|
Author | Message |
---|
anahi 4ever! TV Novele Zlatni član
Broj postova : 8597 Fan-gif : Lokacija : Love can touch us one time And last for a lifetime And never let go till we`re gone
| Subject: TROY (2004) Wed 29 Feb 2012 - 12:09 | |
| SINOPSIS:Troja je film u kojem je sažeto opisana Homerova Ilijada. Radnja se događa 1200. godina pr. Kr. u gradu Troji, gdje se vodio desetogodišnji rat između udruženih Grka i Trojanaca. U ratu su poginuli mnogi junaci, a među njima i Ahilej, i Hektor. Trojanski junak Hektor se bori protiv Patrokola, Ahilejevog nećaka, misleći da se bori protiv Ahileja. Ubija ga i shvaća da će se slijedeći dan morati suočiti s najjačim ratnikom na svijetu kojega su mnogi smatrali nepobjedivim. Ahilej spaljuje tijelo Patrokla na lomači i sutra kreće prema Troji sam i doziva Hektora. Hektor govori ženi o tajnom prolazu, koji bi iskoristila ako bi Troja pala. Ahilej je pobijedio i zavezao Hektora za kola i vukao ga sve do obale. Hektorov otac, Prijam, kralj Troje, otišao je do Grka i tražio od Ahileja tijelo pokojnog sina. Ahilej mu je to dozvolio. Dogovorili su se da 12 dana neće ratovati u znak smrti njihovih najmilijih. Nakon 12 dana Trojanci su vidjeli da Grka nema na obali te su pomislili da su se Grci povukli. Na obali je bio samo jedan veliki konj i tijela umrlih od kuge. Trojanci su ga nazvali Trojanski konj i uveli ga u grad. Naime, u tom konju su bili skriveni najbolji grčki vojnici na čelu s Ahilejom. Navečer su vojnici izašli iz konja i počeli osvajati Troju. U tom ratu je poginuo Ahilej. Paris ga je pogodio strijelom u petu i besmrtni je "pao". Nakon 10 godina bezuspješnog napadanja, Grci osvajaju Troju na prijevaru. trailer:https://www.youtube.com/watch?v=Voai-4GS848 |
|
| |
tica TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 12835 Fan-gif : Lokacija : ツ ❥ Sometimes, life will kick you around, but sooner or later, you realize you're not just a survivor. You're a warrior, and you're stronger than anything life throws your way. ❥
| Subject: Re: TROY (2004) Thu 1 Mar 2012 - 4:10 | |
| MOJ OMILJENI FILM...
Bred Pitt je savsreno odglumio Ahila, po meni je ovo njegova najbolja uloga...
|
|
| |
ELIZABET Y WILLIAM TVNovele VIP član
Broj postova : 58798 Godina : 27 Lokacija : Đevojko,smaraš me.
| Subject: Re: TROY (2004) Thu 1 Mar 2012 - 6:55 | |
| |
|
| |
Mirzaaa TVNovele Zavisnik
Broj postova : 2004 Fan-gif : Lokacija : Disneyland
| Subject: Re: TROY (2004) Fri 2 Mar 2012 - 0:37 | |
| Odličan film... |
|
| |
Srpski William Levy TVNovele Zavisnik
Broj postova : 1950 Godina : 32 Fan-gif :
| Subject: Re: TROY (2004) Mon 5 Mar 2012 - 23:33 | |
| Slazem se da je ovo njegova najbolja uloga. Obozavam ovaj film... |
|
| |
Broj postova : 8597 Fan-gif : Lokacija : Love can touch us one time And last for a lifetime And never let go till we`re gone
| Subject: Re: TROY (2004) Tue 6 Mar 2012 - 12:19 | |
| Odlican film ! savrseno uradjen do najsitnijih detalja. I Pitt koga ne podnosim je ovde ok, iako ja Ahila zamisljam potpuno drugacije Meni je najlepsi Orlando Bloom kao Paris on i Jelena preleeepiii |
|
| |
Black_Angel TVNovele Zavisnik
Broj postova : 607 Godina : 29 Fan-gif : Lokacija : München
| Subject: Re: TROY (2004) Fri 16 Mar 2012 - 8:27 | |
| Odličan film,jedan od meni najdražih.Uvijek bih ga rado pogledala,iako sam ga gledala mali milion puta. |
|
| |
mimimimimimi TVNovele Redovan član
Broj postova : 4134 Godina : 38 Fan-gif :
| Subject: Re: TROY (2004) Fri 6 Apr 2012 - 2:05 | |
| i ja sam ga odgledala milion puta... Brad je savrsen!!!!! meni je Paris katastrofa dok mi je njegov brat odlican! |
|
| |
Stefy TVNovele Administrator
Broj postova : 7872 Godina : 27 Lokacija : Kladovo, Srbija
| Subject: Re: TROY (2004) Tue 10 Apr 2012 - 0:01 | |
