|
|
Author | Message |
---|
Guest Guest
| Subject: Re: Komentari Wed 7 Mar 2012 - 10:52 | |
| |
|
| |
maite es mi princesa TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 22934 Fan-gif : Lokacija : You know that I'm a crazy bitch, I do what I want when I feel like it ^^
| Subject: Re: Komentari Wed 7 Mar 2012 - 10:53 | |
| da da umrla sam od smeha "Necu to da jedem" "A sta onda hoces?" "Prepelice" kad se setim |
|
| |
Guest Guest
| Subject: Re: Komentari Wed 7 Mar 2012 - 10:54 | |
| A ono prvih dana, kad ju je učio, ona se zamislila i odjednom: Jasak jasak... |
|
| |
Broj postova : 22934 Fan-gif : Lokacija : You know that I'm a crazy bitch, I do what I want when I feel like it ^^
| Subject: Re: Komentari Wed 7 Mar 2012 - 10:56 | |
| hahahah a ona ne razume I kaze Mahidevran "Ja sam sultanije jazak me je dirati" |
|
| |
Guest Guest
| Subject: Re: Komentari Wed 7 Mar 2012 - 10:57 | |
| A kad je ukapirala da je evnuh... |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Wed 7 Mar 2012 - 10:57 | |
| sta je evnuh? |
|
| |
Guest Guest
| Subject: Re: Komentari Wed 7 Mar 2012 - 10:58 | |
| Hm...Pronađi na internetu... |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Wed 7 Mar 2012 - 11:04 | |
| Aj stavi kako se pise d ane vodim bitku sa Gugl Translejtom |
|
| |
Guest Guest
| Subject: Re: Komentari Wed 7 Mar 2012 - 11:25 | |
| |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Wed 7 Mar 2012 - 11:29 | |
| |
|
| |
Guest Guest
| Subject: Re: Komentari Wed 7 Mar 2012 - 11:30 | |
| Ja sam plakao od smeha.... |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Wed 7 Mar 2012 - 11:32 | |
| |
|
| |
Guest Guest
| Subject: Re: Komentari Wed 7 Mar 2012 - 11:38 | |
| Nije Hurem pokazala, već Nigar... |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Wed 7 Mar 2012 - 11:45 | |
| Jeste Nigar, ali posle je i Hurem pokazala pa su se robinje ponovo krisom smejale |
|
| |
Guest Guest
| Subject: Re: Komentari Wed 7 Mar 2012 - 11:45 | |
| |
|
| |
Guest Guest
| Subject: Re: Komentari Wed 7 Mar 2012 - 22:45 | |
| U četvrtak uveče, saznaćete: Hurem prelazi u nove odaje. Radost deli sa svojom zemljakinjom Marijom, koja joj saopštava da je i ona postala muslimanka i da je dobila imae Gulnihal, što znači “mlada, lepa, vitka”. Hurem ne prijaju nove vesti jer u svakom vidi pretnju. Sulejman uživa u pobedi koju je izvojevao nad Beogradom i u tajnosti priprema novi napad na Sredozemlje. Veneciji je povećao poreze, a rak ranu mu predstavlja Rusija koja pomaže njegove neprijatelje. Hatidže posećuje Hurem i donosi joj poklon protiv uroka. U razgovoru hvali Ibrahima, a Hurem ne treba mnogo da shvati kako Hatidže gaji osećanja prema njenom neprijatelju. Ubrzo dobija i potvrdu svojih sumnji kada ih zatekne kako razmenjuju nežne poglede. Lala paša otkriva Sulejmanu da je za njegovog sina Valide našla nevestu, robinju Hurem i kako je nestrpljiv da je upozna.. |
|
| |
anahi 4ever! TV Novele Zlatni član
Broj postova : 8597 Fan-gif : Lokacija : Love can touch us one time And last for a lifetime And never let go till we`re gone
| Subject: Re: Komentari Wed 7 Mar 2012 - 23:13 | |
| ISTORIJSKI FALSIFIKAT: “Romantični” Sulejman nabijao srpske glave na kočeve!U TV seriji "Sulejman Veličanstveni" dramatično falsifikovana srpska istorija. Beograd nije raširenih ruku dočekao sultana, već je u njegovoj odbrani izginulo svih 900 branilaca, a on nije bio romantični vitez već brutalni osvajač[You must be registered and logged in to see this image.]U seriji “Sulejman Veličanstveni” najbrutalnije je falsifikovana srpska istorija, a turski sultan koji je u njoj prikazan kao romantični ljubavnik i vitez, zapravo je bio surovi osvajač koji se brutalno obračunavao sa Srbima! Primera radi, ispred šabačke tvrđave dočekan je sa 60 “neverničkih” glava nabijenih na kočeve! U sinoć emitovanoj epizodi na Prvoj televiziji, prikazan je prvi osvajački pohod sultana Sulejmana i pad Beograda 1521. godine koji uopšte ne odgovara istorijskim faktima, tvrde srpski istoričari. Iako je u seriji prikazano da su Osmanlije takoreći prijateljski ušetali u Beograd, a njihov sultan Sulejman ljubazno proćaskao sa šačicom zarobljenika, objašnjavajući im da dolazi u miru, istorija govori sasvim drugačije! [You must be registered and logged in to see this image.]Prema knjizi “Sulejman i Rokselana“ srpskog istoričara i akademika SANU Radovana Samardžića, osmanski pohod na Beograd je bio najveći do tada. “Mere koje je Sulejman, čekajući pad Beograda, jednu za drugom smišljao i bez i odlaganja sprovodio na račun Srba bile su izuzetno svirepe”, piše Samardžić. Ostavljeni bez obećane pomoći