REGISTRUJTE SE NA: http://emdt.forumsr.com/

Ukoliko volite telenovele, registrujte se na: http://emdt.forumsr.com/ jer ovaj forum više ne radi.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  RegisterRegister  Log in  GalleryGallery  CalendarCalendar  
Forum je zatvoren. Ukoliko volite telenovele, registrujte se na: http://emdt.forumsr.com/

Share | 
 

 ,,Od Lark Risea do Candleforda ''

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Guest
Guest
avatar


PostSubject: ,,Od Lark Risea do Candleforda ''    Mon 10 Oct 2011 - 14:45

Od juče je na HRT-u počela nova serija.Radnim danima od 18.32.Serija ima 10 epizoda.


LARK RISE TO CANDLEFORD-originalni naziv.


Osjećajna adaptacija poluautobiografskih romana Flore Thompson ljupko je i živo ljubavno pismo danas iščezlome kutku ladanjske Engleske.
Radnja BBC-jeve serije Od Lark Risea do Candleforda smještena je u 1880-e godine. Prikazuje posljednje proplamsaje načina života koji je nestao bez traga kad je viktorijanska Engleska zakoračila u 20. stoljeće. Raskošna, duhovita i osjećajima prepuna serija prati veze dvaju oprečnih naselja: Lark Rise je seoce koje se krotko drži prošlosti, a Candleford maleno trgovište koje hrli u budućnost.
Stanovnike gledamo očima mlade Laure: pretrpjet će niz prevrata i u sebi će se naveliko boriti jer promjene nemilice nadiru. Njihove su životne priče dirljive, ali i duhovite i poticajne.
I sama se Laura suočava s velikim promjenama. Stupa u službu u poštanskom uredu u Candlefordu koji vodi hirovita Dorcas. Laura okreće leđa zaseoku svog djetinjstva i krči vlastiti životni put. Sjedi na dvije stolice: mora odlučiti kako će stasati u odraslu ženu...
Laurin odnos s Dorcas održava osjećajnu napetost serije. No Od Lark Risea do Candleforda oslanja se na raskošnu galeriju likova i glumačku postavu koja zna dočarati malene sukobe, kao i romantične zaplete i nesporazume između sićušnoga Lark Risea i bjelosvjetski usmjerenoga Candleforda. Laura sve te napetosti proživljava kroz vlastita osjećajna previranja. Dorcas je vuče na jednu stranu, a rodni dom i obitelj na drugu...
Serija je osvojila Television and Radio Industries Club Awards za najbolji televizijski dramski program godine 2009.
LIKOVI

Laura Timmins (Olivia Hallinan)
Radi u poštanskom uredu u Candlefordu koji vodi Dorcas Lane. Ima 16 godina i najstarije je dijete Roberta i Emme Timmins. Ima četvero braće: Edmunda, Ethel, Franka i malenu Annie. Laura je očeva miljenica i naslijedila je njegovu žudnju za znanjem, ali i naglu ćud i iskrenost. Glumica Olivia Hallinan kaže: "Glumim veoma odlučnu djevojku. No Laura ostaje vjerna obitelji: tako nastupa kao veza između dvije zajednice. Neko će se vrijeme kolebati na raskrižju. Teško joj se prilagoditi posve novom životu jer nikad nije ništa slično doživjela."

Dorcas Lane (Julia Sawalha)
Vodi poštanski ured u Candlefordu i vlasnica je gradske kovačnice. "Dorcas je samostalan, strastven i egzotičan lik... uvelike ispred svoga vremena", kaže glumica Julia Sawalha. "Vole je i poštuju. Lukava je poslovna žena. Svojim službenicima nameće visoka mjerila. No pritom je srdačna i velikodušna. Ima smisla za humor: vragolasta je i rado popušta. Nema djece i neće rađati pa je prigrlila Lauru.

Sir Timothy Midwinter (Ben Miles)
Velikaš, najveći mjesni zemljoposjednik i mirovni sudac. S Dorcas prijateljuje od djetinjstva i cijeli su život ostali bliski. Svi ga vole: strog je, ali i pošten prema zakupcima. Tako sudi i na sudu. Ima sjajan smisao za humor i voli zadirkivati. A tu stranu njegova lika najbolje zna izvući Dorcas.

