|
|
Author | Message |
---|
EJPRIL TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 26813
| Subject: Re: Komentari Sun 18 Nov 2012 - 4:42 | |
| - ANCHY !!! wrote:
Moze li neko da mi kaze ime glumice koja tumaci Noru? Melisa Sözen |
|
| |
*~tea-anahi~* TVNovele Zavisnik
Broj postova : 659 Fan-gif :
| Subject: Re: Komentari Tue 20 Nov 2012 - 14:07 | |
| može neko da mi kaže šta je bilo sad u ponedeljaakk nisam stiglaa ( PLZZ HITNOO JEE i koja je to turska epizoda odprilike |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Wed 21 Nov 2012 - 1:47 | |
|
Kod nas su stigli negde do 50 epizode čini mi se .
|
|
| |
Fan de Portirroni TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 16445
| Subject: Re: Komentari Wed 21 Nov 2012 - 9:30 | |
| Jao,Ajbige mi se sve vise i vise svidja. Moj omiljeni lik definitivno. A glumica koja tumaci lik je stvarno Tako su mi slatki ona i Bali Beg. Danas me on bas iznervirao,ona mu prica plan o bekstvu,a on je pita odkud ona zna da je on zaljubljen u nju! A vidi se da jeste,cak je i onu ruznu Grkinju odbio zbog nje(i dalje mi nije jasno zasto pricaju da je ona najlepsa u celoj 'krcmi'). Ali vidi se da se on nalazi izmedju dve vatre. Ne zeli da izda sultana,a sa druge strane vidi se da voli Ajbige,samo sto to ne zeli da joj przina. Ja navijam za njih. Onaj poljubac u danasnjoj epizodi |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Wed 21 Nov 2012 - 10:24 | |
| |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Fri 23 Nov 2012 - 9:42 | |
| a ljubav svoju prema bali begu ne mogu da obuzdam |
|
| |
dervisevic fata TVNovele VIP član
Broj postova : 5558 Godina : 37 Fan-gif : Lokacija : U ljubavi, kao i u osveti, žena je moćnija od muškarca!
| Subject: Re: Komentari Sun 25 Nov 2012 - 1:09 | |
| da u Velicanstvenom nije samo povijest i rad vec ima i sale [You must be registered and logged in to see this link.] |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Sun 25 Nov 2012 - 4:36 | |
| hahah najač ovo za violinu hah |
|
| |
Broj postova : 5558 Godina : 37 Fan-gif : Lokacija : U ljubavi, kao i u osveti, žena je moćnija od muškarca!
| Subject: Re: Komentari Sun 25 Nov 2012 - 11:02 | |
| |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Sun 25 Nov 2012 - 11:49 | |
| daa baš duuugo nisam čula tu pesmu <3 aa kako se oni smeju hha..mada nije toliko smešno |
|
| |
MStefan TVNovele Administrator
Broj postova : 18883 Lokacija : Mexico
| Subject: Re: Komentari Tue 27 Nov 2012 - 23:38 | |
| Huremina kćerka ista majka! |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Wed 28 Nov 2012 - 8:55 | |
| baš je zlaa :// a zaljubljena u bali bega pa se sredila hahah |
|
| |
ღJacqueline Bracamontesღ TVNovele Moderator
Broj postova : 55522 Godina : 32 Lokacija : New Delhi, India ❤ !