Ugara, nekoliko srpskih odreda (oko 900 ljudi) je izginulo pod bedemima Kalemegdana, a preživeli žitelji mahom su odvedeni u ropstvo u Carigrad. U seriji, međutim, Sulejman nonšalantno dolazi u miru pred beogradsku tvrđavu, a poraženi Srbi samo što ga ne goste kafom i ratlukom! Scenaristi su takođe “zaboravili” da prikažu 60 odsečenih glava branioca šabačkog utvrđenja koje su nabijene na kolac i koje su dočekale Sulejmana! [You must be registered and logged in to see this image.]Istoričar Čedomir Antić smatra da država mora da reaguje na ovu seriju. - Autor serije ima pravo da menja istoriju, ali greše Radio-difuzni savet i država Srbija što dozvoljavaju da se širi kulturna propaganda Turaka. Njihovi glumci iz trećerazrednih serija dolaze u Beograd, a mi ih dočekujemo ih kao da su predsednici – rezigniran je Antić. I njegov kolega Predrag Marković, jedan od najboljih poznavalaca srpske istorije, razočaran je kako serija izgleda. - Produkcijski, serija je urađena jadno. Naš “Vuk Karadžić” je ozbiljan program za ovo što gledamo. Istorijske činjenice ne bih da komentarišem – kaže Marković. Sem što je bitka lažno prikazana, nigde u epizodi se ne pominje da su Turci u opsadi beogradske tvrđave ratovali isključivo sa Srbima, pošto je Ugarska bila slaba, a pomoć sa strane nije stigla. Nekoliko stotina Srba, na čelu s vojvodom Petrom Ovčarevićem, branilo je do tada neosvojivi grad koji su Turci bezuspešno napadali čak 150 godina pre Sulejmana. Konačno, nigde u seriji nisu prikazani slonovi i kamile koji su takođe bili pod Beogradom. Tvorci ovog “remek dela” takođe su malo poranili s nekim događajima, prikazujući sultanova voljenu robinju Hurem trudnu s prvim detetom u vreme osvajanja Beograda. Hurem je, naime, kazuje istorija, Sulejmanu rodila prvog sina tek godinu dana kasnije, za vreme turske opsade Rodosa. Nataša Ilić E MOJA DRAGA SRBIJO, STIDI SE STA SI DOCEKALA! |
|
| |
EJPRIL TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 26813
| Subject: Re: Komentari Wed 7 Mar 2012 - 23:52 | |
| |
|
| |
MStefan TVNovele Administrator
Broj postova : 18883 Lokacija : Mexico
| Subject: Re: Komentari Thu 8 Mar 2012 - 0:52 | |
| Ne vidim cemu ovo? Onaj koga istorija zanima neka je proucava na drugi nacin,jer kao sto kaze Kaca,ovo ipak nije dokumentarac... Ja gledam seriju i znam da je vecina ljudi koje poznajem gleda. Kazu da su veoma zadovoljni. Cìnjenica je da preko 1 700 000 ljudi prati seriju u Srbiji. Ako ne zelis da gledas seriju iz bilo kog razloga, ne moras. Tvoj ukus ili vec nesto drugo... |
|
| |
uros car TV Novele Zlatni član
Broj postova : 9801 Godina : 33 Lokacija : Ahs, LQLVMR, CI, Raising Hope.
| Subject: Re: Komentari Thu 8 Mar 2012 - 1:19 | |
| - MStefan wrote:
- Ne vidim cemu ovo? Onaj koga istorija zanima neka je proucava na drugi nacin,jer kao sto kaze Kaca,ovo ipak nije dokumentarac... Ja gledam seriju i znam da je vecina ljudi koje poznajem gleda. Kazu da su veoma zadovoljni. Cìnjenica je da preko 1 700 000 ljudi prati seriju u Srbiji. Ako ne zelis da gledas seriju iz bilo kog razloga, ne moras. Tvoj ukus ili vec nesto drugo...
Ko ne voli seriju, njegova stvar. |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Thu 8 Mar 2012 - 2:41 | |
| Meni nije jasno da neko ne gleda turske serije jer smo snjima ratovali a sa kim nismo? Ja ih gledam prvenstveno kao seriju i kao nista drugo sto kaze Kaca ovo nije dokumentarac |
|
| |
Srpski William Levy TVNovele Zavisnik
Broj postova : 1950 Godina : 32 Fan-gif :
| Subject: Re: Komentari Thu 8 Mar 2012 - 2:48 | |
| To sam i ja cuo da ova serija nije bas potkrepljena istorijskim cinjenicama vec da je dosta toga izmenjeno, ali serija se ne gleda da bi se znala istorija. Ja istoriju ne znam a i da znam seriju gledam cisto radi zabave. Na primer nikad nisam cuo za Sultana Sulejmana, Hurem, Ibrahima niti bilo sta slicno. |
|
| |
MStefan TVNovele Administrator
Broj postova : 18883 Lokacija : Mexico
| Subject: Re: Komentari Thu 8 Mar 2012 - 2:59 | |
| Za one koji nisu upuceni da ponovim termine:
PREMIJERA: od ponedeljka do subote u 20:00 REPRIZA: narednog dana od 06:30 i 14:00
SAMO NA PRVOJ! |
|
| |
Mica Voli Lucero TVNovele Zavisnik
Broj postova : 553
| Subject: Re: Komentari Thu 8 Mar 2012 - 23:32 | |
| - maite es mi princesa wrote:
- Meni nije jasno da neko ne gleda turske serije jer smo snjima ratovali a sa kim nismo? Ja ih gledam prvenstveno kao seriju i kao nista drugo sto kaze Kaca ovo nije dokumentarac
U potpunosti se slazem sa tobom! |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Fri 9 Mar 2012 - 0:04 | |
| |
|
| |
Sponsored content
| Subject: Re: Komentari | |
| |
|
| |
|