REGISTRUJTE SE NA: http://emdt.forumsr.com/

Ukoliko volite telenovele, registrujte se na: http://emdt.forumsr.com/ jer ovaj forum više ne radi.
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  RegisterRegister  Log in  GalleryGallery  CalendarCalendar  
Forum je zatvoren. Ukoliko volite telenovele, registrujte se na: http://emdt.forumsr.com/

Share | 
 

 Da Vinčijevi demoni(Da Vinci's Demons)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
LadyEstrella
TVNovele VIP član
TVNovele VIP član
avatar

Broj postova : 3557

PostSubject: Da Vinčijevi demoni(Da Vinci's Demons)   Tue 6 Aug 2013 - 4:21


Uzbudljiva priča o nedovoljno poznatom razdoblju života Leonarda da Vinčija tema je serije „Da Vinčijevi demoni“.
Reč je o novoj istorijskoj fantaziji iz produkcije čuvenog Dejvida Gojera (Mračni vitez). „Da Vinčijevi demoni“ prate „neispričanu priču“ o jednom od najgenijalnijih ljudi u istoriji. Serija se bavi periodom Leonardove turbulentne mladosti u renesansnoj Firenci.
Kao slobodni mislilac sa gotovo nadljudskim intelektom i talentom, on se bori sa ograničenjima koje mu nameće realnost njegovog vremena kao i katolička crkva. On, međutim, ne čeka na budućnost, već je sam kreira. Dejvid Gojer opisuje svoju viziju mladog Leonarda da Vinčija kao mešavinu Indijana Džonsa, Šerloka Holmsa i Tonija Starka”.
Uloge: Tom Rajli kao Leonardo,Lora Hedok,Eros Vlahos, Blejk Ritsom i drugi.
Back to top Go down
View user profile
LadyEstrella
TVNovele VIP član
TVNovele VIP član
avatar

Broj postova : 3557

PostSubject: Re: Da Vinčijevi demoni(Da Vinci's Demons)   Thu 20 Mar 2014 - 21:48


Dugo iščekivana druga sezona istorijske fantazije Da Vinčijevi demoni, Dejvida S. Gojera,biće premijerno prikazana u 125 zemalja širom Južne Amerike, Evrope, Azije, Bliskog istoka i Afrike.
Gledaoci u Srbiji premijeru će moći da gledaju na FOX kanalu u ponedeljak 24. marta u 22h, a nakon toga svakog ponedeljka u istom terminu. Ova uzbudljiva dramska serija od deset epizoda, prati neispričanu priču najvećeg svetskog genija Leonarda da Vinčija u vreme njegove burne mladosti u renesansnoj Firenci. Briljantni i strastveni 25-godišnji Leonardo da Vinči je umetnik, pronalazač, mačevalac, ljubavnik, sanjar i idealista.
Druga sezona Da Vinčijevih demona prikazuje Firencu u haosu posle Pacijeve zavere. Lorenco Mediči je teško bolestan i Leonardo da Vinči mora da prevaziđe svoju umnu i fizičku snagu da odbrani grad od Rima.
Dok Medičijevi čine nezamislive stvari da se izbore s novim pretnjama, Da Vinči nastavlja potragu za mitskom Knjigom lišća da bi saznao tajnu istoriju svoje majke. Uvideće da ima smrtne neprijatelje u svojoj potrazi, možda čak i gore od snaga pape Siksta. Potraga će ga odvesti u daleke zemlje i zbog nje će promeniti mišljenje o svetu i svojoj istoriji.
Fenomenalni Tom Rajli opet će se naći u ulozi Leonarada Da Vinčija.Pored njega tu su i Lora Hadok koja tumači ulogu Lukrecije Donati, Eliot Kauan u ulozi vladara Firence, Lorenca Medičija, Lara Pulver koja glumi njegovu ženu Klaris Orsini, Blejk Ritson u ulozi bezobzirnog i odlučnog grofa Đirolama Rijarija, nećaka pape Siksta IV i drugi.
Back to top Go down
View user profile
LadyEstrella
TVNovele VIP član
TVNovele VIP član
avatar