| Subject: Re: Komentari Wed 28 Nov 2012 - 12:15 | |
| Kada se sjetim pogledam na OBN. Inace sama serija zasluzeno je ovako popularna. |
|
| |
Rose ♥ TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 11354 Godina : 28 Fan-gif :
| Subject: Re: Komentari Thu 29 Nov 2012 - 10:59 | |
| Serija je postala predvidljiva.Sve se vrti oko istog-Mahi,Valide,Ibrahim vs Hurem,a mulac od sultana je zaslijepljen i nista ne shvaca. Nije do Halita,Halit odlicno odraduje svoj dio posla,ali sam sultan je bezlican.Tko bi rekao da je on bio tada jedan od najsnaznijih vladara na svijetu(ustvari,iza Kalo 1.ili ti ga Karla 5.). E da,zaista izvrcu povijest,pogotovo u vezi Nikole Jurisica.Koliko ja poznajem povijest,a smatram da je vrlo dobro poznajem,Nikola Jurisic je obranio Kiseg 1532.,nije ga predao.To mi je zaista zasmetalo. Kako ce tek prikazati Nikolu Subica Zrinskoga- .A i sam Ludovik 2.,posljedni kralj Hrvatsko-ugarske drzave je imao oko 20 godina,a glumac koji ga je interpetirao ima minimalno 40 godina.Tko tu koga vara -.- A Hurem..kod nje vrijedi ona "Cilj opravdava sredstvo".Ok,dozivjela je traumatican trenutak kad su je kao tinedjzerku doveli nasilnim putem,opravdavam to sto zeli postati netko i nesto(to je vec i uspijela).Ali kako je dosla do tog cilja-nikako(smaknucem ljudi sa svog puta).Ipak,i dalje mi je draza od Mahidevran,mrtvog puhala. Hurem je odrijesita,smiona,pametna barem. E da,odakle pravo ropkinjama da napadaju jednu sultaniju,zakonitu zenu sultana?Jos je ni ne postuju?Ima da ih Sulejman ubije kao zeceve sve kad se vrati. Nigar Kalfa je moj omiljeni zenski lik-smirena,inteligetna,zna se koristiti svojim adutima Ima kemije izmedu nje i Ibre - Spoiler:
iz cije veze proizlazi jedna preslatka djevojcica,kao med je
. Ajbige mi se svida,ali - Spoiler:
cula sam sto se dogodilo sa njome,ne zelim da mi toliko priraste srcu
. I Bali Beg mogu reci jedan tragican lik serije,smatram da je on sve u svemu nesretan,ali sve u svemu je Kad mu se sreca nade na domak ruke,uvijek naide neka prepreka(ona zidovka i Ajbige ).No spreman je dati zivot za sultana. Mustafa-zasad najpozitivniji lik.Za njega sam rekla jos dok je bio dijete da ima potencijala da bude odlican lik.Drzi do sebe,odlucan,ali emotivac. Hureminina djeca me zanimaju,tj.kakvi ce biti kad odrastu. Mehmed,osim sto je macan i pol,kazu da je najpozitivniji lik uz Mehmeta,juooooj :$ Curica mala,malo simpaticno stvorenje "Ja cu biti Bali-Begova nevjesta" I moja posljedna recenica:Meryjem je u potpunosti osvojila kao Hurem.U pocetku sam smatrala da ona nije za Hurem,ali one geste i mimike
Last edited by Rose ♥ on Thu 29 Nov 2012 - 14:35; edited 1 time in total |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Thu 29 Nov 2012 - 12:02 | |
| ja smatram da Hurem nije kao sto umijem reci bijela golubica i da ima putera na glavi al ni Valida ni Mahica nisu nista bolje od nje .svi su oni licamjerni i zeljni vlasti ,sve same ulizice (cast izuzecima kao sto je Bali beg ,Ajbige i Daje ) i samo gledaju kako ce zabiti noz leđa .....u ovoj su serije prikazane samo one ruzne osbine covjek sto mi se ni malo ne sviđa ...
|
|
| |
| Subject: Re: Komentari Thu 29 Nov 2012 - 14:43 | |
| @Fata-Hurem nije ni blizu bijele golubice,ona se samo takvom predstavlja ispred Sulejmana.E samo da nabacim komentar,napokon sam dozivjela tu Sulejmanovu ljubav na pravi nacin,one izgorenog lica,a on joj podize veo i ljubi je .Da nastavim,Mahi stvarno ne volim,nepromisljena je i ona je veeeelika ulizica(Validi).A Valide je prema Hurem takva jer je Daje njoj prenijela rijeci koje tada Hurem nije mislila ozbiljno:"Bit cu sultanija",a ona se samo salila sa Marijom.Shvaca je kao prijetnju. Valide ne shvaca polozaj i osjecaje jedne ropkinje,posto je ona iz kraljevske obitelji. I jedna velika ulizica,cak bih rekla najveca je Zumbul-aga.Pogotovo se to vidi u epizodama kad se Sulejman vrati iz Austrije 1532. - Quote :
svi su oni licamjerni i zeljni vlasti Zalosno,ali istinito. - Quote :
- u ovoj su serije prikazane samo one ruzne osbine covjek sto mi se ni malo ne sviđa ...
