REGISTRUJTE SE NA: http://emdt.forumsr.com/
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
REGISTRUJTE SE NA: http://emdt.forumsr.com/

Ukoliko volite telenovele, registrujte se na: http://emdt.forumsr.com/ jer ovaj forum više ne radi.

HomeHome  PortalPortal  SearchSearch  Latest imagesLatest images  RegisterRegister  Log in  GalleryGallery  
Forum je zatvoren. Ukoliko volite telenovele, registrujte se na: http://emdt.forumsr.com/

Share | 

Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
ღJacqueline Bracamontesღ
TVNovele Moderator
TVNovele Moderator
ღJacqueline Bracamontesღ

Broj postova : 55522
Godina : 32

Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 _
PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptySun 20 Mar 2011 - 11:34

Na ovoj sliki Yasemin upoznaje Cicek curu koja se treba da uda za njenog dragana xD aa vidite njegovog pogleda na njih dvije xD
[You must be registered and logged in to see this link.]

.....nastavak slijedi sutra

Zvijezdice jeste :D

A nije nije sutra stavim sliku bez maice mmmm...
Back to top Go down
http://dulce-anahi.my-free-forum.com
zvjezdica
TVNovele Pričalica
TVNovele Pričalica
zvjezdica

Broj postova : 7403
Fan-gif : Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 14y26xc

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptySun 20 Mar 2011 - 11:35

vidim ja on meni nešto poznat :P:
Back to top Go down
ღJacqueline Bracamontesღ
TVNovele Moderator
TVNovele Moderator
ღJacqueline Bracamontesღ

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptySun 20 Mar 2011 - 11:36

Aaaa premeden je ^^
Pogotovo tu sa cvijecem i medom aaaa
Back to top Go down
Lady_X_
TVNovele Administrator
TVNovele Administrator
Lady_X_

Broj postova : 22318
Godina : 35
Fan-gif : Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 28505204839610125311

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptySun 20 Mar 2011 - 11:37

Simpa je skroz.
Fine su slicice, ako ih imas puno bolje da ti otvorim kategoriju, bice preglednije, videcemo kako ce se pokazati ta serija :D
Back to top Go down
ღJacqueline Bracamontesღ
TVNovele Moderator
TVNovele Moderator
ღJacqueline Bracamontesღ

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptySun 20 Mar 2011 - 11:39

Moze onda :D nije bad :)
A evo jos jedna informacija
"AŞK VE CEZA" ("Ljubav i kazna") od 28.3. u 21:15 na FTV
Sad nadjo na forumu jednom.
Onda nastavak slika cu stavljat kad otvoris.
Back to top Go down
Lady_X_
TVNovele Administrator
TVNovele Administrator
Lady_X_

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptySun 20 Mar 2011 - 11:45

Vazi, ja cu otvoriti ako bude gledana, cekamo dok pocne, vazi ?
Back to top Go down
ღJacqueline Bracamontesღ
TVNovele Moderator
TVNovele Moderator
ღJacqueline Bracamontesღ

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptySun 20 Mar 2011 - 11:47

Moze :D kad pocne ja javim otprlike kakva je gledanost.
A ja ne sumljam u njen uspijeh, sad cackam po nekom Hrvatskom forumu, ljudi zaludjeni gledaju na netu bez prevoda xD
Back to top Go down
Lady_X_
TVNovele Administrator
TVNovele Administrator
Lady_X_

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptySun 20 Mar 2011 - 11:50

Odlicno, daj boze da se i nasi zalude tako :D
Back to top Go down
ღJacqueline Bracamontesღ
TVNovele Moderator
TVNovele Moderator
ღJacqueline Bracamontesღ

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptySun 20 Mar 2011 - 11:52

Ja ne sumljam kod nas.
jer kod nas kad puste sada Tursku seriju to vlada euforija neopisiva..
Kad sam isla kod doktora i slusam ja momak i cura pricaju o Seherzadi xD
Znaci Turska trenutno ima po meni najbolje serije.
A u ovoj seriji ja Nadidu nemogu zamisliti kao zlocu :$
Back to top Go down
Lady_X_
TVNovele Administrator
TVNovele Administrator
Lady_X_

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptySun 20 Mar 2011 - 11:56

Ne mogu ni ja, u Sehri mi je ona odlicna, predobro glumi.

