona na večeri sa onim idiotom,vjerovatno je bio neko drugo ko je plesao s njim,smijao se I ljubio u onom restoranu..i to ne bilo kojem restoranu,nego U NAŠEM restoranu…zato mi ne pričaj ništa o njoj,ne želim da znam,želim joj sreću u životu I to stoji ali trenutno imam osjećaj kao da je uopšte ne poznajem
-Marco to uopšte nije kako…
-Ljubavi jel došla dostava-Tina je ušetala teatralno omotana samo peškirom
-Oh..pa nije li to Andrea Arango
-Tina Gallardo-Andrea je samo rekla,odmjerila je od glave do pete I lagano se okrenula prema Marcu
-Da ona je ta koja je tebe izbrisala iz svog života…da je ona ta bila,ne bi protekli mjesec bila zatvorena u kuci,noseći samo tvoju majicu,ne bi bila ta koja je danas nakon sto je odgledala tvoj intervjuu,zaspala palčeći govoreći kako je mrziš…e znaš šta Marco,ja ću se lično potruditi da te što prije zaboravi jer nisi vrijedna nijedne njene suze-rekla je Andrea I izletila iz stana lupajući vratima iza sebe
Biće vjerovatno i sutra jedna epkica a sad da čujem komentare