|
|
Author | Message |
---|
AnGel_Perroni TVNovele VIP član
Broj postova : 33379 Godina : 28 Fan-gif : Lokacija : I LOVE YOU,ELENA and it because I love you I can't be selfish with you. I promise you,I WILL NEVER LEAVE YOU AGAIN.If I'm gonna feel guilty about something, I'm gonna feel guilty about this! Ian <3
| Subject: Re: Komentari Wed 22 Aug 2012 - 2:02 | |
| Aaa prelepa je |
|
| |
Fan de Portirroni TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 16445
| Subject: Re: Komentari Wed 22 Aug 2012 - 2:04 | |
| Ko ce sve glumiti u trecoj sezeni (valjda je treca) |
|
| |
AnGel_Perroni TVNovele VIP član
Broj postova : 33379 Godina : 28 Fan-gif : Lokacija : I LOVE YOU,ELENA and it because I love you I can't be selfish with you. I promise you,I WILL NEVER LEAVE YOU AGAIN.If I'm gonna feel guilty about something, I'm gonna feel guilty about this! Ian <3
| Subject: Re: Komentari Wed 22 Aug 2012 - 6:15 | |
| Ramiz (iz serije Ezel), Kenan(Ezel), Cansu Dere, Kivanc Tatlung, Bereen, Fayrije Evcen...i jos mnogi. |
|
| |
maite es mi princesa TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 22934 Fan-gif : Lokacija : You know that I'm a crazy bitch, I do what I want when I feel like it ^^
| Subject: Re: Komentari Wed 22 Aug 2012 - 22:32 | |
| - AnGel_Perroni wrote:
- Ramiz (iz serije Ezel), Kenan(Ezel), Cansu Dere, Kivanc Tatlung, Bereen, Fayrije Evcen...i jos mnogi.
Raspravlja se i za Tubu tako da ekipa iz snova |
|
| |
ANCHY !!! TV Novele Zlatni član
Broj postova : 8298 Godina : 28 Fan-gif : Lokacija : Sa Kenanom ♥♥♥
| Subject: Re: Komentari Wed 22 Aug 2012 - 22:34 | |
| |
|
| |
maite es mi princesa TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 22934 Fan-gif : Lokacija : You know that I'm a crazy bitch, I do what I want when I feel like it ^^
| Subject: Re: Komentari Wed 22 Aug 2012 - 22:35 | |
| On ne, on snima drugu seriju sa Berguzar |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Wed 22 Aug 2012 - 22:47 | |
| |
|
| |
dervisevic fata TVNovele VIP član
Broj postova : 5558 Godina : 37 Fan-gif : Lokacija : U ljubavi, kao i u osveti, žena je moćnija od muškarca!
| Subject: Re: Komentari Thu 23 Aug 2012 - 0:43 | |
| od svih navedenih glumaca jedino su potvrđeni Tunzel i Cansu(mislim da su Tubu uzimali u obzir za ulogu koju je dobila Cansu tako da ona otpada) ,Kenan( pocinje snimanje serije) ,Beren(je na zasluzenom odmoru u Njujorku) i Kivanc(pocinje s snimanje druge sezone serije Sjever-Jug)a nisu ni spomenuti za gostovanje u Sulejmanu! |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Thu 23 Aug 2012 - 2:38 | |
| - dervisevic fata wrote:
- od svih navedenih glumaca jedino su potvrđeni Tunzel i Cansu(mislim da su Tubu uzimali u obzir za ulogu koju je dobila Cansu tako da ona otpada) ,Kenan( pocinje snimanje serije) ,Beren(je na zasluzenom odmoru u Njujorku) i Kivanc(pocinje s snimanje druge sezone serije Sjever-Jug)a nisu ni spomenuti za gostovanje u Sulejmanu!
