Epizoda 5.Maksimilijano: Odgovorite šta to radite?
Roksana: Maks, upravnik nas je poslao da odemo do prodavnice. Kaže trebaju mu "muške stvari", znaš i sam kakav je.
Maksimilijano: Aha, tako znači. Dobro idite onda, nema razloga da se šunjate.
Roksana: Morali smo, da ne bi videle zatvorenice da nismo tu i iskoristile tu priliku da pobegnemo.
Maksimilijano: Dobro, ja ću Vam otvoriti kapiju.
Maria: Отец, благодарю вас.
Aleksandra: Da, Maria, izvukli smo se.
Roksana: Idemo, sada da, slobodne kao vetar.
Aleksandra: Konačno.
Napuštajući zatvor devojke lagano kreću da trče. Sa druge strane časne sestre doživljavaju strašnu nesreću, gde sve tri umiru. Ne znajući kuda će, devojke kreću autoputem za Tukslu.Maria: Šta ćemo tamo sada?
Roksana: Veruj mi da ni ja ne znam, ali moramo negde krenuti. Bitno je da smo slobodne. Budući da je noć sigurno još nisu primetili da smo pobegle.
Aleksandra: Nadam se, hvala Bogu pa smo uspele.
Himena ide svojoj kući i razmišlja o Andresu.Himena u sebi: Hose Andres, ljubavi moja, bićeš moj po svaku cenu, moram spasiti porodicu bankrota. Sam znaš da su ostali bez ičega, ja sam ta koja ih mora izvući, a ti si idealna prilika. Bićeš moj po svaku cenu.
Devojke nailaze na slupan automobil.Maria: Спаси меня, Господи. Šta je ovo?
Roksana: Leševi...
Aleksandra: Leševi časnih sestara.
Roksana: Ovo je odlična prilika, imam predobru misao.
Maria: Jadnice, Božije sluge, a tako da završe, sigurno su krenule ka zatvoru, vidite da su imale hranu i odeću, sigurno je to bilo nama namenjeno. Kako tužna sudbina.
Roksana: Maria, batali to ne zaboravi da smo u begu. Ovako, uzećemo mantije časnih sestara, budući da nisu ukaljane i obući ćemo ih. Sigurno su iz Tuksle, otići ćemo tamo i predstavićemo se kao časne sestre.
Aleksandra: Odlična ideja, niko nas neće prepoznati, a niko nas ne sme taći jer smo časne sestre.
Roksana: U pravo tako.
Maria: Stanite, stanite, kako možete da skinete mrtve osobe? To je ne humano.
Roksana: Maria, moramo, shvati, bez novca smo, bez slobode moramo se nekako izvući.
Maria: U redu, ako moramo.
Aleksandra: Stopiraćemo, valjda će nas neko odvesti.
Roksana: U pravo tako.
Devojke su hodale i hodale do same zore dok ih neko nije pokupio. Naime, pokupio ih je kamiondzija.Kamiondzija Ćabel: Upadajte, nažalost nemamo bolje mesto, moraćete sa svinjama.
Maria: U redu je, hvala Vam.
Roksana: Nije u redu, smrdićemo na kilometar, a novu odoru nemamo.
Aleksandra: Hvala Bogu, on će nas odvesti u Tukslu.
Maria: Sada sigurno znaju da smo nestali...
Aruba, nekoliko kilometara odatle
Prisila prilazi ćeliji bivših zatvorenica.Prisila: Ajmo, devojke buđenje, nikad ovoliko dugo niste spavale. Imate posla, Roksana ti trebaš ribati tolete. Rekoh ustajte!
Prilazi ćeliji i otvara je, shvata da su devojke pobegle.Prisila: Proklete bile, male barakude, videćete ko sam ja. Uzbuna, uzbuna!!! Devojke iz ćelije 118 su pobegle. Uzbuna!
Maksimilijano: Prisila, šta se desilo?
Prisila: Pobegle su, sve tri su pobegle.
Maksimilijano: Ne mogu verovati...
Priseća se sinoćnog prizora.Prisila: Moramo ih naći, verovatno su u blizini nisu mogli daleko da odu peške, nikako nisu mogli!
