|
|
Author | Message |
---|
Guest Guest
| Subject: ,,Vojna akademija'' Fri 27 Jan 2012 - 14:28 | |
| Subotom, od 28. januara, na Prvom programu RTS-a, u 20:05 časova, premijerno će se prikazivati šesnaest epizoda nove domaće igrane televizijske serije "Vojna akademija". Neočekivana tema, obrađena od strane scenariste Gordana Mihića, otvorila je, uz maestralnu režiju Dejana Zečevića, čitav jedan, do sada u sebe zatvoren svet, u kome vladaju mladost, duhovna snaga, muka i znoj iz kojih se rađa čast dužnosti i žrtvovanja. Priča prati nekoliko ličnih sudbina kadeta i kadetkinja od prve radosne vesti da su primljeni na studije Vojne akademije, preko sudara sa realnošću vojničkog života, do uspostavljanja ravnoteže između napora i ljubavi njihovih mladih života. U Prvoj epizodi maturanti dobijaju obaveštenja da su primljeni na studije na Vojnoj akademiji. Glavni likovi su nekoliko budućih kadetkinja i kadeta čiji se život iznenada menja ovom, za većinu njih, radosnom vešću. Tu su i njihovi roditelji, iz različitih socijalnih okruženja i iz raznih delova Srbije, koji različito i reaguju na profesionalni izbor svoje dece - od grotesknog ushićenja, do tihog negodovanja, zavisno od mnogih klišea i predrasuda koji postoje nasleđeni iz prethodnih vremena... Tako devojka Zimče (Tijana Pečenčić), četvrta ćerka u porodici, biva ispraćena uz glasnu muziku i pucanje, dok Ris (Radovan Vujović) odlazi u "novi život" bez prave podrške, ranjen neverstvom dugogodišnje devojke... Tu su i Klisura Mirko (Ivan Mihailović), iz romske porodice, omiljen i izuzetan mladić, čiji roditelji su ushićeni da im sin postane pilot, jer u svom zadatom životu se "trude" - u gradskoj čistoći i sa sekundarnim sirovinama; zatim Stošić (Bojan Perić), bogati sin razvedenih roditelja koji se teško da "uvojničiti"; takođe i Džaković (Branko Janković), Šašvari (Dragana Dabović), itd. Svi oni dolaze, ovako ili onako ispraćeni i javljaju se na portirnicu Vojne akademije. Ulaze kroz vrata, dirljivo i duhovito predstavljeni, da unutra započnu svoj nepoznati novi život... Već se prva epizoda odlikuje izuzetnim humorom i snažnim emocijama, koji će se razvijati u daljem toku bogate radnje. Pored likova mladih kadeta, predstavljeni su kao zanimljivi i jedinstveni ljudi i njihove starešine koje igraju naši poznati glumci: Ljubomir Bandović, Branislav Lečić (koji glumi načelnika Vojne akademije), Nebojša Milovanović, Miloš Timotijević i dr. U šarolikim ulogama roditelja kadeta pojavljuju se: Olga Odalović, Voja Brajović, Ivana Mihić, Dara Džokić, Mladen Nelević, Feđa Stojanović i dr. Autorski tim: Direktor fotografije Zoran Petrović i Nebojša Bašić, scenograf Zorana Petrov, montažer Marko Glušac, kostimograf Lana Pavlović, urednik Mirjana Lazić Romčević. Ne verujem da ću gledati. |
|
| |
anahi 4ever! TV Novele Zlatni član
Broj postova : 8597 Fan-gif : Lokacija : Love can touch us one time And last for a lifetime And never let go till we`re gone
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Sun 29 Jan 2012 - 7:28 | |
| gledala sam sinoc nesto malo, izgleda mi zanimljivo |
|
| |
tica TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 12835 Fan-gif : Lokacija : ツ ❥ Sometimes, life will kick you around, but sooner or later, you realize you're not just a survivor. You're a warrior, and you're stronger than anything life throws your way. ❥
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Tue 31 Jan 2012 - 22:19 | |
| Gledala sam prvu epizodu,nije losa... Radovan Vujovic ah... Hvala Bogu da se on pojavio na tv - u , posle filma "Sejtanov ratnik",non - stop je glumio u pozoristu, ali konacno se nasao neko pametan i pozvao ga da glumi u seriji |
|
| |
Broj postova : 8597 Fan-gif : Lokacija : Love can touch us one time And last for a lifetime And never let go till we`re gone
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Sun 12 Feb 2012 - 8:45 | |
| |
|
| |
EJPRIL TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 26813
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Sun 12 Feb 2012 - 10:06 | |
| i ja pratim,dobra je nisam gledala prvu al gledala sam drugu i treću epku slažem se Jovana,Stošić je najbolji baja
|
|
| |