| Odličan je film, meni jedan od omiljenih. Bred je ovde fenomenalan. |
|
| |
Rose ♥ TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 11354 Godina : 28 Fan-gif :
| Subject: Re: TROY (2004) Wed 13 Jun 2012 - 7:57 | |
| Sve je predobro uradeno,do najmanjih detalja |
|
| |
LadyEstrella TVNovele VIP član
Broj postova : 3557
| Subject: Re: TROY (2004) Sat 30 Jun 2012 - 21:08 | |
| Meni se ne dopada jer odstupa dosta od Homerove Ilijade po kojoj je radjen. |
|
| |
| Subject: Re: TROY (2004) Mon 2 Jul 2012 - 1:39 | |
| Tacno je da dosta odstupa od "Ilijade" ali je opet odlican |
|
| |
| Subject: Re: TROY (2004) Mon 2 Jul 2012 - 3:57 | |
| Ok.ja kažem da se meni ne dopada,to je subjektivno mišljenje,kao i tvoje da je odličan. |
|
| |
| Subject: Re: TROY (2004) Tue 3 Jul 2012 - 6:27 | |
| Nisam ni napisala nista protivno tvom misljenju :)Vrati se na post, procitaj bolje. |
|
| |
| Subject: Re: TROY (2004) Tue 3 Jul 2012 - 21:02 | |
| - anahi 4ever! wrote:
- Nisam ni napisala nista protivno tvom misljenju :)Vrati se na post, procitaj bolje.
ni ja protivno tvom:) |
|
| |
ANCHY !!! TV Novele Zlatni član
Broj postova : 8298 Godina : 28 Fan-gif : Lokacija : Sa Kenanom ♥♥♥
| Subject: Re: TROY (2004) Sun 22 Jul 2012 - 5:55 | |
| |
|
| |
Guest Guest
| Subject: Re: TROY (2004) Tue 16 Oct 2012 - 12:03 | |
| Sreda 17.10.2012 u 21.02 na B92 |
|
| |
Guest Guest
| Subject: Re: TROY (2004) Tue 16 Oct 2012 - 12:06 | |
| Vekovima su ljudi ratovali, neki zbog moći, neki zbog slave, neki zbog časti - a neki zbog ljubavi.
U antičkoj Grčkoj, strast ljubavnika Parisa, princa Troje i Jelene, kraljice Sparte, dovela je do čuvenog Trojanskog rata. Kada je Paris ukrao Jelenu od njenog muža, kralja Menelaja, bila je to velika uvreda kakvu kralj nije mogao da podnese. Porodični ponos diktira: ako je neko protiv Menelaja, on je ujedno i protiv njegovog brata Agamemnona...
Agamemnon je ubrzo ujedinio čitavu Grčku kako bi ukradenu Jelenu vratio iz Troje i odbranio čast svog brata.
Međutim, istina je da se iza Agamemnonovog plana za odbranu porodične časti u stvari krije pohlepa - on želi da upravlja Trojom i da tako proširi svoju ionako veliku imperiju. Grad okružen zidinama, pod vođstvom kralja Prijama i sa zaštitom moćnog Hektora, predstavlja tvrđavu koju nijedna armija ne može da slomi. Proročanstvo kaže da je jedan čovek ključ pobede ili propasti pod Trojom. To je Ahil - najveći grčki heroj. Arogantan i buntovan, Ahil ne preza ni od koga i ni od čega samo da bi potvrdio svoju slavu. Gladan slave on stiže pred kapije Troje pod Agamemnonovim vođstvom . Počinje rat za čast, moć i slavu…
Troy, 2004.
Žanr: istorijski spektakl. |
|
| |
Guest Guest
| Subject: Re: TROY (2004) Tue 16 Oct 2012 - 12:06 | |
| |
|
| |
Guest Guest
| Subject: Re: TROY (2004) Tue 16 Oct 2012 - 12:08 | |
| Zanimljivosti:
- Istoričari se ne slažu oko pitanja da li se Trojanski rat zaista dogodio, i ako jeste, na kom se tačno mestu sve odigralo. Arheološka otkrića s početka 21. veka donela su nove dokaze i pokazala da se nekoliko bitaka zaista odigralo na mestu na kome se veruje da je bila Troja, u vreme u koje istoričari smeštaju sukob. Međutim, konačnih dokaza nema, najpre zbog uvrežene prakse starih naroda da se jedna naseobina gradi na ruševinama prethodne. Homerova Ilijada i njoj slični epovi koji se bave Trojanskim ratom, napisani su stotinama godina nakon što se ovaj okršaj, navodno, desio. Takođe epovi nisu pouzdan istorijski izvor, jer su prožeti mnogobrojnim mitološkim motivima. Producenti filma “Troja” i reditelj Volfgang Petersen rešili su da izbace sve mitološke motive iz priče, u pokušaju da filmu daju malo više istorijske autentičnosti. Petersen je u jednom intervjuu naveo da su grčki bogovi izbačeni iz filma, jer su “blesavi i nepotrebni za tok priče”.