Emma i Robert Timmins (Claudie Blakley i Brendan Coyle)
Robert je Laurin otac. Po struci je zidar. Sa suprugom Emmom živi na samome kraju Lark Risea. Brak se čvrsto drži unatoč burama i olujama: Emma i Robert još se itekako vole. No Emmi smeta Robertova svojeglavost i nepraktičnost. Njemu pak teret supružničke i očinske odgovornosti zna teško pasti. Nedostaje mu Laura: rado bi s njom razgovarao i razmjenjivao misli.

Caroline Arless (Dawn French)
Vjerojatno najosebujniji i najprjeporniji lik u Lark Riseu. Muž Walter joj plovi, a ona samuje s čoporom djece koji samo raste. Caroline se ne da: mršave prihode troši u velikom stilu. Pojedini susjedi osuđuju njezin nemar i bezobzirnost. No Caroline je itekako simpatična i istinski privržena djeci: obično su naposljetku svi spremni posegnuti u džep da je izvuku iz stiske.

Alf Arless (John Dalgleish)
Najstariji sin Caroline Arless. U ranoj je mladosti prekinuo školovanje da prehrani obitelj. Za razliku od majke, veoma je pošten i radišan. Već u dječačkim godinama radi u polju i najzaslužniji je za obiteljske prihode. Žao mu je što mati rasipa njegov teško zarađeni novac. Laura mu je osobito draga jer su zajedno rasli. I baš kad on u tom prijateljstvu uoči i nešto više, Laura će mu objaviti da odlazi.

Ruby i Pearl Pratt (Victoria Hamilton i Matilda Ziegler)
Sestre Pratt vode prodavaonicu ženske konfekcije u Candlefordu. Obje su neudane i glavna im je zabava kritizirati kako drugi žive. Obje će smjesta prezreti Lauru: došla je iz Lark Risea pa sestre smatraju da je neotesana. I Ruby i Pearl redovito zalaze u poštanski ured: pristojno se smješkaju, širom otvaraju oči i ćule uši u nadi da će dobiti materijala za ogovaranje.

Zillah (Liz Smith)
Dorcasina sluškinja. Služila je i kod njezina oca i djeda. Nitko toliko ne voli obitelj - u koju uključuje i sluge Matthewa i Thomasa - makar neprestance kudi i njih i dodatni posao koji joj zadaju. Zillah je praznovjerna i ne vjeruje neznancima, teško je steći njezino povjerenje. No s njom dobivate doživotna prijatelja. Unatoč svemu, Zillah je nepopravljiva trač-baba.


TV adaptacija: Bill Gallagher (prema romanima Flore Thompson)

Uloge: Olivia Hallinan (Laura Timmins), Julia Sawahla (Dorcas Lane), Dawn French (Caroline Arless), Liz Smith (Zillah), Mark Heap (Thomas Brown), Ben Miles (Sir Timothy Midwinter), Brendan Coyle (Robert Timmins), Claudia Blakley (Emma Timmins)Nisam počeo da gledam, pa i ovo propuštam.


Last edited by Don Pio on Thu 24 Nov 2011 - 14:08; edited 1 time in total
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: ,,Od Lark Risea do Candleforda ''    Fri 21 Oct 2011 - 4:14

Od ponedeljka, radnim danima u 18.45 na HRT 1, sledi nastavak ove serije-novih 13 epizoda.U Candleford stiže naočit i otmjen neznanac. James Dowland bogat je i poduzetan svjetski čovjek, a usto je i neoženjen. Sestre Pratt smjesta će početi očijukati. Odakle je došao i što traži u Candlefordu? Uskoro će se ispostaviti da je vlasnik novog hotela Zlatni lav, te da je nekoć živio u Lark Riseu: seljani će se oduševiti kad doznaju da se vratio "maleni James" koji je pobjegao u svijet da se obogati. Prometnuo se u uspješnoga poslovnog čovjeka, vlasnika lanca hotela u Londonu. Vratio se da "preobrazi Candleford i donese nov napredak tome uspavanome gospodarskom divu". No nekima Dowlandove poduzetničke vrline nisu po volji. Uskoro će se početi lomiti koplja oko obnove poštanskog ureda s energičnom Dorcas, koja se odjedanput neobično narogušila. Dotle se pak muški svijet Lark Risea ljuti što ih Dowland šije u poslu i nastupa pomalo bahato.

Nagrade: Nagrada Television and Radio Industries Club Awards za najbolji televizijski dramski program godine 2009.

