|
|
Author | Message |
---|
sxomi TVNovele Novi član
Broj postova : 213 Godina : 36 Fan-gif : Lokacija : Novi Beograd
| Subject: Re: Komentari serije Tue 4 Oct 2011 - 6:15 | |
| serija postaje jako interesantna...jos da puste malo duze epizodu...samo 15 min duze |
|
| |
Diablita TV Novele Zlatni član
Broj postova : 8503 Godina : 26 Lokacija : she took a midnight train, going anywhere.
| Subject: Re: Komentari serije Tue 4 Oct 2011 - 7:30 | |
| - Quote :
- a i nervira me sto je nisu preveli kako treba,vec 10 serija koja je prevedena kao "Tajna Ljubav" -.-
Slažem se. U redu je kada je, kao npr. "Perro Amor" pa je to možda i glupo kod nas da se bukvalno prevede. Ali "La Fuerza del Destino", koja je logika? To je OK i normalno da se prevede. |
|
| |
latinac TVNovele Zavisnik
Broj postova : 901 Fan-gif : Lokacija : emdt.forumsr.com
| Subject: Re: Komentari serije Wed 5 Oct 2011 - 4:12 | |
| Što se tiče prevedenog imena telenovela o tome odlučuje televizija-urednik, a ne prevodilac ili distributer.
Pratim seriju od početka na Pinku.
Jel uopšte "Tajna ljubav" ima neke veze sa radnjom telenovele? |
|
| |
sxomi TVNovele Novi član
| Subject: Re: Komentari serije Wed 5 Oct 2011 - 4:27 | |
| pa realno mozda malo i ima veze ali je o5 glupo |
|
| |
EJPRIL TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 26813
| Subject: Re: Komentari serije Wed 5 Oct 2011 - 4:33 | |
| pa i nema veze,njihova ljubav-glavnog para ni u jednom trenutku nije bila tajna gledala sam na netu |
|
| |
sxomi TVNovele Novi član
| Subject: Re: Komentari serije Wed 5 Oct 2011 - 5:07 | |
| pa dobro Maripas potajno voli Ivana a i Lusija |
|
| |
AnGel_Perroni TVNovele VIP član
Broj postova : 33379 Godina : 28 Fan-gif : Lokacija : I LOVE YOU,ELENA and it because I love you I can't be selfish with you. I promise you,I WILL NEVER LEAVE YOU AGAIN.If I'm gonna feel guilty about something, I'm gonna feel guilty about this! Ian <3
| Subject: Re: Komentari serije Wed 5 Oct 2011 - 6:09 | |
| Odlicna serija, sve bolja i bolja. Nervira me to sto malo traje. |
|
| |
Fan de Portirroni TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 16445
| Subject: Re: Komentari serije Wed 5 Oct 2011 - 6:27 | |
| meni je ova serija odlicna ali ce je pink upropastiti |
|
| |
Srpski William Levy TVNovele Zavisnik
Broj postova : 1950 Godina : 32 Fan-gif :
| Subject: Re: Komentari serije Wed 5 Oct 2011 - 6:33 | |
| |
|
| |
Fan de Portirroni TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 16445
| Subject: Re: Komentari serije Wed 5 Oct 2011 - 6:43 | |
| |
|
| |
MStefan TVNovele Administrator
Broj postova : 18883 Lokacija : Mexico
| Subject: Re: Komentari serije Wed 5 Oct 2011 - 6:56 | |
| Ma meni je skor glupo sto daju neke leve nazive... |
|
| |
| Subject: Re: Komentari serije Wed 5 Oct 2011 - 7:02 | |
| I meni isto, kao da ne znaju spanski.... |
|
| |
AnGel_Perroni TVNovele VIP član
Broj postova : 33379 Godina : 28 Fan-gif : Lokacija : I LOVE YOU,ELENA and it because I love you I can't be selfish with you. I promise you,I WILL NEVER LEAVE YOU AGAIN.If I'm gonna feel guilty about something, I'm gonna feel guilty about this! Ian <3
| Subject: Re: Komentari serije Wed 5 Oct 2011 - 7:19 | |
| |
|
| |
Milos 92 TVNovele Novi član
Broj postova : 291
| Subject: Re: Komentari serije Wed 5 Oct 2011 - 9:15 | |
| - Quote :
- Jel uopšte "Tajna ljubav" ima neke veze sa radnjom telenovele?
Jedino je Luicia volela Ivana u početku potajno. Mada imam osećaj da su odluku o prevodu doneli nakon što su preveli samo prvih par epizoda... Zaista u početnim epizodama je svako sa svakim bio krišom. |
|
| |
dpdragan TVNovele Zavisnik
Broj postova : 673
| Subject: Re: Komentari serije Wed 5 Oct 2011 - 21:33 | |
| Ja lično poznajem jednu devojku koja radi prevode i ona kaže da distributeri određuju kakav će biti naziv serije.Ona je radila prevod za seriju EL CLON i kad je htela da naslov tačno prevede, iz distributerske kuće su rekli da će biti mnogo bolje da se serija prevede kao ZABRABJENA LJUBAV i da glavna junakinja opet mora biti Žade , iako se u TELEMUNDOVOJ verziji zove malo drugačije. Totalno bez veze i bez logike. Mislim da smo mi jedina zemlja koja ne prevodi tačno nazive serija. |
|
| |
| Subject: Re: Komentari serije Thu 6 Oct 2011 - 0:06 | |
| - dpdragan wrote:
- Ja lično poznajem jednu devojku koja radi prevode i ona kaže da distributeri određuju kakav će biti naziv serije.Ona je radila prevod za seriju EL CLON i kad je htela da naslov tačno prevede, iz distributerske kuće su rekli da će biti mnogo bolje da se serija prevede kao ZABRABJENA LJUBAV i da glavna junakinja opet mora biti Žade , iako se u TELEMUNDOVOJ verziji zove malo drugačije.
