|
Author | Message |
---|
dervisevic fata TVNovele VIP član
Broj postova : 5558 Godina : 37 Fan-gif : Lokacija : U ljubavi, kao i u osveti, žena je moćnija od muškarca!
| Subject: Obični ljudi Sat 19 Nov 2011 - 10:42 | |
| OBIČNI LJUDI "Obični ljudi" urbana je priča koja prati život triju sestara i njihovih roditelja glumaca. Svaka od sestara ima potpuno različit životni put. Na različit način u njihovom životu i životima ljudi koji ih okružuju, prelamaju se i njihove frustracije iz djetinjstva: odlaskom njihove majke Karoline kad je Vanji bilo 11, Matiji 7, a Saši su tada bile 3 godine. Susrećemo ih u trenutku kad svaka ima svoj samostalan život. Nakon Karolininog odlaska, najstarija sestra Vanja odigrala je "majčinsku figuru" u obitelji. Vodi restoran zajedno s najboljom prijateljicom Tamarom, dok ljubavnu vezu održava s mladim instruktorom joge, Robertom, koji iz propalog braka ima maloljetnog sina Vedrana. Najemotivnija sestra Matija, u braku je s Lukom Draganom, sinom Ante Dragana, jednog od najuspješnijih auto-zastupnika u Hrvatskoj. Luka, kao i njegov brat Pavle rade za oca u Autokući Dragan. Najmlađa sestra Saša je diplomirala na Medicinskom fakultetu te je počela raditi na zagrebačkoj Peščenici. U vezi je s Slavenom, također budućim doktorom, kojeg je tokom cijelog fakulteta tetošila i pomagala mu da stekne doktorsku diplomu, a on joj je to sve vratio jednom prevarom , za koju i sama Saša ubrzo sazna. Iste noći, upušta se u seksualni odnos s nepoznatim muškarcem. Uskoro, Saša saznaje kako je trudna. No pitanje je : tko je otac? Majka koja ih je napustila, Karolina, upravo dobiva veliku glumačku šansu: ulogu žene svog bivšeg supruga i oca triju sestara, Ivice u obnovljenoj seriji koja je njemu donijela slavu. Karolina se vraća u njihove živote, što sestre ne ostavlja ravnodušnima, a bogme ni samog Ivicu, u kojeg se pak zaljubi mnogo mlađa kolegica Ema Knez. |
|
| |
Nia TVNovele Zavisnik
Broj postova : 633 Fan-gif : Lokacija : You mark my words. Small-town boy, small-town life, it won't be enough for you. Klauss
| Subject: Re: Obični ljudi Sun 20 Nov 2011 - 5:21 | |
| Nista posebno, secam se samo onog Luke da je bio zanimljiv |
|
| |
dervisevic fata TVNovele VIP član
Broj postova : 5558 Godina : 37 Fan-gif : Lokacija : U ljubavi, kao i u osveti, žena je moćnija od muškarca!
| Subject: Re: Obični ljudi Sun 20 Nov 2011 - 6:13 | |
| ja sam je bas voljela gledati .....a to je prava rijetkost kod mene jer inace nepratim domace serije .... |
|
| |
uros car TV Novele Zlatni član
Broj postova : 9801 Godina : 33 Lokacija : Ahs, LQLVMR, CI, Raising Hope.
| Subject: Re: Obični ljudi Wed 23 Nov 2011 - 2:18 | |
| Reprizirala se toliko puta, ali je bila dobra.... |
|
| |
Guest Guest
| Subject: Re: Obični ljudi Fri 20 Apr 2012 - 12:55 | |
| TV Avala, od ponedeljka 30. maja, radnim danima u 18:30 |
|
| |
uros car TV Novele Zlatni član
Broj postova : 9801 Godina : 33 Lokacija : Ahs, LQLVMR, CI, Raising Hope.
| Subject: Re: Obični ljudi Wed 2 May 2012 - 5:12 | |
| Gledacu ofc. Karolina mi je bila najbolja, kakva likusa |
|
| |
LadyEstrella TVNovele VIP član
Broj postova : 3557
| Subject: Re: Obični ljudi Wed 2 May 2012 - 5:24 | |
| Dokle više reprize jednih te istih serija.Pročitajte knjigu Tonija Parsonsa Prava porodica i videćete da je ova serija kopija te knjige. |
|
| |
MStefan TVNovele Administrator
Broj postova : 18883 Lokacija : Mexico
| Subject: Re: Obični ljudi Wed 2 May 2012 - 5:28 | |
| DAJ VISE! KOPIJE ILI NE??? SVAKA SERIJA JE RADJENA NA NEKI NACIN, DOSTA NJIH PO KNJIGAMA... REPRIZIRAJU SVE ZEMLJE PA I SRBIJA, NIKO NEMA PARA STALNO DA STALNO KUPUJE NOVO! |
|
| |
| Subject: Re: Obični ljudi Wed 2 May 2012 - 8:25 | |
| - MStefan wrote:
- DAJ VISE! KOPIJE ILI NE??? SVAKA SERIJA JE RADJENA NA NEKI NACIN, DOSTA NJIH PO KNJIGAMA... REPRIZIRAJU SVE ZEMLJE PA I SRBIJA, NIKO NEMA PARA STALNO DA STALNO KUPUJE NOVO!