Tuksla, Gutjerez, 1000 kilometara odatle
Hose Andres i Viktorija razgovaraju.Hose Andres: Dobro Jutro, majko.
Viktorija: Jutro, sine. Kako si jutros?
Hose Andres: Odlično, znaš da je za nekoliko dana godišnjica naše firme i da ćemo za tu priliku da napravimo vašar.
Viktorija: Vašar?
Hose Andres: Da, kao svake godine što radimo, biće plesa, igre, zabave sve u čast naše firme.
Viktorija: Glupost, već deset godina obeležavaš jedan te isti dan i hraniš zadnjice onim alavim ljudima.
Hose Andres: Nećemo opet, majko. To je tradicija koju ne planiram prekinuti i moja deca i moji unuci će nastaviti tu tradiciju. To je tradicija "Del Torovih".
Benita razgovara sa jednom služavkom u kuhinji na hacijendi.Benita: Dete moje, kad bi ti znala koliko dugo sam ja ovde.
Zuliamita: Koliko, donja?
Benita: Još stari don Adolfo je bio ovde. Znaš, ja ne trebam raditi u kuhinji, ali volim, volim da kuvam da se ljudima to dopadne.
Zuliamita: Kad smo kod kuvanja, odlično kuvate, donja. Najlepša jela pravite.
Benita: Hah, kćeri, hvala, moja mati me je još naučila. Neki kažu da nam koreni dolaze iz Brazila, jednog maleckog seoceta pokraj obale. Kažu da tamo rastu naajbolje banane i da se svake godine izveze preko 1 000 000 tona lepih i sočnih banana za Evropu.
Zuliamita: Stvarno?
Benita: Da, nego, jao, šporet, izgoreće mi pita. Brzo idemo, idemo...
Devojke se i dalje voze, budući da je Tuksla 1000 kilometara udaljena od Arube, trebaće im skoro ceo dan da stignu.Roksana: Baš sam umorna, a pored ovih svinja teško da ću zaspati.
Aleksandra: Presrećna sam, presrećna, konačno slobodne.
Maria: Da, ali nadam se da naši neće ispaštati zbog toga i da se neće saznati istina koju sve tri dugo krijemo.
Roksana: Meni i da se sazna ne vredi ništa, nego idem ja malo leći.
Himena i Viktorija razgovaraju.Himena: Zdravo, Viki, kako si danas?
Viktorija: Odlično ti srce?
Himena: Tužno zbog onog juče, kakav cinizam.
Viktorija: Pusti ga, uspećemo ja i ti da ga zavučemo, mora se oženiti tobom. Lepa si, pametna, a između ostalog potičeš iz dobre porodice.
Himena: Da, samo što moji trenutno nisu nešto dobro.
Viktorija: Šta im je?
Himena: Pa, pred bankrotom su.
Viktorija: Ništa strašno, sredićemo mi to, ne brini.
Himena: Nadam se. Viki stiže mi drugarica, idemo u teretanu. Vidimo se.
Viktorija: Pozdrav.
Viktorija nakon spuštene slušalice: "Bankrotirali" hmm, čudno...
Nekoliko sati kasnije
Devojke stižu u Tukslu, Ćabel im to saopštava.Ćabel: Hajmo devojke, stigli smo. Ovo je naša Tuksla.
Roksana(zeva): Konačno smo stigli.
Aleksandra: Da.
Maria: Žive i zdrave.
Polako izlaze iz kamiona i staju na tlo Tuksle, zemlje koja će im promeniti živote. Nebo kao i katedralu ispred koje su stale gledaju začuđeno.Roksana, Maria, Aleksandra: Dakle ovo je Tuksla...
GLUMILI
Andrea Marti- Maria
Maite Perroni- Aleksandra
Anette Michel- Roksana
Fernando Colunga- Hose Andres
Viktorija- Lupita Ferer
Ljudmila- Marlene Favela
Marija- Marija Sorte
Ektarina- Erika Buenfil
Nataša- Margarita Maganja
Ivan- Rohelio Gera
Ćabel- Toño Infante