Broj postova : 3557

PostSubject: Re: Da Vinčijevi demoni(Da Vinci's Demons)   Sat 26 Sep 2015 - 5:53


TREĆA i poslednja sezona "Da Vinčijevih demona" (premijerno od 25. oktobra, nedeljom na Foksu u 22.00), hit serije o jednom od najvećih svetskih umova, umetniku Leonardu da Vinčiju, vratiće nas na početak sukoba Firentinaca s Otomanskom imperijom. Ali, i pred konačni obračun mladog superheroja renesanse s njegovim najvećim demonima. Hoće li ih pobediti i da li je kraj serije zapravo novi početak priče bez kraja, u ekskluzivnom razgovoru za "TV novosti" otkriva nam Tom Rajli, britanski glumac koji se usudio da "oživi" čoveka čijeg superiornog uticaja na razvoj čovečanstva ni danas nismo u potpunosti svesni.
- Prošli ciklus doneo nam je avanture u duhu Indijane Džonsa. Mada ćemo i u novih 10 epizoda pratiti nit koju smo počeli da rasplićemo od početka, akcenat će biti na Leonardu i njegovom značaju za ljude iz njegovog okruženja. On je cunami koji ovog puta mora da spase svet od sebe samoga. Budući da je kraj serije, nesumnjivo je da će ta borba biti najjača. Prvi put je istinski suočen s posledicama svog rada, i one prete da ugroze sve one koje voli, pa čak i njegovu voljenu Firencu. Turci se protiv Leonardovog sveta bore izumima koje je on konstruisao, što za njega predstavlja najveći izazov od svih. Moraće da pobedi sebe - ističe Rajli.
Hoće li konačno ukrotiti svoje demone? Da li ste dosad saznali kojeg se najviše plaši?
- Ne mogu vam to otkriti (smeh). Moraćete da ostanete uz nas do samog kraja i proverite kako će se taj duel završiti. Obećavam vam dobar provod. Najstrašniji demon krije se u njemu. Zanimljivo je to da ovaj čovek neshvatljivog kreativnog kapaciteta i intelekta najviše strahuje od sebe. Da li je dovoljno postigao? Šta još može da uradi? Je li nadmašio sebe? Život s tim demonom borba je kojoj nema kraja.
Da li će nam kraj serije doneti i razrešenje na ljubavnom planu, ili će sve biti podređeno epskim avanturama?
- Svaka sezona, pa i ova, obojena je različitim nijansama koje sliku čine potpunom. Jedna od njih je i Leonardov ljubavni život, buran, emotivan i napet, kao i svaki drugi deo njegove ličnosti. Očekuje nas ljubavni rasplet, naročito ako se uzme u obzir to da je dugo odvojen od osobe koja mu znači sve na svetu. Biće zanimljivo videti kuda će ih ta razdvojenost dalje povesti - da li će ih zbližiti, ili rastaviti zauvek.
Kraj sezone istovremeno je i kraj vašeg putovanja s Da Vinčijem. Žalite li zbog rastanka?
- Nema žaljenja. Bilo je to neverovatno profesionalno putovanje. Naučio sam mnogo toga, i u svakom trenutku nastojao da gradeći Da Vinčija istovremeno gradim i sebe kao glumca. Naravno, niko nikad ne može reći da je obavio savršen posao i da ne bi ispravio eventualne greške. Ali, zadovoljan sam onim što smo uradili i spreman sam za novu ulogu.
Koliko ste uspeli da razotkrijete Da Vinčija i približite se geniju u njemu?
- Mnogo sam istraživao pripremajući ulogu. Pročitao sam stotine knjiga, istorijskih svedočanstava i novinskih članaka. Pod ruke mi je došlo sve ono što bi mi pomoglo da makar malo rasvetlim neverovatan um i život tog čoveka. U razumevanju njegove ličnosti od veće pomoći su mi bili mitovi i priče s ulice. Dakle, reči koje su njegov duh sačuvale u narodu, a ne ono što je zapisala istorija. Ona kao da bira koje će vam informacije pružiti. Budući da uvek služi vlasti, lako se možete naći u njenoj službi, ako je se slepo pridržavate. Od toga sam, glumeći Leonarda, uvek bežao.
Kritičari vaš lik opisuju kao mešavinu Šerloka Holmsa, Ajnštajna i klasičnog umetnika. Kojim uzorima ste se vi služili u stvaranju svog Da Vinčija?
- To je odličan spoj. Kad bih sam birao, izbor bi završio baš na tom trojcu. Moraš biti i odvažan detektiv besprekornog intelekta da običnom oku nevidljive sitnice povežeš u logičnu celinu, i vešti arhitekta racionalnog koji zakonitosti nauke stavlja u službu čovečanstva i umetnik sa zadatkom da umom nenaviknutim na bilo kakva pravila to dvoje izdigne iznad granice normalnog i načini korak unapred. Da jedan od njih izostane to ne bi bio Leonardo.
KAKO ocenjujete odnos mašte i kreativnosti scenarista i istorijskih činjenica u seriji? Udaljava li nas to ili približava pravom Da Vinčiju?
Zamerali su nam što je serija bazirana na mašti pisca, ali smatram da su oba segmenta, i stvarno i nestvarno, ravnomerno zastupljeni. Većina događaja je istinita. Umetnička je sloboda da istoriju sagledamo iz našeg ugla. Važno je da je nismo predstavili lažno, već smo upotpunili činjenice pričom koja ih je učinila životno realnijom. Leonarda smo približili gledaocima kao čoveka i genija, a ne kao skup podataka zapisanih u enciklopediji. Smatram da smo u tome uspeli, naročito u trećoj sezoni, gde ćemo ga videti ranjivijeg, ali i snažnijeg nego ikada.
izvor: novosti.rs,Tv novosti
Back to top Go down
View user profile
LadyEstrella
TVNovele VIP član
TVNovele VIP član
avatar

Broj postova : 3557

PostSubject: Re: Da Vinčijevi demoni(Da Vinci's Demons)   Sat 24 Oct 2015 - 5:43


Od nedelje 25.oktobra Fox počinje da emituje treću i poslednju sezonu popularne serije Da Vinčijevi demoni sa Tomom Rajlijem u ulozi Leonarda da Vinčija,čuvenog slikara,vajara,arhitekte,inžinjera,pronalazača.Sezona ima deset epizoda koje će se emitovati nedeljom od 22 sata.Ovog puta Leonardo će biti primoran da se suoči sa posledicama svog rada,jer one prete da ugroze sve do kojih mu je stalo,pa čak i Firencu.Paralelno,mladi genije mora da se bori i sa svojim unutrašnjim demonima...
Serija je nagradjena sa dva Emija.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: Da Vinčijevi demoni(Da Vinci's Demons)   

Back to top Go down
 

Da Vinčijevi demoni(Da Vinci's Demons)

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
REGISTRUJTE SE NA: http://emdt.forumsr.com/ :: Telenovele i serije :: Američke serije-