Ma i ovde vlada euforija totalna.
Back to top Go down
ღJacqueline Bracamontesღ
TVNovele Moderator
TVNovele Moderator
ღJacqueline Bracamontesღ

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptySun 20 Mar 2011 - 11:58

Aham dobro je to heh.

A da ovdje ima ono bas sjedu kosu, tamna sjena.
Kao vjestica izgleda -_- kako sam svatila ona je mama od ovog glavnog i oce da ga natjera da se ozeni sa bvsom zenom od brata Cicek, on pristaje dok ne sreten se ponovo sa Yasemin..
Back to top Go down
Lady_X_
TVNovele Administrator
TVNovele Administrator
Lady_X_

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptySun 20 Mar 2011 - 12:00

Ma njihova kultura je takva da obecanje nije ludom radovanje, nego stvarno kad obecaju tesko krse, i onda nam je to tako zanimljivo, vremenom od toliko serija postace dosadne i turske, plasim se toga jer sam se prilicno zarazila :D

A da videla sam je sa tamnom senkom, bas cudna, ali izgleda zlockasto ipak :D
Back to top Go down
ღJacqueline Bracamontesღ
TVNovele Moderator
TVNovele Moderator
ღJacqueline Bracamontesღ

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptySun 20 Mar 2011 - 12:01

Ahahha da nasla sam sliku na jednom forumu gdje se smije.
Znaci u ovoj seriji tesko ju je vidjet nasmijanu xD
Ah ma nece nam valjda dosaditi :$ ali stvarno na latino sam zaboravila vec :$
Back to top Go down
zvjezdica
TVNovele Pričalica
TVNovele Pričalica
zvjezdica

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptySun 20 Mar 2011 - 12:08

ma kakav latino...ovo je uzivancija za oci
Back to top Go down
ღJacqueline Bracamontesღ
TVNovele Moderator
TVNovele Moderator
ღJacqueline Bracamontesღ

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptySun 20 Mar 2011 - 12:12

Da, da raaj za oci ...
Ono bas imaju prave ljubavne price.
Ja sam se ovom serijom zaludila aa samo sam ogledala ono kao trailer :$
Back to top Go down
-Lili-
TVNovele Administrator
TVNovele Administrator
-Lili-

Broj postova : 7883
Fan-gif : Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 Sabes2

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptySun 20 Mar 2011 - 12:12

ma ko dosadit. kad nam laatino nisu ovolike godine, cak i kad jesu mi smo ih i dalje gledali, nece ni ove.
ma meni samo nek oni daju ovakve lepotane ja cu gledat i da je cisto sranje. :jajaja:
Back to top Go down
http://www.tvnovele.net/
ღJacqueline Bracamontesღ
TVNovele Moderator
TVNovele Moderator
ღJacqueline Bracamontesღ

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptySun 20 Mar 2011 - 12:13

Oj Lili ta ti je dobra bgm :D slazem se u potpunosti.
BGM ovdje ovaj glavni nije za bacit :$ cojk je :Good:
Back to top Go down
zvjezdica
TVNovele Pričalica
TVNovele Pričalica
zvjezdica

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptySun 20 Mar 2011 - 12:17

dobar je dobar ja na njega bacim pogled u asi samo da je malko viši za moj ukus ali je dobar dobar :Good: :Good:
Back to top Go down
-Lili-
TVNovele Administrator
TVNovele Administrator
-Lili-

Broj postova : 7883
Fan-gif : Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 Sabes2

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptySun 20 Mar 2011 - 12:18

pa turci su inace jako mali svi. ja sam se iznenadila za ezela, omera.
Back to top Go down
http://www.tvnovele.net/
ღJacqueline Bracamontesღ
TVNovele Moderator
TVNovele Moderator
ღJacqueline Bracamontesღ

