| The Grudge ( Svi djelovi ) | |
|
Author | Message |
---|
ღJacqueline Bracamontesღ TVNovele Moderator
Broj postova : 55522 Godina : 32 Lokacija : New Delhi, India ❤ !
| Subject: The Grudge ( Svi djelovi ) Tue 25 Oct 2011 - 6:33 | |
| - Spoiler:
Karen (Sarah Michelle Gellar) je studentica na razmjeni u Japanu i želi postati medicinskom sestrom. Jedna od sestara nije se pojavila na poslu i Karen ju pristaje zamijeniti. Došavši na zadanu adresu, u kući pronalazi postariju Amerikanku, katatoničnu Emmu (Grace Zabriskie), a ostatak kuće izgleda napušten i zapušten. Dok brine o onemoćaloj starici, Karen začuje grebanje s gornjeg kata i ode vidjeti o čemu se radi. Dočeka ju nešto nadnaravno, strašnije od ičega što je mogla zamisliti, a u kući se pokreće lanac strave kojega uzrokuje užasno, davno rođeno zlo. Sve više ljudi umire, a Karen biva uvučena u krug strave te otkriva tajnu opake kletve koja se usadila u kući. Njezin je zadatak prekinuti kletvu prije nego bude prekasno.
Ovaj horor o ukletoj kući nastao je kao filmska inačica izvornoga istoimenog kratkoga video rada japanskoga scenarista i redatelja Takashija Shimizua realiziranog na tokijskoj Filmskoj školi. Nadareni učenik žanrovskih majstora Kiyoshija Kurosawe i Hiroshija Takahahija, autora glasovitoga "Kruga", filma koji je devedesetih obnovio slavu japanskoga horora, priliku je iskoristio više nego dobro. Od školske etide uspio je stvoriti prepoznatljivu franšizu koja nije potrošena ni nakon svojega trećega, sada već američkoga nastavka.
U prvome filmu iz serije Shimizu nastoji na dojmljivom, makabričnom ozračju nedefiniranoga užasa za koji možemo tek pretpostaviti da potječe od jednoga stanovnika kuće, oca koji je zlostavljao obitelj, a ponajprije djecu. Dramaturška je struktura mozaična i sastoji se od nizanja zastrašujućih prizora u kojemu zlo uvlači u svoj neumoljiv zagrljaj sve veći broj različitih osoba, od nevinih učenica do iskusnih policajaca.
Glumci: Sarah Michelle Gellar Jason Behr KaDee Strickland Clea DuVall Bill Pullman
- Spoiler:
Kod nas nazvan: Kletva 2 Žanr: Horor Režija: Takashi Shimizu Glumci: Amber Tamblyn, Edison Chen, Arielle Kebbel.. U Tokiju, devojka biva izložena istoj misterioznoj kletvi kao i njena sestra...
- Spoiler:
Duhovi Kayako i Toshia ponovno šire užas u novom nastavku sage o "Kletvi" u kojoj glumi zvijezda filma "Saw" Shawnee Smith. Jake (Matthew Knight) preživio je raniji natprirodni napad, ali njegovo ga je jezivo iskustvo gotovo dovelo do ludila. Dok hospitaliziranog Jakea proganjaju vizije njegovih sablasnih napadača, njegova skrbnica dr. Sullivan (Smith) započinje istraživati njegove nevjerojatne priče. Dok pretražuje Jakeov stan u Chicagu, dr. Sullivan otkriva da su se Kayako i Toshio već namjerili na novu obitelj. Ako dr. Sullivan ne uspije uvjeriti tajanstvenu ženu iz Japana da joj pomogne istjerati osvetničke duhove, svima im prijeti sudbina gora od smrti.
Glumci:
Matthew Knight, Shawnee Smith, Mike Straub, Aiko Horiuchi, Shimba Tsuchiya, Emi Ikehata, Takatsuna Mukai, Johanna Braddy, Beau Mirchoff, Jadie-Rose Hobson , Marina Sirtis, Gil McKinney
|
|
| |
Mirzaaa TVNovele Zavisnik
Broj postova : 2004 Fan-gif : Lokacija : Disneyland
| Subject: Re: The Grudge ( Svi djelovi ) Tue 25 Oct 2011 - 6:43 | |
| ovi su filmovi prestrašni za mene... |
|
| |
| Subject: Re: The Grudge ( Svi djelovi ) Tue 25 Oct 2011 - 6:45 | |
| Pa o ovom sam ti pricala, rekao si da ces pogledat Preedobar film. |
|
| |
| Subject: Re: The Grudge ( Svi djelovi ) Tue 25 Oct 2011 - 7:32 | |
| - ღJacqueline Bracamontesღ wrote:
- Pa o ovom sam ti pricala, rekao si da ces pogledat
Preedobar film. znam znam i obećavam da hoću... ali brate sve neki duhovi i uklete kuće... filmovi su da se naježiš,barem na osnovu tog teksta u uvodnom postu... |
|
| |
| Subject: Re: The Grudge ( Svi djelovi ) Tue 25 Oct 2011 - 8:20 | |
| Da znas da jeste jos kojih ima scena. Pogledaj 1 dio |
|
| |
Elisabetta TV Novele Zlatni član
Broj postova : 7677 Godina : 33 Fan-gif :
| |
| |
| Subject: Re: The Grudge ( Svi djelovi ) Sat 5 Nov 2011 - 11:42 | |
| Pogledao sam prvi dio...hmm ipak ću da se držim podalje od horora,nije to za mene... |
|
| |
| Subject: Re: The Grudge ( Svi djelovi ) Sun 6 Nov 2011 - 0:31 | |
| Ahahha znaci svidio ti se tj strasan je |
|
| |
Milicasvc TVNovele Novi član
Broj postova : 151 Lokacija : Beograd
| Subject: Re: The Grudge ( Svi djelovi ) Sun 4 Dec 2011 - 0:35 | |
| Gledala sva tri, super su. Treći mi je najomiljeniji. |
|
| |
BB fashion TVNovele Novi član
Broj postova : 104 Godina : 28 Fan-gif : Lokacija : District 12
| Subject: Re: The Grudge ( Svi djelovi ) Sat 25 Feb 2012 - 23:11 | |
| Gledala samo treci, dobar je |
|
| |
Stefy TVNovele Administrator
Broj postova : 7872 Godina : 27 Lokacija : Kladovo, Srbija
| Subject: Re: The Grudge ( Svi djelovi ) Tue 10 Apr 2012 - 0:03 | |
| Ja volim ove filmove, najinteresantniji mi je treći deo, ali je najstrašniji svakako prvi. U prvom delu u sat i po vremena, jedva da ima dijaloga, sve scene su uglavnom strašne. Drugi deo je baš užasan, uopšte mi se ne dopada i uopšte nije strašan i nigde ne mogu da ga nađem u FULL HD-u. Treći deo je ok, nije baš strašan, ali je radnja interesantna, mada je kraj nejasan, ali sam pročitao da će u toku ove godine izaći i 4. deo. Inače, filmovi nisu TOLIKO strašni. |
|
| |
Stefy TVNovele Administrator
Broj postova : 7872 Godina : 27 Lokacija : Kladovo, Srbija
| Subject: Re: The Grudge ( Svi djelovi ) Sat 29 Jun 2013 - 22:23 | |
| Večeras u 00.30h i sutra u 12.15h film "Kletva" ("The Grudge") na kanalu Pink 2. |
|
| |
Sponsored content
| Subject: Re: The Grudge ( Svi djelovi ) | |
| |
|
| |
| The Grudge ( Svi djelovi ) | |
|