|
|
| |
AngieP TVNovele Novi član
Broj postova : 1
| Subject: Re: Komentari Wed 29 Aug 2012 - 4:09 | |
| htjela bi pogledati seriju od prvog nastavka, ali sa prevodom. moze li mi neko reci dje ima link za seriju (sve epizode) hvala! |
|
| |
Rose ♥ TVNovele Kralj/ica
Broj postova : 11354 Godina : 28 Fan-gif :
| Subject: Re: Komentari Mon 17 Sep 2012 - 6:39 | |
| Odlucila sam pogledati prvu epizodu jer sam zaista veliki obozavatelj,ali i poznanik povijesti,no promocija je zaista i svoj odradila. Kostimografija i scenografije su sjajne,iako kostimografija nema veze sa tadasnjim vremenom tj razdobljem izmedu 1520-1566,vec spada u francsku modu iz 18.st.Ali to me ne bode u oci toliko. Samo mi smeta oni prizori grada,ratova koji su toliko lose odradene kompjuterski.Ali ok. Halitu svaka cast,potvrdio je svoju glumacku vjestinu.Drag mi je i Zumbul aga,zaista simpatican lik I Valide,glumica je utjevoljuje nevjerovatno,takva zena sa stavom,dostanstvom,drzi glavu uvijek gore Hatidze,najljepsi i najumiljatiji zenski lik serije Mnogo je lijepa ljubavna prica izmedu Ibrahima i nje,a kad sam vec na Ibrahimu,on si ponekad dopusta previse,kako on moze ucijenjivati Hurem?Ok,on je sultanov prijatelj,ali to mu ne dava razlog.I kod tog glumca nemam zamjerke,odlican je Da moram birati izmedu Hurem i Mahidevran,biram Hurem.Glumica je so-so,ali navikla sam se na nju i njezinu glumu. Inace lik Hurem opcenito u povijesnom,tako i dramskom smislu svaka cast Zena-zmaj Sarmatna,manipulatorica,vesela,vrckasta,ambiciozna i proracunata..naravno ne opravdavam njezine postupke i ne slazem se da cilj opravdava sredstvo.Mahidevran je...kako da kazem,spremna na sve i svasta,iza tih nevinih ociju stoji nesto sto bi sve napravilo za svoj cilj. |
|
| |
*~tea-anahi~* TVNovele Zavisnik
Broj postova : 659 Fan-gif :
| Subject: Re: Komentari Wed 19 Sep 2012 - 8:59 | |
| zaboravili ste brad pitt-a ahahah xDD TOLIKO VOLIM OVU SERIJU DA ME ZOVU HUREM U ŠKOLI AHAHA ezel ima 71-u epizodu a sad je 57-a,još koliko ima otprilike do kraja??..JEDVA ČEKAM SULJU,BALI BEGA HUREEEM <333 |
|
| |
uros car TV Novele Zlatni član
Broj postova : 9801 Godina : 33 Lokacija : Ahs, LQLVMR, CI, Raising Hope.
| Subject: Re: Komentari Tue 2 Oct 2012 - 20:18 | |
| I ja isto... O drugoj sezoni sam čuo samo najbolje, tako da jedva čekam da počne! |
|
| |
MStefan TVNovele Administrator
Broj postova : 18883 Lokacija : Mexico
| Subject: Re: Komentari Wed 3 Oct 2012 - 0:17 | |
| U ovu subotu, biće emitovana 64|71 epizode, tako da, računaj, u ponedeljak 65. epizoda (cela) , u utorak 66. epizoda (cela, takođe), e sada, verujem da će puštati cele epizode i ostalim danima u toku nedelje (mada je do sada ostalim danima bilo pola turske) i da će u nedelju (14.10.) završiti seriju, da bi 15.10. počeo ''Sulejman''. |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Wed 3 Oct 2012 - 9:53 | |
| ijaooo ako mi se to poklopi sa exkurzijooomm koja je od 15. pa nadalje umrećuuu :'((( UMREĆUUU :'(((((((((....a čekam ga od kad sam radila završni za upis u srednju...JAOO NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE (((((((((((..... |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Thu 11 Oct 2012 - 8:37 | |
| aa što je ova tema mrtva?! PA USKORO ĆE SULJAA ŽIVNITE MALOO evo pesma koju peva ona žena na nigarinoj svadbi [You must be registered and logged in to see this link.] |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Sat 13 Oct 2012 - 3:01 | |
| Sažetak 67. epizode - SULTANOVA DRUŽBA - Spoiler:
Hurrem saznaje da je ime djevojke koja je spavala sa Sulejmanom Nadia. Nakon što Sulejman izrecitira svoju poeziju, Firuze ga pita tko je Muhinni, govoreći kako zna moge pjesnike.
Afife hatun traži Nadiu i brine se kada ju ne nađe u Mahidevraninim odajama. Zumbul i Gulšah pokušavaju transportirati Nadiu, ali stvar propada nakon što ih vide, pa su primorani da odu.
Sulejman zapituje Firuze o njenom dolasku u palaču, ona mu priča priču o rodu, o Barbarossi što ju je spasjo, kako su ju prodali na tržnici, kako ju je Zumbul spasio. On ju zatim hrani.
Džihangir se naglo razboli, a Hurrem odmah zove doktora. Afife hatun sa strahom upita Mahidevran i Hatidže zašto su rekle da je Nadia spavala sa Sulejmanom, a Mahidevran odgovara kako bi učinla sve da spasi Firuze.