šta urlaš.Boli te istina.Tako je pa makar ti dubio na glavi.Nemoj mi samo reći da moj komentar nije u vezi teme.Sve zemlje?Da je ne puštaju možda u SAD ili Engleskoj?Zašto otvarate temu ako neko,npr.ja ne može da napise svoje mišljenje?Šta si ti policajac neki?Nikog nisam vredjala,rekla sam čistu istinu. |
|
| |
ღJacqueline Bracamontesღ TVNovele Moderator
Broj postova : 55522 Godina : 32 Lokacija : New Delhi, India ❤ !
| Subject: Re: Obični ljudi Wed 2 May 2012 - 9:31 | |
| - LadyEstrella wrote:
- MStefan wrote:
- DAJ VISE! KOPIJE ILI NE??? SVAKA SERIJA JE RADJENA NA NEKI NACIN, DOSTA NJIH PO KNJIGAMA... REPRIZIRAJU SVE ZEMLJE PA I SRBIJA, NIKO NEMA PARA STALNO DA STALNO KUPUJE NOVO!
šta urlaš.Boli te istina.Tako je pa makar ti dubio na glavi.Nemoj mi samo reći da moj komentar nije u vezi teme.Sve zemlje?Da je ne puštaju možda u SAD ili Engleskoj?Zašto otvarate temu ako neko,npr.ja ne može da napise svoje mišljenje?Šta si ti policajac neki?Nikog nisam vredjala,rekla sam čistu istinu. On ti nije rekao ovu seriju da tamo pustaju. Vec on misli da sve zemlje repriziraju neke serije pa i SRB. I u cemu je frka ako je snimana po knjigi Koliko ja serija sam gledala koje su tako snimane. |
|
| |
| Subject: Re: Obični ljudi Thu 3 May 2012 - 2:11 | |
| Kaže se knjizi,a ne knjigi.Nema veze,samo nisu naznačili da su radili po njoj već potpisali sebe kao autore a to se zove plagijat. |
|
| |
| Subject: Re: Obični ljudi Thu 3 May 2012 - 8:15 | |
| Ajde bgt salji ih odma na sud sve kada vide tebe tamo ima odma da se postide sto su snimali aman jarabim |
|
| |
| Subject: Re: Obični ljudi Thu 3 May 2012 - 20:39 | |
| |
|
| |
| Subject: Re: Obični ljudi Fri 4 May 2012 - 5:29 | |
| Mene nemaju sta jer ako nisi primjetila ne nalazim puno mana serijama kao ti. Sa tim u glavi imas ti problema ja ne, ja malena moja opusteno radim sto volim to gledam i komentiram sto ne pratim to me ne zanima, niti komentiram. Ali ti zelis biti nesto posebno, zelis biti zrtva. I da po prijedlozima na forumu izgledas jadna, a zapravo sama trazis sa nekim prepirku zalosno. |
|
| |
| Subject: Re: Obični ljudi Tue 8 May 2012 - 19:39 | |
| - ღJacqueline Bracamontesღ wrote:
- Mene nemaju sta jer ako nisi primjetila ne nalazim puno mana serijama kao ti. Sa tim u glavi imas ti problema ja ne, ja malena moja opusteno radim sto volim to gledam i komentiram sto ne pratim to me ne zanima, niti komentiram.
Ali ti zelis biti nesto posebno, zelis biti zrtva. I da po prijedlozima na forumu izgledas jadna, a zapravo sama trazis sa nekim prepirku zalosno. ovde si samo jadna ti kad pišeš da su ti najbolje serije indijske i turske.I jesu,po količini gluposti,naročito indijske,a i nisu dogurale do milionite epizode. |
|
| |
Mirjanna96 TVNovele Administrator
Broj postova : 16321
| Subject: Re: Obični ljudi Sat 3 Nov 2012 - 7:58 | |
| - Quote :
- Serija je izazvala mnoge polemike nakon što se primetila frapantna sličnost između radnje telenovele i knjige Tonja Parsnsa Tonya Parsonsa "Prava porodica" (orig. "Family Way"). Autorka scenaria, glumica Jelena Veljača, je priznala da joj je knjiga poslužila kao inspiracija, ali je negirala da je telenovela kopija radnje knjige.
|
|
| |
Mirjanna96 TVNovele Administrator
Broj postova : 16321
| Subject: Re: Obični ljudi Sat 3 Nov 2012 - 7:58 | |
| - Quote :
- Serija je ispočetka trebala da ima 160 epizoda, ali je radnja produžena, te je na kraju snimljeno 170 epizoda.
Ovo je prva uloga glumice Vanese Radman u Hrvatskoj, nakon njenog povratka iz Nemačke. |
|
| |
Sponsored content
| Subject: Re: Obični ljudi | |
| |
|
| |
|