Guest Guest
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Sun 12 Feb 2012 - 11:56 | |
| Ja sam malo pogledao...Deluje interesantno. Ako budem u to vreme imao vremena i ne budem gledao nešto drugo, gledaću. |
|
| |
Kaca Annie TVNovele Zavisnik
Broj postova : 2087 Godina : 31 Lokacija : En Vendaval
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Sun 12 Feb 2012 - 12:54 | |
| Odlicna serija |
|
| |
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Sun 12 Feb 2012 - 12:56 | |
| Од сутра па до среде у 16ч на првом програму РТС-а поново се емитују прве три епизоде због великог интересовања гледалаца који су пропустили почетак серије - Quote :
- slažem se Jovana,Stošić je najbolji baja
definitivnooo! oborio me s nogu |
|
| |
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Sun 12 Feb 2012 - 13:05 | |
| Ooooo ovo se ne propusta |
|
| |
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Sun 12 Feb 2012 - 13:07 | |
| Ja sam odgledala sve tri epizode, al' opet cu |
|
| |
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Sun 12 Feb 2012 - 13:10 | |
| I ja sam gledala i opet cu |
|
| |
Diablita TV Novele Zlatni član
Broj postova : 8503 Godina : 26 Lokacija : she took a midnight train, going anywhere.
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Mon 13 Feb 2012 - 3:16 | |
| Serija je extra! Nisam pogledala u subotu, ali ima repriza pa ću gledati ^___^ Baš mi se dopada, napokon nešto naše, normalno, da nije režirao Zdravko Šotra, bez Slobode Mićalović i Ivana Bosiljčića. (: I da, slažem se sa vama, Stošić je prelep. |
|
| |
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Mon 13 Feb 2012 - 12:19 | |
| |
|
| |
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Tue 14 Feb 2012 - 12:06 | |
| tako je dobar a muva onu doktorku Gotovušu i kad su gledali sex i grad a on kaže: posle mesec dana sa ovim našim međedima,ove tetke su super |
|
| |
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Tue 14 Feb 2012 - 13:12 | |
| |
|
| |
MStefan TVNovele Administrator
Broj postova : 18883 Lokacija : Mexico
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Wed 15 Feb 2012 - 4:18 | |
| Mislio sam da ne gledam... Ali,svi je hvale! Ipak cu pogledati kad budem imao vremena prve tri epizode. |
|
| |
Elisabetta TV Novele Zlatni član
Broj postova : 7677 Godina : 33 Fan-gif :
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Fri 17 Feb 2012 - 7:26 | |
| Serija je zaista odlicna... Malo je reci da sam odusevljena, likovi su fenomenalni... Milos Timotijevic Najdrazi likovi: Ines Sasvari, Stosic i Ris! |
|
| |
zvjezdica TVNovele Pričalica
Broj postova : 7403 Fan-gif : Lokacija : Under the stars
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Sun 19 Feb 2012 - 3:10 | |
| |
|
| |
Broj postova : 8503 Godina : 26 Lokacija : she took a midnight train, going anywhere.
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Sun 19 Feb 2012 - 4:06 | |
| |
|
| |
ELIZABET Y WILLIAM TVNovele VIP član
Broj postova : 58798 Godina : 27 Lokacija : Đevojko,smaraš me.
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Sun 19 Feb 2012 - 10:57 | |
| Gledala sam,wtf,ne sjećam se kad,juče,nemam pojma.Svidjelo mi se. Možda nastavim gledatii Ima zgodnih |
|
| |
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Tue 21 Feb 2012 - 12:15 | |
| |
|
| |
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Wed 22 Feb 2012 - 5:36 | |
| - Quote :
- meni je u petak bila najjaca scena sa Klisurom i njegovom majkom, znacii vristala sam ČALE
Hahahahaa Da, ja sam na to umirala. Čale i Milijarda. Stošić mi je zakon^^ Serija mi se sve više dopada. (: |
|
| |
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Wed 22 Feb 2012 - 11:08 | |
| |
|
| |
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Wed 22 Feb 2012 - 12:38 | |
| Joj da, kad je rekao da je hteo da bude pcelar Najjace kad mu tata dosao u posetu, i kad kaze da u medjuvremenu cita "izabrane pripovetke" |
|
| |
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' Thu 23 Feb 2012 - 3:55 | |
| glumci iz vojne akademije u emisiji beograde dobar dan-UPRAVO SAD NA STUDIJU B ! |
|
| |
Sponsored content
| Subject: Re: ,,Vojna akademija'' | |
| |
|
| |
|