Sulejman se budu nakon što čuje zvuke Harfe i vidi Firuze na balkonu kako svira. Zapitkuje ju o obitelji te ljubavi prema umjetnosti. Ona mu govori kako dolazi iz ponizne obitelji, ali da je uvijek voljela umjetnost i pokušavala naučiti svirati.
Hatidže pokušava upozoriti Hurrem da ne povrijedi nadiu, a Hurrem ju podsjeća na Nigar dodajući da se ne miješa u haremske poslove.
Afife hatun govori Sulejmanu da je Džihanih bolestan, a Sulejman kori Hurrem što ga nije informirala. Kada Mahidevran uđe u odaju u pratnji Firuze, Sulejman se jako naljuti na Afife, jer jedna djevojka što je legla sa Sultanom, ne može biti tretirana tako.
Afife govori da Mihrimah jako voli Firuze i da ju želi uz se, što Sulejmana jako razveseli.
Firuze uzima Džihangira u ruke kako bi ga smirila i ublažila njegov bol.
Ibrahim domina u području Perzije, dokazujući svoj uspjeh. Jedini mogući neprijatelj mu je Iskender.
Mustafa dolazi u Palaču i govori ocu da je zaslužio da ide u pohod s njim, bez da samo ostaje u palači.
Rustem paša govori Hurrem da ima dar za nju i predstavlja joj Nigar Kalfu, što Hurrem jako šokira, jer je mislila da je mrtva.
Sultan odlazi na pohod i pozdravlja se sa djecom i obitelji. Kada ostanu sami, Hurrem kaže Sulejmanu da se osjeća usamljeno jer ju više ne želi. Sa suznim očima pita ga osjeća li što prema ženi kojoj je dao rubac, a on kaže „ne“, što ju malo nasmiješi
Sreće svoju sestru i sultaniju i govori Hurrem da se brine o Džihangiur. Sljedeća mu želja da vidi Firuze. Poklanja Firuze talisman kako bi ju štitio do njegova povratka.
Uz svu aroganciju, Ibrahim se proziva Serasker Ibrahim Sultanom, što jako naljuti Iskendera. Vidimo ples Sufija, i Sulejmana kako recitira poeziju. Fatma sreće Mustafu i govori mu kako joj je nedostajao.
Mahidevran sretne Hurrem u hamamu, te govori Hurrem kako će dijeliti tužnu sudbu s njom, dodajući kako je njeno vrije prošlo. Hurrem kaže da nju nitko ne može zapaliti jer je ona sama vatra.
Nadia se boji smrti i traži Firuzinu pomoć. Hatidže se prisjeća svoje ljubavi prema Ibrahimom.
Sljedećag jutra Nadia je zadavljena u haremu, a Hurrem pogledâ Afife puna snage.
Sulejman je informiran da se Ibarhim proglasio Serasker Sultanom, i postaje znatiželjan tko se usudio optužiti njegova vezira i članove obitelji. Naređuje da se glasnik ubije.
Hurrem zahvaljuje Firuze na brizi za Džihangira, ali kada ju dirne, strese se.
Zumbul informira Hurrem da je gost pristigao u Harem, gdje su Mahidevran i Hatidže. Gost biva Nigar, a Hatidže ostaje šokirana.
|
|
| |
| Subject: Re: Komentari Sat 13 Oct 2012 - 3:01 | |
| - *~tea-anahi~* wrote:
- aa što je ova tema mrtva?!
PA USKORO ĆE SULJAA ŽIVNITE MALOO evo pesma koju peva ona žena na nigarinoj svadbi [You must be registered and logged in to see this link.] A jel stvarno pevaju Slvanu u seriji??? |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Sat 13 Oct 2012 - 7:15 | |
| |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Sat 13 Oct 2012 - 7:42 | |
| Ja ću nastaviti da pratim samo zbog Hurem... |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Sat 13 Oct 2012 - 7:43 | |
| ja zboog nje i bali bega |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Sat 13 Oct 2012 - 7:44 | |
| Kakav je ono zmaj u najavi? |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Sat 13 Oct 2012 - 7:46 | |
| drugarica mi je rekla pošto je ona gledalaa... - Spoiler:
to će ona sanjati pre nego joj spale lice robinjee
|
|
| |
| Subject: Re: Komentari Sat 13 Oct 2012 - 7:49 | |
| Hvala. Samo, sledeći put ako znaš unapred, molim te stavi u spojler... |
|
| |
| Subject: Re: Komentari Sat 13 Oct 2012 - 7:51 | |
| ok ok nego ja sam se iznenadila kad sam videl DA JE MELIKE ipek jalova koja glumi izabelu ćerka nekog ministra turskog sigurno je dobila ulogu preko veze |
|
| |
Sponsored content
| Subject: Re: Komentari | |
| |
|
| |
|