Elisabetta TV Novele Zlatni član
Broj postova : 7677 Godina : 33 Fan-gif :
| Subject: Milica Jakovljević - Mir-Jam Thu 2 Aug 2012 - 3:19 | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]Milica Jakovljević (poznata pod pseudonimom Mir Jam; rođena 22. 4. 1887. u Jagodini, preminula 22. 12. 1952. u Beogradu) je bila srpska književnica. Detinjstvo i mladost provela je u Kragujevcu, a nakon Prvog svetskog rata preselila se u Beograd. Novinarsku karijeru je započela u beogradskim „Novostima“, a nastavila u „Nedeljnim ilustracijama“. Pod pseudonimom Mir Jam objavila je više ljubavnih priča i romana.
Laki, ljubavni sadržaji, kao i jednostavan, često sladunjav i iznad svega slikovit stil, obezbedili su njenim romanima stalnu popularnost. Stvarnu vrednost njenih romana predstavlja detaljno i autentično dočaravanje života i vrednosti građanske klase u međuratnoj Jugoslaviji, koje joj je donelo nadimak Džejn Ostin srpske književnosti. Milica Jakovljević, sestra Stevana Jakovljevića (autora „Srpske trilogije“) govorila je ruski i francuski jezik i, iako je pisala o ljubavi i braku, nikad se nije udavala.
- Romani: „Ranjeni orao“, „To je bilo jedne noći na Jadranu“, „Nepobedivo srce“, „Otmica muškarca“, „Greh njene mame“, „U slovenačkim gorama“, „Samac u braku“, „Mala supruga“, "Izdanci Šumadije" - Zbirke pripovedaka: „Dama u plavom“, „Devojka sa zelenim očima“, „Časna reč muškarca“, „Sve one vole ljubav“. - Pozorišni komadi: „Tamo daleko“, „Emancipovana porodica“. |
|
tica TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 12835 Fan-gif : Lokacija : ツ ❥ Sometimes, life will kick you around, but sooner or later, you realize you're not just a survivor. You're a warrior, and you're stronger than anything life throws your way. ❥
| Subject: Re: Milica Jakovljević - Mir-Jam Mon 1 Oct 2012 - 6:53 | |
| „Mala supruga“ ah kakav je to roman,proslog leta sam ga procitala i mogu da vam kazem da nije los.. |
|
LadyEstrella TVNovele VIP član
Broj postova : 3557
| Subject: Re: Milica Jakovljević - Mir-Jam Wed 7 Nov 2012 - 21:08 | |
| Ja sam od nje skoro sve pročitala,najviše mi se dopada "To je bilo jedne noći na Jadranu". |
|
Black_Angel TVNovele Zavisnik
Broj postova : 607 Godina : 29 Fan-gif : Lokacija : München
| Subject: Re: Milica Jakovljević - Mir-Jam Fri 28 Dec 2012 - 8:51 | |
| Mnogi kritikuju Mir-Jam kako ima jeftina djela, prije par dana mi drugarica reče kako njena djela "zatupljuju", ali ja se ne bih složila. Uživam čitajući njene romane, nekako me opuštaju, a i čitaju se jednom dahu. Posebno mi se svidjela "Mala supruga". |
|
mimimimimimi TVNovele Redovan član
Broj postova : 4134 Godina : 38 Fan-gif :
| Subject: Re: Milica Jakovljević - Mir-Jam Sat 4 Jan 2014 - 21:50 | |
| ja sam procitala samo Nepobedivo srce, ali svidela mi se knjiga, ako budem u prilici procitacu rado jos neku njenu knjigu... |
|
Sponsored content
| Subject: Re: Milica Jakovljević - Mir-Jam | |
| |
|