Ali dosta su realno okaraktezirani.Oni su zapravo isti zbog okolnosti i istih zelja. |
|
| |
MStefan TVNovele Administrator
Broj postova : 18883 Lokacija : Mexico
| Subject: Re: Komentari Thu 29 Nov 2012 - 22:07 | |
| 20 istorijskih gresaka u Sulejmanu Velicanstvenom
Profesor Jusuf Halakoglu, turski istoričar, naveo je 20 najvećih grešaka hit serije Sulejman Veličanstveni, koja je osvojila region i brojne domaće zvezde.
Ovo je 20 najvećih istorijskih grešaka ultra popularne serije.
1. U seriji je sultan u pantalonama. Kod Osmanlija su pantalone zabeležene tek od vremena sultana Mahmuda II 1800-tih godina.
2. Odeća žena na dvoru je francuska moda iz 19. veka. Nema veza sa stilom odevanja iz 16. veka.
3. Kod Osmanlija, prinčevi nisu puštali brade. Tako je bilo i sa sultanom Kanunijem kad je došao na tron. U seriji, on ima bradu prilikom ulaska u Istanbul.
4. U seriji, komandant moranrice Džafer-paša je ubijen mačem. Međutim, kod Osmanlija visoki dužnosnici, nakon presude, vešani su omčom oko vrata.
5. Smrtne presude izvršavale su se pomoću balte (helebarda – vrsta sekire), a osoba na dvoru zadužena za to se zvala baltadžija.
6. U seriji kamen na kojem je ubijen spomenuti paša je ibret-kamen, i nije imao tu funkciju već funkciju iznošenja na videlo, objavljivanja i proglasa (tešhir).
7. Sultan nije gledao likvidacije, kao što je to prikazano u seriji. Samo mu je, nakon smaknuća, bila pokazivana ukrvavljena košulja.
8. Sultana Sulejmana su “veličanstvenim” prozvali zapadnjaci, a ne Osmanlije.
9. Prilikom ustoličenja sultana bila bi upriličena paljba iz 121 topa. U seriji je prikazan vatromet. U tom vremenu, Osmanlije nisu imale takav običaj.
10. U seriji se Nasuh Matrakčija pojavljuje kao izgubljen i lud čovek na ulici. Međutim, to je bio jedan od najučenijih ljudi u to doba. Bio je zajedno sa Kanunijom u Manisi. A u seriji se sa sultanom upoznaje u Istanbulu.
11. Kada je sultan Sulejman došao na tron, imao je 26 godina, a u seriji glumac ima 41 godinu.
12. Hurrem sultanija se rodila 1506. Imala je 14 godina kada je došla na dvor. Glumica u seriji ima 27 godina.
13. Kada je sultan Sulejman došao na tron, bio je u starom dvoru, a ne na Topkapiji.
14. Nije primao strane izaslanike na način na koji je to prikazano u seriji – tako što se vuku po podu.
15. Nijedan izaslanik (osim iz turskog sveta ili iz turskih plemena) nije mogao ući u sobu u kojoj je zasedao Divan, a u seriji je ušao.
16. Na zasedanju Divana, kada sultan priča, niko nije smeo da govori. U seriji je to slučaj.
17. U Haremu nisu bile samo sultanove robinje. A u seriji je to slučaj.
18. Odeća janičara ne odgovara odeći tog vremena.
19. U seriji glavni čuvar Has odaje i neki veziri šetaju bez kape. To je nemoguće.
20. Devojke koje bi došle u Harem, prvo bi prošle obuku i školovanje od tri godine, pa tek onda se upoznavale sa sultanom. U seriji, Hurrem sultanija se odmah upoznaje sa sultanom.
