Broj postova : 9801 Godina : 33 Lokacija : Ahs, LQLVMR, CI, Raising Hope.
Subject: "Çalıkuşu" 2013, TIMS Sun 18 Aug 2013 - 23:26
Snimanje nove serije koja ce obogatiti narednu sezonu je pocelo i to u reziji Çağan Irmaka. Tims Prodüksiyon glavnu musku ulogu je poverio Buraku Ozcivitu a vodece zenske uloge igrace Merve Boluğur i Fahriye Evcen. kako Miliyet saznaje u pitanju je adaptacija romana Reşat Nuri Güntekin. Feride koju ce igrati Fahrije i Kamuran koga igra Burak ispricace nam nezaboravnu ljubavnu pricu ove jeseni. Kako saznajemo Burak ce za novu seriju dobiti 50tl po epizodi dok je za ulogu u Sulejmanu dobijao 35 tl, a njegova koleginica Fahrije za ulogu ce dobiti 35 tl.
U pitanju je adaptacija romana Çalıkuşu pisca Reşata Nuri Güntekin. Roman spada u najpopularnija dela klasicne turske knjizevnosti. Prati radnju u poslednjim godinama Osmanslijskog carstva...i pisan je u proslosti..odnosno da celu pricu prica Feride glavni zenski lik. Feride je lepa, mlada zena,zivahna i nestasna ali i veoma emotivna devojka koja zavrsava francusku skolu u Anadoliji i za to vreme se suocava sa problemima ljudi koji zive u tom mestu, medjutim kad izgubi majku seli se sa tetkom u Istanbul . Feride je verena za Karumana koji je mlad, lep i ljubazan lekar, za njega se udaje. Ona je prema njemu hladna i ravnodusna, medjutim mora biti spremna da sa njim putuje kroz Bursu,Zeyniler, Çanakkale, İzmir i Kuşadası dok on leci svoje pacijente kroz to putovanje njihov odnos ce se menjati posebno kada se pojavi Munise koja ce poljuljati njihov brak a oni ce morati da nauce da sacuvaju ovu vezu i oproste izdaju.
Radnja serije biće smeštena u stariju epohu, ekranizacija je romana istog naziva, od autora Rešata Nurija Guntekina (autor i "Kad lišće pada" i "Plač violine").
Izbog glavnih glumaca je sjajan, nadajmo se da će imati dobru hemiju tokom snimanja, baš mi je drago za oboje Inače, u knjizi je srećan kraj.
TV kuća TIMS je realizovala i "Sulejmana Veličanstvenog".
Jedva cekam neku najavu,video...da vidimo kako izgledaju zajedno.Meni se ona ne svidja,lepsa mi je Merve sa Burakom. Ja sam pre par godina citala knjigu i sigurna sam,iako sam dosta zaboravila-da je radnja bila drugacija....Ona se u knjizi ne udaje za njega,nego on nju vara noc pred vencanje (valjda) i ona,kada to saznaje,odlazi u neko malo selo i tamo radi kao uciteljica.On se zeni zenom koju ne voli,sa kojom je prevario verenicu...Zive odvojeno,ali se vole i dalje,ona se udaje za nekog matorca,a on ostaje udovac,sa cerkom.....srecu se par godina kasnije......