Sinopsis: Milioner sa ulice (engl. Slumdog Millionaire) je film iz 2008, reditelja Denija Bojla, snimljen po romanu „Pitanje i odgovor“, nagrađenom nagradom „Buker“, indijskog pisca i diplomate Vikasa Svarupa. Radnja filma je smeštena u Indiji i govori o mladom i neobrazovanom osamnaestogodišnjem mladiću Džamalu Maliku, iz sirotinjske četvrti Mumbaja, koji se pojavio u indijskoj verziji kviza „Želite li da postanete milioner?“. Film je osvojio četiri nagrade „Zlatni globus“, a nominovan je u deset kategorija za nagradu „Oskar“. Dobio je osam „Oskara“, uključujući onaj za najbolji film.
Predobar film! Gledala sam ga vise puta ali mogu opet! Glumica prelepa! Najjaca scena kad jednom rukom drzi nos a drugu podigne i drzi sliku i skoci! Mnooooogo doooobar film!
Brunetta TVNovele Novi član
Broj postova : 17
Subject: Re: Slumdog Millionaire 2008 Sun 20 Nov 2011 - 14:39
Odlican film...Zasluzuje paznju i mesto u kolekciji...
ღJacqueline Bracamontesღ TVNovele Moderator
Broj postova : 55522 Godina : 32 Lokacija : New Delhi, India ❤ !
Subject: Re: Slumdog Millionaire 2008 Sun 30 Dec 2012 - 11:08
Odlican, ali odlican film. Dev je posebno dobro glumio Cudno mi Britanski film, vecinom Indija. No nema veze, film je savrsen
Film je lošiji od knjige,knjiga je zaista jaka,dočarava dvolično indijsko društvo u kome čoveka mogu tretirati gore od životinja.Čak je i sam Vikas Svarup izjavio da nije u potpunosti zadovoljan filmom.