Totalno bez veze i bez logike. Tako je bilo jer je televizija rekla distributerskoj kući da se El Clon nazove Zabranjena ljubav. Tada sam i saznao da televizija odlučuje boju i font slova za titlovanje serija (Pink ćirilicu i žuta) i kako će se serija zvati. - dpdragan wrote:
- Mislim da smo mi jedina zemlja koja ne prevodi tačno nazive serija.
Daleko od toga, i u drugim zemljama to rade. Na primer u Sloveniji izmišljaju sve i svašta: Heridas de amor - Sukob strasti Mundo de fieras - Žestoka srca Las tontas no van al cielo - Sa šećerom do sreće Tormenta el en paraiso - Ukleti biser Apuesta por un amor - Srce dama (u vezi kockanja sa kartama) Alma indomable - Nebrušeni dragulj Juana, la virgen - Čudo života Mi gorda bella - Preporođena ljubav Sos mi vida - Razigrani par Luna, la heredera - Srce koje oprašta Yo soy Betty, la fea - Ružno pače Pobre Diabla (peruanska) - Nepoželjna ... |
|
| |
| Subject: Re: Komentari serije Thu 6 Oct 2011 - 2:11 | |
| OK, izgleda da nismo jedini, ali meni je i dalje to popuno glupo i ne razumem šta neki time dobijaju ako promene naziv seriji. |
|
| |
sxomi TVNovele Novi član
| Subject: Re: Komentari serije Thu 6 Oct 2011 - 2:35 | |
| - latinac wrote:
Daleko od toga, i u drugim zemljama to rade. Na primer u Sloveniji izmišljaju sve i svašta: Heridas de amor - Sukob strasti Mundo de fieras - Žestoka srca Las tontas no van al cielo - Sa šećerom do sreće Tormenta el en paraiso - Ukleti biser Apuesta por un amor - Srce dama (u vezi kockanja sa kartama) Alma indomable - Nebrušeni dragulj Juana, la virgen - Čudo života Mi gorda bella - Preporođena ljubav Sos mi vida - Razigrani par Luna, la heredera - Srce koje oprašta Yo soy Betty, la fea - Ružno pače Pobre Diabla (peruanska) - Nepoželjna ... xaxaxa "ruzno pace" i "sa secerom do srece" ne verujem!!! )) |
|
| |
ღJacqueline Bracamontesღ TVNovele Moderator
Broj postova : 55522 Godina : 32 Lokacija : New Delhi, India ❤ !
| Subject: Re: Komentari serije Thu 6 Oct 2011 - 4:27 | |
| |
|
| |
| Subject: Re: Komentari serije Thu 6 Oct 2011 - 7:41 | |
| Mislim da oni pogledaju sinopsis neki pocetni pa po tome smisle naziv.... |
|
| |
| Subject: Re: Komentari serije Thu 6 Oct 2011 - 7:45 | |
| - latinac wrote:
Las tontas no van al cielo - Sa šećerom do sreće Yo soy Betty, la fea - Ružno pače ... Ahahahaha ''Ruzno pace'' i ''Sa secerom do srece''... Ovo ''Ruzno pace'' jos ima i smilsla ali ovo ''Sa secerom do srece'' ne mogu da verujem... |
|
| |
| Subject: Re: Komentari serije Thu 6 Oct 2011 - 11:21 | |
| Glesajte za Tajnu ljubav (ne morate imati lajkovanu stranuc Pinka): [You must be registered and logged in to see this link.]Sumnjivo mi je ovo pitanje! |
|
| |
sxomi TVNovele Novi član
| Subject: Re: Komentari serije Thu 6 Oct 2011 - 19:41 | |
| glasao mozda zele da skrate noc u junu a produze FDD... |
|
| |
| Subject: Re: Komentari serije Thu 6 Oct 2011 - 23:11 | |
| Zar ne bi bilo najbolje da izbace one KRŠ emisije koje emituju od 20 do 21 h, pa da u to vreme stave neku od ovih serija koje već prikazuju, ali da svaka epizoda normalno traje. Ali, znajući PINK - to je praktično NEMOGUĆE bez obzira na naše želje i apelovanja. |
|
| |
| Subject: Re: Komentari serije Fri 7 Oct 2011 - 2:14 | |
| - dpdragan wrote:
- Zar ne bi bilo najbolje da izbace one KRŠ emisije koje emituju od 20 do 21 h, pa da u to vreme stave neku od ovih serija koje već prikazuju, ali da svaka epizoda normalno traje.
Ali, znajući PINK - to je praktično NEMOGUĆE bez obzira na naše želje i apelovanja. Ma pa to su sve glupe emisije da gluplje ne mogu biti...msm Dule i Radojka na putu oko sveta u udarnom terminu,pa onda bracni sudija,pa svadba,pa menjaza zena...ne zna se sta je gore...kada bi bar stavili neku seriju u 21:00 (DA JE LATINO A NE TURSKA) to bi bilo extra! |
|
| |
Sponsored content
| Subject: Re: Komentari serije | |
| |
|
| |
|