REGISTRUJTE SE NA: http://emdt.forumsr.com/

Ukoliko volite telenovele, registrujte se na: http://emdt.forumsr.com/ jer ovaj forum više ne radi.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  RegisterRegister  Log in  GalleryGallery  CalendarCalendar  
Forum je zatvoren. Ukoliko volite telenovele, registrujte se na: http://emdt.forumsr.com/

Share | 
 

 Bordžije(The Borgias)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
LadyEstrella
TVNovele VIP član
TVNovele VIP član
avatar

Broj postova : 3557

PostSubject: Bordžije(The Borgias)   Mon 18 May 2015 - 5:33Žanr: istorijska drama
Godina: 2011-2013
Kreator: Neil Jordan
Zemlja: Kanada,Madjarska,Irska
Jezik: engleski
Sezone: 3
Epizode: 29
Uloge:Jeremy Irons,
François Arnaud,
Holliday Grainger,
Joanne Whalley,
Lotte Verbeek,
David Oakes,
Sean Harris,
Peter Sullivan,
Simon McBurney,
Steven Berkoff,
Aidan Alexander,
Julian Bleach,
Thure Lindhardt,
Gina McKee,
Colm Feore...
Ova dramska serija se bazira na istoriji čuvene italijanske renesansne porodice Bordžija, najozloglašenije dinastije na svetu.
BORDŽIJE predstavljaju kompleksan, neulepšan portret jedne od najintrigantnijih porodica u istoriji. Dobitnik Oskara Džeremi Ajrons tumači lik Rodriga Bordžije, prepredenog i manipulativnog rodonačelnika porodice Bordžija koji se uzdiže do najviših krugova moći u renesasnoj Italiji. Godina 1492. Zapadni svet doživljava korenite promene. Pustošenje kuge “Crne smrti” početkom veka je posustalo, pa gradovi i bogastva postaju sve veći. Kolumbo plovi prema Novom svetu. Devetogodišnji Martin Luter stiče religijska znanja. Kopernik je student prve godine astronomije. Srednjevekovne institucije se ruše, a u Italiji procvat renesanse doživljava vrhunac. Milano je prestonica trgovine, a njegovim bogastvom se finansiraju umetnici kao što je Da Vinči. U Firenci, gde porodica Mediči vlada svetom bankarstva rukovođena savetima prepredenog Makijavelija, mladi Mikelanđelo se bavi proučavanjem skulpture. Daleko od blagostanja Milana i Firence, sve slabiji i nefunkcionalniji Rim tone sve dublje u propast. Papa Inoćentije VIII leži na samrti. Borba za njegovog naslednika će predstavljati političku partiju šaha. Tako se otvaraju vrata najfascinantnijoj, politički najveštijoj i najambicioznijoj porodici koja je ikada polagala pravo na mesto pape – Bordžijama. Na svojoj samrtnoj postelji, stari papa Inoćentije razmišlja o ukaljanoj stolici Svetog Petra i pita kardinale oko sebe: “Ko će je sprati?” Mnoge istaknute italijanske plemićke porodice su očekivale da će dobiti tu čast. Ali španski doseljenik Rodrigo Bordžija, uz veštu pomoć svog sina Čezara, uspeva da prokrči sebi put do papske titule uz pomoć podmićivanja i prevara. Tako postaje papa Aleksandar VI. Aleksandar nema mnogo vremena da uživa u svojoj brilijantnoj taktičkoj pobedi, jer se u okviru porodice već zakuvavaju nevolje. Čezare ne poštuje očevu odluku da mora da postane kardinal, dok njegov mlađi brat Huan dobija titulu vođe papske vojske.
Back to top Go down
View user profile
 

Bordžije(The Borgias)

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
REGISTRUJTE SE NA: http://emdt.forumsr.com/ :: Telenovele i serije :: Druge telenovele i serije-