Izvor: tracara |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Mon 3 Dec 2012 - 11:46 | |
| Ajbige i Bali Beg ima kemije Kalfa mi je sve draza iz epizoda u epizodu,kako je obranila Daje I Gulsah Tko visoko leti,nisko i pada.Njezina bahatost i umisljenost ce je kostati. |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Mon 3 Dec 2012 - 12:02 | |
| ma Rose skoro pa tamo svi visoko lete (cast izuzecima) meni Nigar od pocetka uvijek bila draga samo nije se trebala spetljati s Ibrahimom to joj je velika greska i zao mi je Nasuh efendije .nema srece ljubavi prvo ona Victorija a sad Nigar ...... |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Mon 3 Dec 2012 - 12:16 | |
| Bas sam htjela spomenuti Nasuh efendiju,zao mi ga je,mislim da je vidio u Nigar novu priliku...ali Ibrahim mu je uzeo tu priliku dok je rekao keks.
Last edited by Rose ♥ on Tue 4 Dec 2012 - 12:14; edited 1 time in total |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Tue 4 Dec 2012 - 8:35 | |
| ma donekle je upravu kada je rekao da ga je Ibrahim unistio ...meni je je to jako smeta recimo Ibrahim on je kao desna ruka sultana i vodi drzavne poslove i to je ok al odakle mu pravo odlucivati o tuđim zivotima ? |
|
| |
Fan de Portirroni TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 16445
| Subject: Re: Komentari Tue 4 Dec 2012 - 10:03 | |
| Mene svi pocinju da nerviraju. Daje,Niger,Hurem i onu malu Mihrimah ili kako vec ne mogu da smislism. I Mahidevran pocinje da me nervira. Ah,da zaboravla sam i Ibrahima. Slazem se sa Angelom u ovome Serija je postala predvidljiva.Sve se vrti oko istog-Mahi,Valide,Ibrahim vs Hurem,a mulac od sultana je zaslijepljen i nista ne shvaca.Ajbige,Bali beg,Mustafa i Efsun su moji omiljeni likovi. Tako s slatki svi. Prelep su par i jedni i drugi U danasnjoj epizodi se je videlo da Efsun stvarno voli Mustafu - Spoiler:
Ja sam cula da ce Mustafa isterati Ajbige i Bali bega iz palate pa me zanima je l' to istina?
|
|
| |
| Subject: Re: Komentari Tue 4 Dec 2012 - 12:17 | |
| @Angie,istina je,na zalost nasu - dervisevic fata wrote:
- ma donekle je upravu kada je rekao da ga je Ibrahim unistio ...meni je je to jako smeta recimo Ibrahim on je kao desna ruka sultana i vodi drzavne poslove i to je ok al odakle mu pravo odlucivati o tuđim zivotima ?
Ok,on o tudim zivotima velikim dijelom i odlucuje(kao desna ruka sultana vodi drzavne poslove). Ali zamisli da se spetljao sa Nigar dok je ona bila u braku sa Nasuhom,da se on u nju zaljubio...e onda bi tek bila tragedija |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Tue 4 Dec 2012 - 22:20 | |
| Neće ih on oterati sami će odlučiti da odu . Inače pratim trenutno seriju uporedno sa Turskom tako da ako vas nešto zanima pitajte |
|
| |
maite es mi princesa TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 22934 Fan-gif : Lokacija : You know that I'm a crazy bitch, I do what I want when I feel like it ^^
| Subject: Re: Komentari Wed 5 Dec 2012 - 10:00 | |
| Meni su Efsun i Mustafa preeeslatki U pocetku mi se nisu bas svidjali ali sad su mi bass Navijam za njih, ali nesto ne verujem da ce potrajati |
|
| |
Sponsored content
| Subject: Re: Komentari | |
| |
|
| |
|