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptySun 20 Mar 2011 - 12:20

Heh ma dobar je on i ovako.
Alaj covjek ima tijelo, imam sliku samo dole se prekrio peskirom, to iz scene kad prvi put bude spavao sa Yasemin covjeeek je :P
A joj nemam tog programa gdje ima ASI :(

Kenan je prije bio kosarkas dok nije postao glumac, a i onaj sto glumi Mehmeta u Gumus je visok bavio se kosarkom.
Back to top Go down
Ask ve Ceza
TVNovele Novi član
TVNovele Novi član
Ask ve Ceza

Broj postova : 2

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptyMon 21 Mar 2011 - 19:48

[quote
Na samom pocetku radnja se odvija izmedju Istanbula, Bodruma i Vana. U Istanbulu mlada zena Yasemin radi u marketinskoj agenciji i sprema se za udaju, ali jednog dana iznenadi zarucnika u krevetu sa svojom kolegicom, razocarana i povrijedjena odlazi u Bodrum, gdje joj zivi majka. U medjuvremenu u Istanbulu se odvijalo vjencanje izmedju Savasevog starijeg brata i Cicek, njegov motiv za vjencanje osim da prestane rat je i taj sto ga je jednom davno Cicek odbila i ovo je njegov nacin da joj se osveti iako joj tvrdi da je voli.. Yasemin stize u Bodrum, sjena one osobe koja je inace, jos u stanju soka, u jednom baru upozna Savasa, koji je barmen, ona ga doslovno skupi iz bijesa, ocaja i povrijedjenosti spava s njim, stos je da je do te veceri bila djevica iz obecanja ocu, (koji je u medjuvremenu umro, dobio rak nakon sto mu je kcer umrla) jer joj je starija sestra umrla zbog lose izvedenog pobacaja.(nakon saznanja da je trudna, decko joj ne nestao bez traga). Ona se vraca u Istanbul, nastoji sve preboljeti, zaboraviti kao da se nije ni dogodilo, ali otkriva da je trudna. Zeli pobaciti, ali je mama u posljednji tren odgovori od toga, uz puno suza i nabijanja osjecaja krivnje.. Sef joj je kao zaljubljen u nju, nudi joj vezu, u njemu vidi potencijalnog oca za bebu, ali je i on iznevjeri, Sevgi mu namjesti neku curu, znajuci da ce on pokleknuti i Yasemin ga uhvati s njom, odlazi u Bodrum, tj.nestaje, nitko ne zna gdje je. U medjuvremenu, Savas, koji inace nije barmen, to je radio iz zezancije, prijatelj mu je vlasnik, ne moze prestati misliti na Yasemin, odnosno bezimenu curu jer si nisu rekli niti kako se zovu. Njoj je tokom te veceri ispao lancic sa privjeskom malog andjela i to njemu postaje svojevrsna amajlija, ne odvaja se od nje.. Kako Savas nije od onih koji su emocionalni autisti, brzo shvati da se zapravo zaljubio u Yasemin i odluci je naci, ali kako? Ne zna joj ime, vise nikad nije dosla u onaj bar, ali njega nada ne napusta, osjeca da ce se opet sresti iako mu svi govore da odustane.
Paralelno pratimo dvije radnje, Yasemin i njenu trudnocu u Bodrumu i Savasove neprilike u Istanbulu. Naime, odmah nakon vjencanja Savasov otac i brat pogibaju u automobilskoj nesreci i sad je na njemu da preuzme kormilo plemena i postane Aga. On to rezolutno odbija, ali se pritisak, prvenstveno njegove majke nastavlja.. Nakon nekog vremena nadje se stjeran u kut jer ako ne pristane na to krvoprolice ce se nastaviti, a Cicek ce dobiti metak u celo. Tu nije kraj iznenadjenja koje ce zivot prirediti Savasu. Po prastarom 'zakoniku' Tore, on se mora vjencati sa bratovom udovicom, Cicek. Naravno i to odbije, ali mu majka nastavlja sa pritiskom i osjecajem krivnje jer ce Cicek biti ubijena od vlastitog oca ako ne postupi kako svi ocekuju. Tu napokon poklekne, ali uz jasne uvjete, ona ce mu bit zena samo na papiru, nikakav fizicki kontakt, majka to prihvaca uz figu u djepu jer nista nije rijeseno dok se njihova krv ne pomijesa sa Moranovom.[/b]
[/quote]

Dobar dan svima, drago mi je sto najavljujete emitovanje ove serije i na ovom forumu.