Trajanje: 77 min.
Uloge: Olivia Hallinan (Laura Timmins), Julia Sawahla (Dorcas Lane), Jason Merrells (James Dowland), Dawn French (Caroline Arless), Mark Heap (Thomas Brown), Brendan Coyle (Robert Timmins), Claudia Blakley (Emma Timmins), Linda Bassett (Queenie Turrill)
Scenarij: Bill Gallagher (prema romanima Flore Thompson)
Producent: Annie Tricklebank
Produkcija: BBCNisam gledao prvi, pa neću ni počinjati drugi deo.
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: ,,Od Lark Risea do Candleforda ''    Mon 7 Nov 2011 - 7:32

Od četvrtka 10.11.2011 na HRT 1 radnim danima u počinje treća sezona ove drame..

U Lark Rise stiže naočit i ambiciozan mladi novinar Daniel Parish. Ima uzbudljive vijesti za obitelji Timmins. Emmi je umrla teta i ostavila joj veliko nasljedstvo. Zauzvrat za tu informaciju, Daniel traži samo da mu dopuste da u svome listu objavi priču kako su se od sirotinje prometnuli u novopečene bogataše.
Ostavština je san snova. Mogli bi krenuti u novi život u Candlefordu i Robert bi se u poslu mogao osamostaliti. No Emmu zabrinjava neočekivana sreća koja im se smiješi. Boji se da Robert za tim novim životom žudi više od nje.
Dotle Laura i Daniel nalaze sponu u zajedničkoj ljubavi prema pisanju. Laura otvara srce i pokazuje mu svoj dnevnik. No Dorcas je sumnjičava prema Danielovim motivima: poziva ga da umjesto o senzacijama piše o ljubavi i zajedništvu.

Uloge: Olivia Hallinan (Laura Timmins), Julia Sawahla (Dorcas Lane), Mark Heap (Thomas Brown), Brendan Coyle (Robert Timmins), Claudia Blakley (Emma Timmins), Linda Bassett (Queenie Turrill), Karl Johnson (Twister Turrill), John Dagleish (Alf Arless)Nisam gledao prva dva ciklusa, neću ni treći.
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: ,,Od Lark Risea do Candleforda ''    Wed 16 Nov 2011 - 4:50

Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: ,,Od Lark Risea do Candleforda ''    Wed 16 Nov 2011 - 5:01