- Film “Troja” sniman je na lokacijama u Maroku i Meksiku.
- Bred Pit, koji u filmu igra Ahila, u jednom intervjuu rekao je da je snimanje “Troje” bilo prilično mučno iskustvo za njega, jer je morao da prestane da puši. Takođe, za vreme snimanja je isteglio levu ahilovu tetivu.
- Bred Pit i Erik Bana nisu želeli da kaskaderi umesto njih izvedu epski dvoboj između Ahila i Hektora. Napravili su džentlmenski sporazum da će jedan drugome platiti 50 dolara za lake udarce i 100 dolara za teže. Na kraju snimanja, Bred Pit je platio Eriku Bani 750 dolara, dok Bana nije Pitu ostao dužan ni centa.
- Mnogi gledaoci “Troje” u Nemačkoj bili su iznerivari kada su shvatili da je u nadsinhronizovanoj verziji filma za nemačke bioskope glas Bredu Pitu pozajmio Martin Kesler, glumac koji obično nadsinhronizuje uloge Nikolasa Kejdža, a ne Tobijas Meister, koji u svim nemačkim nadsinhrnizacijama pozajmljuje glas Bredu Pitu. Ovu izmenu, lično je zahtevao reditelj Volfgang Petersen.
- S obzirom da je Dajani Kruger nemački maternji jezik, ona je sama nadsinhronizovala svoju ulogu za nemačke bioskope.
- Za vreme produkcije u Meksiku, angažovano je dvoje biologa, koji su imali posao da zaštite jaja kornjača na plaži na kojoj je film sniman.
- Reditelj Volfgang Petersen nije želeo da se lik Jelene, kraljice Sparte, pojavi u filmu. Smatrao je da nijedna glumica ne može da opravda očekivanja publike kao “najlepša žena na svetu”. Međutim, producenti su insistirali da se Jelena ipak pojavi, pa se Petersen odlučio da angažuje nepoznatu glumicu.
- Teriju Gilijamu je ponuđeno da režira film, što je on odbio nakon što je pročitao prvih pet stranica scenarija.
- Garet Hedlund je dobio ulogu Patrokla u filmu “Troja” samo mesec dana nakon što je stigao u Los Anđeles sa ambicijom da postane glumac.
- Ahil i Patroklo su prema “Ilijadi” najbolji prijatelji, međutim, mnogi tumači drevnog epa kažu da Homer pruža dovoljno aluzija da su, zapravo, bili ljubavnici.
Uloge: Bred Pit, Erik Bana, Orlando Blum, Šon Bin, Dajana Kruger Režija. Volfgang Petersen |
|
| |
Diablita TV Novele Zlatni član
Broj postova : 8503 Godina : 26 Lokacija : she took a midnight train, going anywhere.
| Subject: Re: TROY (2004) Thu 18 Oct 2012 - 5:42 | |
| Film sam gledala mali milion puta, ali volim da pogledam, jer je zanimljiv, i ovo mi je jedina Bredova uloga koja mi se dopada. Ima puno dirljivih scena, posebno kada Ahil i Hektor umiru. ;/ |
|
| |
Rose ♥ TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 11354 Godina : 28 Fan-gif :
| Subject: Re: TROY (2004) Thu 18 Oct 2012 - 9:05 | |
| - Quote :
- Film sam gledala mali milion puta, ali volim da pogledam, jer je zanimljiv, i ovo mi je jedina Bredova uloga koja mi se dopada.
Meni Ahil i uloga u "legenda o jeseni". Najbolji lik je meni Hektor ,u filmu je i glumac pogoden,dobro iskarakteriziran,dobar brat,sin,vojnik,muz |
|
| |
Ninach TVNovele Novi član
Broj postova : 458 Godina : 28
| Subject: Re: TROY (2004) Fri 5 Apr 2013 - 5:57 | |
| također film kojeg bi mogla gledati bezbroj puta, baš je neki dan bio na novoj tv i gledala sam ga, odlična priča i glumci još bolji |
|
| |
*~tea-anahi~* TVNovele Zavisnik
Broj postova : 659 Fan-gif :
| Subject: Re: TROY (2004) Sat 18 May 2013 - 10:23 | |
| film je zaista postao klasik,savrsen jee orlandoo bloomm <333 |
|
| |
Sponsored content
| Subject: Re: TROY (2004) | |
| |
|