Trenutno se Ask ve Ceza jos uvek emituje u Turskoj, a veceras ce biti prikazana 50. epizoda. Kao neko ko je odgledao sve do sada prikazano i zajedno sa jos nekoliko entuzijasticnih cura se trudi da sto vise informacija o ovoj seriji dodje do sto vise gledalaca u nasem regionu, zamolila bih da, ukoliko ubuduce kopirate sadrzaje sa drugih foruma, navedete i izvor.

U internet komunikaciji, to se smatra minimumom lepog ponasanja, a narocito sto su svi do sada objavljeni materijali o ovoj seriji na nasim jezicima nastali zahvaljujuci visesatnom (treba li da kazem i volonterskom?)angazmanu devojke ciji sazetak je ovde objavljen i nekolicine nas koji smo bili spremni da od onoga sto je dostupno na turskom, engleskom i bugarskom jeziku pripremimo barem osnovni size radnje za sve do sada objavljene epizode i na taj nacin, u sto boljem svetlu, predstavimo ovu predivnu seriju.

Nadam se da cete i vi uzivati u gledanju.

Pozdrav.

Back to top Go down
Lady_X_
TVNovele Administrator
TVNovele Administrator
Lady_X_

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptyMon 21 Mar 2011 - 21:39

Ako serija bude ono sto ocekujemo uzivacemo, steta sto ne znamo svi turski da gledamo bez prevoda, do sad bih mnogo serije presla. :)
Back to top Go down
Ask ve Ceza
TVNovele Novi član
TVNovele Novi član
Ask ve Ceza

Broj postova : 2

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptyTue 22 Mar 2011 - 0:29

Pa i mi se turskim sluzimo zahvaljujuci Google translate-oru :P:, ali, pojedine dobre duse iz Turske su dosta toga prevele na engleski, takodje i bugarski forumasi prevode i postavljaju titlove, a tu je vec lakse snaci se, samo to sve oduzima puno vremena i energije, ali, nas sve uglavnom motivise Murat Yildirim :Ok:
Bas zato i kazem da treba ceniti i trud i vreme svih koji na ovaj nacin obezbedjuju informacije, ne samo vezane za Ask ve Ceza, vec i o ostalim serijama, glumcima i sl. :cao:
Back to top Go down
Lady_X_
TVNovele Administrator
TVNovele Administrator
Lady_X_

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptyTue 22 Mar 2011 - 0:48

Ja cenim svakog ko ulozi trud, ja ulazem za spanske prevode, i znam kako je, ja sam zahvalna svima koji se trude oko prevoda, i svega ostalog. Nadam se da ce takvih biti na ovom forumu, da prevode neke serije za koje smo sve zainteresovani, alee :D
Back to top Go down
mimimimimimi
TVNovele Redovan član
TVNovele Redovan član
mimimimimimi

Broj postova : 4134
Godina : 38
Fan-gif : Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 18bdb020d2

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 EmptyTue 22 Mar 2011 - 0:57

oduševila sam se kad sam videla ko glumi glavni lik, gledam seriju "Asi" na youtubu i oduševljena sam kao njim ( Murat Yildirim ) nadam se da nisam pogresila kod imena, tako i glavnom glumicom ( Tuba )... i nadam se da ce se emitovati kod ili bar da je bude na youtubu, jer mislim da sa njim u glavnoj ulozi serija ne moze da bude losa!!!
Back to top Go down
Sponsored content

PostSubject: Re: Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)   Ask ve ceza ( Ljubav i kazna) - Page 2 Empty

Back to top Go down

Ask ve ceza ( Ljubav i kazna)

View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next