Od ponedeljka 28.11.2011 na HRT 1 radnim danima u 18.30 kreće četvrta sezona ove serije. Sezona ima samo šest epizoda.
Stanovnici Lark Risea i Candleforda oduševljavat će nas i zabavljati komičnim dogodovštinama i osjećajnim previranjima i u četvrtoj sezoni ove tople dramske serije.
Sezona počinje dolaskom Gabriela Cochranea, naočitoga i svojedobno bogata vlasnika velike ljevaonice željeza. Tvrtka mu je otišla u stečaj, a supruga umrla: siromah je i beskućnik. Njegova nesreća dirnut će Dorcas pa mu nudi kovački posao i sobu iznad kovačnice. No i ona i Gabriel znaju da je to rješenje privremeno. Gabriel je odlučio ponovno steći imetak i društveni položaj i uništiti bankara Steerfortha. Uvjeren je da mu je Steerforth protuzakonito i mimo svake etike u ovrsi zaplijenio kuću i tvrtku.
Dotle je u Lark Riseu Emma presretna: Robert radi u Oxfordu i poslao joj je poštansku uputnicu. Njegovim teško zarađenim novcem podmirit će gomilu neplaćenih računa. Šalje Edmunda u Candleford da unovči uputnicu. Dorcas dopušta Edmundu da podigne novac umjesto majke, iako je to protupropisno. Te će noći na povratku u Lark Rise Edmunda netko opljačkati. Kako će Emma bez novca prehraniti petora usta? Kad dozna istinu o pljački, mora se sučeliti s mučnom dvojbom.
Pearl Pratt je presretna što joj se voljena sestra Ruby vratila. Romansi s pogrebnikom iz Pontefracta očito je došao kraj - Ruby brizne u suze čim ga netko spomene, no ne želi reći što se dogodilo.
Dorcas se osjeća odgovornom za pljačku i odluči da se više nikad neće petljati u tuđe stvari. Minnie je upozorava da će joj to biti veoma teško. No kad priskoči u pomoć Ruby, Dorcas uviđa da nije ni slutila koliko ljudi cijene njezine intervencije. Tako hita u potragu za Gabrielom ne bi li ga spriječila u provedbi katastrofalna plana kojim bi si mogao upropastiti ugled i budućnost. No hoće li uspjeti?
Vlada veliko uzbuđenje oko pjesničkog natjecanja. Laura se žarko nada da će osvojiti pobjedničku nagradu i grozničavo piše. Pearl se vlastitim naporima nije bogzna kako proslavila pa pribjegava plagijatu. Čak i Margaret piše epsku pjesmu o muževim poštarskim putovima. U starim zbirkama poezije Laura nalazi pismo u kojem Gabrielova pokojna supruga piše kako je požalila što se za nj udala. Otkriće će povjeriti Dorcas.
Alfova i Minniena ljubav cvate, no što će se dogoditi kad se vrati Alfova majka Caroline (Dawn French)? Dorcasina veza s Gabrielom se razvija, no hoće li on ikad preboljeti pokojnu suprugu i hoće li fantastičnim novim izumom obnoviti negdašnje bogatstvo? U Lark Riseu pojavila se zmija: pojedini će se mještani okrenuti protiv kapelana (čovjeka mračne prošlosti), a Twister će opet nadrljati kad Queenie na sajmu osvoji svinju, a on je proda.
Serija je 2009. dobila nagradu Television and Radio Industries Club Awards za najbolji televizijski dramski program.
Serija je snimljena prema romanima Flore Thompson.
Nova sezona počinje dolaskom Gabriela Cochranea, svojedobno bogata vlasnika velike ljevaonice željeza. Banka mu je u ovrsi zaplijenila kuću i tvrtku, a mlada mu je supruga umrla. Gabriel mora početi ispočetka. Candleforđani će ga prigrliti, a Dorcas mu daje posao i dom. No može li ga njihova toplina spasiti, ili će zahiriti obuzet osvetom banci i tugom za pokojnom suprugom, tako da neće uspjeti obnoviti imetak i ponovno naći sreću?

TV adaptacija: Bill Gallagher

Uloge: Olivia Hallinan (Laura Timmins), Julia Sawahla (Dorcas Lane), Richard Harrington (Gabriel Cochrane), Mark Heap (Thomas Brown), Claudia Blakley (Emma Timmins), Linda Bassett (Queenie Turrill), Karl Johnson (Twister Turrill)
Producent: Sarah Brown, Bill Gallagher, Annie Tricklebank
Produkcija: BBC


Nisam gledao prva tri, pa neću ni četvrti ciklus.
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: ,,Od Lark Risea do Candleforda ''    Thu 24 Nov 2011 - 14:09

Serija se nastavlja 05.12.2011 Prekinuta je zbog izbora
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: ,,Od Lark Risea do Candleforda ''    Sun 27 Nov 2011 - 14:08
Četvrta sezona prema novom rasporedu počinje 8.12.2011 u 18.30.
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: ,,Od Lark Risea do Candleforda ''    Sun 27 Nov 2011 - 14:51

Dragi čitatelji,
obavještavamo vas da, zbog dužine predizbornih emisija, HTV privremeno prekida emitiranje BBC-jeve serije ‘Od Lark Risea do Candleforda‘, koja se emitira u dnevnom ritmu od ponedjeljka do petka u 18:30 sati na Prvom programu. Deveta epizoda treće sezone bit će prikazana danas u 18:10 na HTV1, a emitiranje se nastavlja za nešto manje od dva tjedna, točnije – 5. prosinca.
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: ,,Od Lark Risea do Candleforda ''    Sun 27 Nov 2011 - 14:52


Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: ,,Od Lark Risea do Candleforda ''    Fri 9 Dec 2011 - 12:56Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: ,,Od Lark Risea do Candleforda ''    Mon 10 Sep 2012 - 3:53

Od Lark Risea do Candleforda – radnim danima u 18:00 sati na HRT 3 od ponedeljka 17.09.2012
Back to top Go down
Sponsored content
PostSubject: Re: ,,Od Lark Risea do Candleforda ''    

Back to top Go down
 

,,Od Lark Risea do Candleforda ''

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
REGISTRUJTE SE NA: http://emdt.forumsr.com/ :: Telenovele i serije :: Druge telenovele i serije-